June 11, 2024

Chips produse de TSMC

British Semiconductor

Puterea mondială a semiconductoarelor Taiwan se confruntă cu o penurie de energie care ar putea provoca probleme producătorilor de cipuri.

Fabricarea napolitanelor necesită cantități mari de energie și electricitate, iar guvernul lucrează din greu pentru a satisface nevoile energetice ale insulei.

„Preocupările legate de potențiala lipsă de energie și deteriorarea calității și fiabilității energiei pot aduce riscuri operaționale pentru industria semiconductoarelor”, a declarat pentru CNBC Chen Zongshun, cercetător asistent la Institutul de Cercetare Economică din China.

avea Trei întreruperi majore de curent În ultimii șapte ani, Taiwan a experimentat O serie de întreruperi mai mici au avut loc anul trecut.

În aprilie, doar în nordul Taiwanului, Au fost înregistrate mai multe lipsuri de energie Mai mult de trei zile, conform rapoartelor locale.

2022, Au avut loc 313 întreruperi de curent. una mare A fost o pană de curent în acel an Afectează mai mult de 5 milioane de gospodării, în același timp O altă întrerupere masivă de curent a avut loc în 2017 Afectează aproape 7 milioane de familii.

„Taiwanul se confruntă cu o penurie de energie și, mai important, cu o penurie de energie”, a declarat Joseph Webster, membru senior la Centrul pentru Energie Global al Consiliului Atlantic.

criză de putere

Taiwanul se bazează pe importuri pentru mai mult de 97% din necesarul său de energie, în principal din cărbune și gaze naturale. Experții au declarat pentru CNBC că dependența puternică de alte țări face insulele vulnerabile la întreruperi în aprovizionarea cu energie.

Webster a adăugat că, deși întreruperile de curent s-au datorat parțial unei rețele învechite, criza de energie a fost cauzată în mare parte de prețurile scăzute la electricitate din Taiwan, care au condus la creșterea cererii și a dus la penurie de aprovizionare.

cu toate că Taiwan a crescut recent prețurile la energie electrică pentru marii utilizatori industriali cu 15%rata consumului gospodăriilor rămâne neschimbată.

Factura de energie electrică de astăzi este Mai ieftin decât acum 20 de aniPotrivit Ministerului Afacerilor Economice din Taiwan. În același timp, prețurile globale ale mărfurilor au crescut.

prin urmare, Taiwan Electric Power Company (Taipower) a pierdut bani. Compania de stat a raportat o pierdere înainte de impozitare de 6,3 miliarde de dolari în 2023, cu o pierdere mai mare în 2022.

„Taipower a pierdut bani, ceea ce a stârnit și îngrijorări cu privire la potențialele întreruperi de curent în industria semiconductoarelor și în economia generală a Taiwanului”, a declarat Michelle Brophy, director de cercetare la platforma de informații de piață AlphaSense.

Brophy a spus că, pe de o parte, pe măsură ce prețurile la energie electrică cresc pentru companiile de semiconductori, se așteaptă ca costurile mai mari să fie transferate asupra consumatorilor.

Chip gigant British Semiconductor S-a dezvăluit că creșterea costurilor va fi transmisă clienților pentru a proteja marjele de profit ale companiei.

Impact asupra industriei cipurilor

Dacă Taiwanul este forțat să implementeze raționalizarea energiei mai frecvent în viitor din cauza aprovizionării limitate, companiile sale de semiconductori vor avea de suferit.

Joseph Webster

Centrul energetic global al Consiliului Atlantic

Același raport a mai constatat că consumul de energie electrică în industria producătoare de semiconductori din Taiwan este de așteptat să crească cu 236% între 2021 și 2030.

„Viteza și amploarea cererii de energie din centrele de date cu inteligență artificială a surprins industria energetică globală”, a spus Webster, adăugând că viitorul consum de energie al Taiwanului se confruntă cu „o incertitudine considerabilă”.

Chen de la Colegiul Chung Hwa a spus că guvernul taiwanez plănuiește alimentarea cu energie în funcție de nevoile mai multor companii mari.

Totuși, satisfacerea nevoilor energetice ale Taiwanului rămâne o sarcină descurajantă.

„Taiwanul s-a luptat să-și atingă obiectivele privind infrastructura energetică din cauza constrângerilor de teren, a politicilor prea ambițioase și rigide și a lipsei de înțelegere și a capacității de a aborda penuria de energie”, a adăugat Chen.

Acest lucru ridică și mai mult îngrijorările corporative cu privire la fiabilitatea angajamentelor viitoare de alimentare cu energie din partea marilor companii de tehnologie.

„Electricitatea este o problemă continuă pentru industrie”, a spus Brophy, în special din cauza influenței uriașe a Taiwanului asupra industriei semiconductoarelor.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *