June 10, 2024

Poliția a folosit tunuri cu apă împotriva activiștilor pentru climă Extinction Rebellion care au blocat trenul Utrecht pe A12 în timpul unui protest la Haga, pe 9 septembrie 2023.

STER |. AFP |

Verzii se așteptau să piardă locuri la alegerile pentru Parlamentul European rezultate provizorii Programul de luni a stârnit temeri că Uniunea Europeană ar putea fi pe punctul de a reduce politica climatică.

Rezultatele preliminare arată că Partidul Verzilor/ALE, de stânga, va câștiga 52 de locuri în ramura legislativă a blocului comercial de 27 de membri. Aceasta este semnificativ mai mică decât cele 71 de locuri pe care Verzii/ALE le-au câștigat atunci când Verzii erau la putere. Cea mai puternică performanță vreodată acum cinci ani.

Vine pe fondul unei reacții mai ample de dreapta și verde – sau „greenrush„- să se opună politică Vizând combaterea crizei climatice și protejarea mediului.

Identități de extremă dreaptă și organizare democratică obține rezultate semnificative În UE, conservatorii și reformiștii europeni de dreapta au înregistrat creșteri ușoare ale cotei lor de vot.

În Germania, unde Verzii guvernează ca parte a așa-numitei coaliții „semafor”, împreună cu social-democrații de centru-stânga și liber-democrații pro-business, sprijinul lor sa redus aproape la jumătate față de 2019. rezultate provizorii Partidul a ajuns pe locul patru cu 11,9% din voturi.

Sprijinul pentru Verzi a scăzut și în Austria și Franța, unde puternica manifestare a extremei drepte l-a determinat pe președintele francez Emmanuel Macron să convoca alegeri anticipate.

Pe tot continentul, fermier frustrat Mulți oameni au ieșit în stradă în ultimele luni pentru a solicita noi derogări de la reglementările UE de mediu. Partidele naționaliste și de extremă dreaptă, care sunt în mod tradițional sceptice față de climă, au fost, de asemenea, critici deschisi la adresa politicilor ecologice.

Dacă nu acționăm mai repede aici, industria noastră europeană va pierde această cursă globală și de asta mă tem.

Bas Eckholt

candidat principal al partidului verde

Candidatul principal al Partidului Verzilor, Bas Eckhout, a declarat că sprijinul pentru partidele de extremă dreaptă din UE ar putea pune în pericol progresul Europei în domeniul acțiunii climatice.

„Aș spune că cursa verde globală a început și o vedeți în China, o vedeți în Statele Unite, deci asta înseamnă că Europa este într-adevăr Este nevoie de mai multe acțiuni.

„Nu sunt îngrijorat să merg înapoi, dar dacă nu continuăm să mergem înainte, dacă nu accelerăm acțiunea aici, industria noastră europeană va pierde această cursă globală și de asta mă îngrijorează.”

Eckholt explica Într-o declarație separată duminică, pierderile din Franța și Germania au fost „în mod clar o lovitură”, iar ascensiunea extremei drepte a fost „extrem de îngrijorătoare pentru toți cei care cred într-o UE democratică și într-o societate dreaptă și egală”.

Președintele Federației Bündnis 90/Die Grünen, Ricarda Lang (stânga), principalul candidat al Partidului Verzilor pentru alegerile europene din 2024, Terry Reintke și Președintele Federației Bündnis 90/Die Grünen, Omid Nouripour, reacționează la predicțiile preliminare ale Partidului Verzilor, partidul electoral de la Columbia Hall din Berlin.

Image Alliance |. Image Alliance |

Cu toate acestea, Verzii vor fi pe primul loc în Danemarca și Țările de Jos, în timp ce Terry Reintke, celălalt candidat principal al partidului, a declarat în aceeași declarație că rezultatele partidului în Suedia și Finlanda Rezultatul puternic ar trebui văzut ca „o piatră de hotar importantă pentru partid. “.

Reintke a remarcat că alegătorii au ales deputați din partidele Verzi în țări care nu au mai trimis niciodată un vot verde Parlamentului European, cum ar fi Croația, Letonia, Slovenia și Lituania.

“Acum, mai mult ca oricând, este important să se asigure o majoritate democratică pro-europeană stabilă în Parlamentul European. Această majoritate democratică trebuie să se unească pentru a face față extremei drepte”, a spus Reintke.

Acord verde „fără întoarcere”

Înaintea votului, cercetătorii avertizează că rezultatul alegerilor europene ar putea afecta Presiune enormă În ceea ce privește Pactul ecologic european, sunt prezentate planurile de neutralitate a emisiilor de carbon ale regiunii.

Pedro Marquez, vicepreședintele Partidului Socialist și Democrat de centru-stânga, a declarat luni că promovarea politicii climatice ar putea fi o provocare, având în vedere sprijinul extremei drepte.

„Suntem îngrijorați și, desigur, din punctul nostru de vedere, nu vom permite ca acest lucru să se întâmple. Înseamnă că Green Deal nu poate fi anulat, dar suntem pregătiți să-i dăm o întorsătură în plus, este un Green Deal dar îngrijit. Tranziție”, a spus Marquez Sylvia Amaro de la CNBC.

„Economia noastră, întreprinderile noastre mici, cetățenii noștri sunt afectați de tranziția către o nouă economie verde, așa că să-i susținem – dar înseamnă o întoarcere la Green Deal”, a adăugat el.

Putem menține o majoritate pro-europeană, pro-democrație în parlamentul UE, spune Parlamentul European

Jörg Asmussen, directorul executiv al Asociației Germane de Asigurări și fost ministru adjunct al finanțelor german, a declarat luni că nu se aștepta ca rezultatele alegerilor europene să declanșeze votul anticipat în Germania. El a adăugat că actualul guvern de coaliție al țării va continua probabil să „încurce” până în septembrie viitor.

“După părerea mea, la nivel european, agenda pro-europeană și pro-concurență nu se va schimba”, a declarat Asmussen pentru Annette Weisbach de la CNBC “Deci dreapta politică sau extrema stângă nu se vor schimba. Impactul se va schimba fi limitat.

„Cred că acest lucru va avea un impact asupra politicii de imigrație a UE și a Germaniei și asupra Green Deal-ului, care cu siguranță va fi reajustat… pentru că nu va exista suficient sprijin în Parlamentul European în viitor, dar problema climatică cu siguranță nu va fi. pleacă”, a adăugat el.

Un activist scandează în timpul mitingului de vineri pentru climă viitor pe Unter den Linden, pe 31 mai 2024, la Berlin, Germania.

John McDougall |. AFP |

Grupul de campanie pentru mediu Greenpeace a spus că, indiferent de rezultatele alegerilor, alegătorii din UE încă menționează schimbările climatice și salvarea naturii drept principalele preocupări și consideră că marea majoritate a oamenilor doresc ca UE să ia măsuri în aceste domenii în următorii cinci ani. .

„Aceste alegeri nu vor face ca criza climatică și a naturii să fie mai puțin importantă”, a declarat Ariadna Rodrigo, militantă a Greenpeace, într-o declarație „Inundațiile, secetele și valurile de căldură vor deveni doar mai importante, toți politicienii nou-aleși trebuie să ia măsuri pentru a se menține”. capacitatea planetei noastre de a susține viața și de a le oferi copiilor noștri un viitor și îi vom trage la răspundere și le vom aminti de responsabilitățile lor, indiferent cine este la putere.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *