June 11, 2024

lingouri

Kts Design |

Singapore Consiliul Mondial al Aurului spune că Singapore va deveni un centru lider al aurului pe măsură ce comerțul se va deplasa spre est.

Fan Shaokai, șeful băncii centrale pentru Asia-Pacific și șeful global, a declarat că un motiv cheie este că consumul de aur este în creștere în marile economii emergente, iar majoritatea acestor piețe sunt concentrate în Asia.

Apropierea Singapore de aceste bănci centrale, care captează în mod activ aur, este un alt factor, a adăugat el.

„Centrul de greutate de pe piața aurului s-a deplasat spre est, iar Singapore se întâmplă să fie un potențial punct de sprijin pentru acest nou echilibru”, a declarat Fan la Conferința Asia Pacific despre metale prețioase din Singapore.

China este cel mai mare consumator de aur din lume, iar banca sa centrală este, de asemenea, cel mai mare cumpărător de metal, deoarece încearcă să-și mărească rezervele de aur.

Dintre băncile centrale, Banca Populară Chineză este cel mai mare cumpărător de aur în 2023.

Rebecca Patterson spune că China este cel mai mare factor care conduce la creșterea prețurilor aurului

De asemenea, Singapore este foarte aproape Aproximativ 25% din oferta mondială de mine de aur Centre precum China, Australia, Indonezia, Filipine, Papua Noua Guinee și Laos.

Fan a spus că nevoia de a stabili centre oficiale de rezervă de aur a devenit o preocupare tot mai mare pentru bancherii centrali din întreaga lume, mai ales pe fundalul unui climat geopolitic volatil. El a adăugat că Singapore ar putea deveni o „alternativă reală viabilă” la Londra și New York ca centru de custodie a aurului băncii centrale.

UBS spune că prețurile aurului ar putea „continua să atingă noi maxime”

„Singaporul este bine poziționat pentru a conduce viitorul pieței aurului”, a spus Fan El a detaliat despre alți factori care vor face Singapore să joace un rol important în viitorul pieței aurului, inclusiv angajamentul țării față de stabilitatea politică și eliminarea. a impozitului pe vânzări pentru investițiile în aur.

„Eliminarea de către Singapore a GST pe aur de investiții și înființarea unei bune rafinării de livrare aici au cimentat poziția Singapore ca centru lider pentru tranzacționarea cu aur”, a explicat Fan.

Din octombrie 2012, guvernul din Singapore a exceptat Taxa pe bunuri și servicii (GST), cunoscută și sub denumirea de taxă pe vânzări, pentru metalele prețioase de calitate pentru investiții.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *