June 11, 2024

Heng Zhang |. The Denver Post |

Multe sondaje arată că publicul american în ansamblu rămâne pe gardul cu privire la inteligența artificială, dar în educație, adopția în rândul profesorilor și studenților este în creștere rapidă.

În puțin peste un an, procentul de profesori care raportează că sunt familiarizați cu ChatGPT, chatbot-ul revoluționar AI generativ al OpenAI, alimentat de Microsoft, a crescut. Următorul este Apple iPhone — A crescut de la 55% la 79% și în rândul studenților de la K-12, de la 37% la 75%, potrivit datelor un nou sondaj În luna mai, sponsorizat de Walton Family Foundation Impact Research și Învață Academia Virtuală de Inginerielaborator de inteligență artificială.

A existat o creștere similară a utilizării efective, 46% dintre profesori și 48% dintre studenți spunând că folosesc ChatGPT cel puțin săptămânal, utilizarea studenților cu 27 de puncte procentuale față de anul trecut.

Poate cel mai remarcabil, recenziile studenților au fost în general pozitive. 70% dintre elevii din K-12 au o opinie favorabilă despre chatbot-urile de inteligență artificială. În rândul studenților de licență, această proporție crește la 75%. Dintre părinți, 68% au o opinie favorabilă despre chatbot-urile cu inteligență artificială

„Au fost date mult mai pozitive decât mă așteptam”, a spus Ethan Mollick, profesor la Penn’s Wharton School, expert în inteligență artificială și autor care a revizuit datele sondajelor.

Datele sondajului sunt în concordanță cu experiența Academiei Khan și a fondatorului acesteia, Sal Khan, care a petrecut anul trecut lucrând cu districtul școlar din Newark, New Jersey și alții pentru a testa utilizarea educației ChatGPT personalizate Khanmigo. Khan a spus recent pentru CNBC Anul viitor, instrumentele sale AI se vor extinde de la 65.000 de studenți la 1 milion de studenți. Anunțat recent Microsoft plătește Pentru ca inteligența artificială să fie disponibilă gratuit pentru profesorii din Statele Unite. (Districtul plătește per student pentru utilizare, cel mai recent 35 USD per utilizator, deși Khan a spus că prețul ar putea scădea la intervalul de 10 până la 20 USD pe măsură ce tehnologia se extinde.)

„Spre deosebire de majoritatea celor „drăguțe de a avea” în tehnologie și educație din trecut, cred că acesta este un „must-have” pentru mulți profesori”, a declarat Khan, fondatorul și CEO-ul Khan Academy, pentru CNBC Squawk. Cutie”.

În timp ce Khan Academy este cel mai bine cunoscută pentru videoclipurile sale educaționale, directorii OpenAI, Sam Altman și Greg Brockman, și-au vizat platforma de exerciții interactive de la început, când căutau parteneri pentru a pilota ChatGPT și pentru a oferi cazuri de utilizare pozitive din punct de vedere social.

Morik a spus că ratele de adopție în educație sunt mai mari decât în ​​locurile de muncă actuale și că studenții sunt cei care au un stimulent mare să caute ajutor, cei care „drog profesorii cu ei”.

De fapt, profesorii au fost singurul grup chestionat care a observat o scădere de la an la an a opiniei lor favorabile, deși majoritatea (59%) au încă o viziune pozitivă asupra chatbot-urilor AI.

Profesorii și părinții mai în vârstă (45+) sunt mai puțin încrezători în capacitatea lor de a folosi AI în mod eficient, dar Khan a spus că acesta este unul dintre motivele pentru care Microsoft și organizațiile sale nonprofit vor să facă AI accesibilă fiecărui educator din Statele Unite timpul profesorilor.

CEO-ul Khan Academy vorbește despre modul în care inteligența artificială va schimba educația

Khan a spus recent pentru CNBC că, în trecut, profesorilor li s-a spus adesea că „ar fi grozav dacă ai putea doar să înveți acest lucru în plus…”, ceea ce a devenit o povară pentru educatorii deja suprasolicitați. “Profesorii sunt deja foarte fragmentați. Mai ales cu aceste instrumente pentru profesori, este altceva de învățat”, a spus el. Dar până acum, cercetările lui Khan asupra districtelor școlare au economisit profesorii 5-10 ore pe săptămână. „Este prima dată în călătoria noastră tehnologică când le putem spune profesorilor: „Acest lucru va reduce ceea ce trebuie să faceți. Da, există o curbă de învățare, dar vă va economisi timp”.

Doar 25% dintre profesorii chestionați au spus că au primit instruire despre chatbot-uri AI și aproximativ o treime (32%) au citat lipsa de pregătire și dezvoltare profesională drept principalul motiv pentru care nu au folosit AI. Profesorii spun că au folosit AI pentru a genera idei pentru clasă (37%) pentru planificarea lecțiilor și pentru pregătirea materialelor (32%) și pentru a crea chestionare sau teste;

Mollick a spus că este optimist cu privire la utilizarea inteligenței artificiale în educație pe termen lung, dar pe termen scurt, el a spus că aceste rezultate sunt relativ ridicate în comparație cu sondajele din trecut legate de introducerea noilor tehnologii. “Am fost puțin surprins să văd că numerele arată la fel de bine precum au fost de fapt. Am fost surprins de sentimentul pozitiv din fiecare grup”, a spus el. „Nu a fost iubit universal, dar nu am văzut impactul negativ puternic pe care îl vedem în mod normal”, a spus el.

E încă devreme. Khan a remarcat într-un interviu recent CNBC că prima directivă ar trebui să fie să nu se acorde niciodată prioritate tehnologiei față de cazurile de utilizare. În ultimii 15 ani, a spus el, unele districte școlare „au reușit să obțină rezultate mult mai rapid datorită tehnologiei, dar în multe alte cazuri, au achiziționat iPad-uri și laptop-uri și strâng praf”.

Noile date arată, de asemenea, o echitate semnificativă în utilizarea inteligenței artificiale în educație. Grupurile minoritare adoptă inteligența artificială pentru educație într-un ritm mai ridicat, inclusiv profesorii și părinții care folosesc inteligența artificială pentru a-și ajuta copiii. Studenții și studenții negri și hispanici din K-12 au mai multe șanse să folosească inteligența artificială în școli. Dintre părinți, 47% doresc ca chatbot-urile AI să fie folosite mai mult în școli, în timp ce 36% doresc să fie folosite mai puțin. Sprijinul pentru utilizarea inteligenței artificiale în educație este mai mare în rândul părinților de culoare (57%) și hispanici (55%).

Mollick a spus că este prea devreme pentru a încerca să reunim în mod concludent datele economice și de capital – elevii din școlile private sunt cei mai predispuși să folosească inteligența artificială atât personal, cât și în școală – dar a adăugat că merită să sapă mai adânc în date pentru a întreba inteligența artificială. lacunele existente în sistemul școlar. „Acum oamenii pot angaja tutori AI și nu trebuie să plătească pentru ei”, a spus el.

Khan spune că inteligența artificială a clasei este o expansiune personală care se potrivește cu povestea fondatoare a organizației sale, când și-a îndrumat personal verișoara Nadia. El a declarat recent pentru CNBC că inteligența artificială „ne poate aduce mai aproape de acel ideal, combinat cu tot ceea ce am făcut de-a lungul anilor, pentru a putea emula ceea ce ar face un mentor grozav”. „După părerea mea, trece testul Turing”, a spus Khan, citând obiectivul renumitului matematician britanic și pionier al inteligenței artificiale, Alan Turing, ca inteligența computerelor să fie aceeași cu inteligența umană, fără ca oamenii să se poată recunoaște între ei. „Nu este diferit de când i-am trimis un mesaj Nadiei în 2004”.

Inteligență artificială și înșelăciune

Descoperirile ridică multe întrebări pentru educatori și părinți.

Valoarea prelegerilor la clasă este incertă când studenții își pot obține toate informațiile din AI, dar acuratețea AI în comparație cu profesorii, deși în general bună, rămâne o întrebare deschisă, a spus Molik. „Trebuie să procedăm cu prudență”, a spus el.

Aproape 20% dintre profesorii chestionați au spus că ChatGPT a avut un impact negativ, în creștere față de 7% anul trecut.

Deși trișarea online nu este nimic nou, este imposibil să discutăm despre utilizarea inteligenței artificiale în educație fără a include utilizarea acesteia în înșelăciune. „Este ușor pentru studenți să trișeze”, a spus Molik, pentru că sunt atât de multe teme de făcut și nu este suficient timp pentru a le termina. Din punct de vedere istoric, s-a demonstrat că temele îmbunătățesc performanța elevilor, dar odată cu creșterea înșelăciunii online, această legătură s-a înrăutățit, iar inteligența artificială poate reduce și mai mult valoarea temelor.

Studenții din K-12 intervievați au spus că sunt cel mai probabil să folosească chatbot-uri AI pentru a scrie eseuri și alte teme (56%), urmați de studierea pentru teste și chestionare (52%).

Khan a spus recent pentru CNBC că modul în care funcționează sistemul său de îndrumare AI de generație următoare este prin menținerea studenților în pereții săi, cum ar fi atunci când scrie o lucrare, AI este capabil să identifice dacă progresul într-o temă poate fi atribuit studentului și raportați orice înșelăciune semnului profesorului.

Noul sistem de supraveghere va pune propriul set de întrebări și va oferi studenților noi modalități de a ocoli inspecțiile, a spus Mollick.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *