June 10, 2024

Președintele UAW, Shawn Fain, vorbește în fața Comitetului Senatului pentru Sănătate, Educație, Muncă și Pensii despre consecințele orelor de lucru ale lucrătorilor la clădirea birourilor din Senatul Dirksen din Capitol Hill din Washington, DC, 14 martie 2024. Asistați la pierdere.

Chip Somodevilla |. Getty Images

DETROIT — Președintele UAW, Sean Fein, este investigat de un organ de supraveghere numit de instanța federală, însărcinat cu supravegherea sindicatului și eliminarea corupției, au arătat luni documentele instanței.

Ombudsmanul Neil Barofsky investighează dacă Fein și-a abuzat de puterea de președinte al sindicatului, încălcând potențial un decret de consimțământ din 2020 dintre UAW și Departamentul de Justiție care a evitat preluarea federală a sindicatului.

În documentele instanței, Barofsky i-a acuzat și pe liderii sindicali, inclusiv pe Fein, că au obstrucționat ancheta și au interferat cu accesul său la informații.

„De luni de zile, ombudsmanul a încercat să asigure cooperarea sindicatului în culegerea informațiilor necesare pentru a efectua o investigație completă, dar sindicatul a încetinit efectiv accesul ombudsmanului la documentele solicitate”, se arată în documentele instanței.

United Auto Workers nu a răspuns imediat pentru comentarii. Sindicatul se află în mijlocul unui impuls de organizare națională în rândul producătorilor de automobile non-sindicali.

Documentul, raportat pentru prima dată de The Detroit News, spunea că preocupările lui Barofsky au început în mare parte în februarie, când ombudsmanul „a început să investigheze membrii actuali ai IEB, inclusiv președintele, secretarul-trezorier și o regiune a alianței”.

Ancheta provine din faptul că liderii sindicali au înlăturat toate responsabilitățile neconstituționale atribuite trezorierului Margaret Mock, pe fondul acuzațiilor de abatere în îndeplinirea sarcinilor sale de supraveghere financiară.

Ca răspuns, dosarul spunea că Mock „și-a ridicat propriile acuzații împotriva președintelui sindicatului, susținând, printre altele, că ea a fost falsă și că a incitat în mod necorespunzător la înlăturarea autorității sale ca represalii pentru refuzul sau refuzul ei de a autoriza anumite cheltuieli”.

Aceasta este o poveste de dezvoltare. Vă rugăm să reveniți pentru actualizări suplimentare.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *