June 12, 2024

Membrii SAG-AFTRA văd rezervoare de apă la Paramount Studios în timp ce se plimbă pe o linie de pichet afară, în timpul unei greve în desfășurare pe 26 septembrie 2023 în Los Angeles, California, SUA.

Mario Anzoni |

divertisment national oprit discuții de fuziune între Paramount la nivel mondial Săptămâna aceasta, Skydance a ridicat, de asemenea, întrebări despre ce urmează pentru gigantul media tradițional în timpul unei perioade de tulburări din industrie.

La fel ca mulți dintre colegii săi, Paramount se confruntă cu cum să facă din streaming o afacere profitabilă, deoarece se confruntă cu o concurență acerbă, o bază de clienți de cablu care se micșorează rapid și Piața de publicitate încetinește Acest lucru este deosebit de stresant pentru pachete.

Acum, sunt până la trei lideri la cârma Paramount să tragă cea mai bună cale de urmat a companiei.

Bob Bakish a demisionat El a fost eliminat din postul de top în aprilie și înlocuit de așa-numitul „Office of the CEO”: CEO-ul CBS George Cheeks, CEO-ul Paramount Media Networks Chris McCarthy și CEO-ul Paramount Mon Pictures Brian Robbins. Directorii încearcă să conducă Paramount dintr-o perioadă grea în timp ce lucrează sub o structură pe care puține companii au încercat-o.

“Este foarte dificil pentru trei directori executivi să lucreze împreună pentru o lungă perioadă de timp. Este aproape nemaiauzit. Cum vor lua decizii cu privire la alocarea capitalului și prioritățile strategice?”, a spus Jessica Reiff-Ehrlich, analist la Bank of America Securities.

Miercuri, liderii au trimis un memoriu angajaților Paramount spunând că se vor concentra asupra planul lor Întoarcerea companiei după acordul propus nu a reușit să avanseze.

„Deci, ce înseamnă acest lucru pentru Paramount? În timp ce consiliul de administrație este întotdeauna dispus să exploreze alternative strategice pentru a crea valoare pentru acționari, rămânem concentrați pe executarea planului strategic pe care l-am dezvăluit la adunarea anuală a acționarilor săptămâna trecută și suntem încrezători că va fi fundamentul creșterii Paramount.

Nici o afacere

După luni de negocieri a unui proces de vânzare care a inclus diverse întorsături, National Entertainment a declarat comitetului special al Paramount și unui consorțiu de cumpărare care include Skydance și firmele de capital privat RedBird Capital și KKR cu câteva minute înainte de vot că va opri procesul de vânzare.

Mutarea a fost anunțată la Skydance și Paramount de acord Condițiile financiare ale fuziunii de 8 miliarde de dolari.

Acordul aștepta semnarea de la Redstone, care deține National Amusements, acționarul de control a 77% din acțiunile de clasa A ale Paramount.

National Amusements a declarat marți într-o declarație că, deși „este de acord cu condițiile financiare oferite de Skydance, există și alți termeni restante asupra cărora National Amusements și-a exprimat sprijinul pentru actuala conducere a Paramount”.

În timp ce persoanele apropiate acordului au dat motive contradictorii pentru anulare, o persoană familiarizată cu chestiunea a spus că Skydance a redus suma pe care o va primi cu oferta revizuită pentru a transfera o parte din aceasta către acționarii de clasa B.

În tranzacția finală, Redstone va primi 2 miliarde de dolari de la National Amusements, în timp ce Skydance va achiziționa aproximativ 50% din acțiunile de clasă B pentru 15 dolari pe acțiune, sau 4,5 miliarde de dolari, oferind acționarilor un pachet de acțiuni în noua companie.

Se pare că alți potențiali ofertanți au apărut pentru National Amusements în ultimele zile. Raport. Redstone intenționează să analizeze vânzarea pachetului de control al Paramount Worldwide, mai degrabă decât să intre într-o tranzacție cu părți afiliate care ar implica fuzionarea activelor studioului, așa cum a propus Skydance.

Deși Apollo Global Management și Sony au oficial Expres CNBC a raportat anterior că Redstone înclina spre o înțelegere care să mențină Paramount intactă în ceea ce privește interesul pentru o „achiziție completă” a companiei pentru 26 de miliarde de dolari, dar acesta nu era planul acestor pretendenți.

pas înainte

Biroul CEO-ului Paramount a recunoscut că compania se confruntă cu mai multă incertitudine după încheierea acordului.

„Recunoaștem că ultimele luni nu au fost ușoare, deoarece ne-am confruntat cu schimbări și speculații continue”, a declarat miercuri echipa de conducere formată din trei persoane într-o notă adresată angajaților. „Și, pe măsură ce industria media și afacerile noastre continuă să evolueze, cu toții ar trebui să ne așteptăm ca acest lucru să continue, fără îndoială.”

În timp ce compania a convenit asupra condițiilor financiare pentru înțelegerea propusă cu Skydance, noua echipă de conducere a Paramount a schițat un plan la adunarea acționarilor de săptămâna trecută, în cazul în care înțelegerea nu va merge mai departe.

Printre prioritățile strategice evidențiate se numără explorarea oportunităților de asociere în comun cu alte companii media și eliminarea costurilor de 500 de milioane de dolari prin concedieri și dezinvestirea activelor non-core.

În nota se precizează că mai multe vor fi discutate la primăria companiei pe 25 iunie.

Directorii au stabilit aceste priorități pentru a reduce datoria Paramount și pentru a aduce compania la gradul de investiție după ce a fost retrogradată la începutul acestui an. Paramount are datorii de 14,6 miliarde de dolari.

Într-un memoriu trimis angajaților miercuri, echipa de conducere a Paramount a spus că se concentrează pe executarea planului.

„Se lucrează deja și ne concentrăm pe trei piloni: transformarea strategiei noastre de streaming pentru a-și accelera calea către profitabilitate; eficientizarea organizației și reducerea costurilor non-conținut; și optimizarea portofoliului nostru prin cesionarea unora dintre afacerile noastre. Ajutați-ne să ne plătim. creanţă.

Redstone i-a susținut pe cei trei directori generali de când a preluat conducerea la sfârșitul lunii aprilie și și-a exprimat sprijinul înainte de a le prezenta în timpul unui discurs la adunarea acționarilor.

În nota de miercuri, conducerea și-a reiterat accentul pe creșterea conținutului și a francizelor, concentrându-se, de asemenea, pe reducerea costurilor și a datoriilor, priorități subliniate de directorii de top în discursuri.

Dar natura neortodoxă a biroului CEO-ului – ceva ce Redstone a recunoscut la apelul acționarilor – îi face pe analiștii din industrie să se îndoiască de succesul planului.

“Companiile trebuie să se concentreze pe câteva lucruri, cum ar fi repararea bilanțurilor pentru a-și recâștiga flexibilitatea și a se concentra pe operațiuni cu adevărat profitabile. În plus, pot exista vânzări de active sau modificări ale mixului de active”, a spus Reif-Ehrlich. “Dar este o situație foarte dificilă. Incertitudinea este cel mai rău lucru.”

Analistul MoffettNathanson, Robert Fishman, a declarat într-o notă de cercetare că, indiferent dacă acești directori executivi pun planul în acțiune sau un achizitor preia controlul, ei vor trebui să facă față diferitelor provocări.

Dintre acestea, veniturile Paramount sunt determinate de rețelele sale TV moștenite, care se concentrează pe divertismentul general — care, așa cum a spus Bob Iger de la Disney anul trecut, poate fi cel mai provocator conținut din mediu. O piață de publicitate blândă ar putea cântări și asupra companiei în următoarele luni.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *