June 12, 2024

CEO-ul Southwest Airlines, Bob Jordan, vorbește în timpul unui interviu acordat CNBC în afara Bursei din New York, pe 9 decembrie 2021.

Brendan McDermid |

deasupra Southwest Airlines Acţionarii şi-au exprimat sprijinul miercuri Activitățile active ale Elliott Management Îndepărtează directorul general Bob Jordan și președintele executiv Gary Kelly ca transportatori combaterea performanței slabe În comparație cu unii concurenți.

Partener artizanDaniel O’Keefe și Michael McKinnon au declarat într-o scrisoare deschisă adresată consiliului de administrație al Southwest că compania aeriană a remarcat cu „un interes extrem” campania lansată de Elliott luni. Cei doi au spus că Artison i-a spus lui Kelly în privat în ultimele luni că are „multe dintre aceleași opinii pe care Elliott le-a exprimat public”.

„Scriem astăzi pentru a îndemna consiliul să restructureze și să promoveze conducerea companiei”, au scris O’Keefe și MacKinnon.

Artisan, un administrator de active în valoare de 158,6 miliarde de dolari, deține 1,8% din Southwest Airlines, devenind al zecelea cel mai mare acționar de până acum. Deține acțiuni la compania aeriană din 2001 și a început să-și acumuleze participația actuală în 2020, arată datele FactSet.

O’Keefe și McKinnon supraveghează echipa de valoare globală a Artisan, care gestionează active de 28 de miliarde de dolari.

Elliott, care deține un interes financiar de 1,9 miliarde de dolari în Southwest, caută o analiză cuprinzătoare a afacerii, pe lângă înlăturarea lui Jordan și Kelly.

Miercuri devreme, Jordan a spus că a făcut-o Niciun plan de a demisiona Ca răspuns la campania lui Elliott, el a adăugat că Elliott a fost binevenit să-și aducă propriile idei, dar nu va „ghida compania”, potrivit Reuters.

Reprezentanții Southwest Airlines nu au răspuns imediat unei solicitări de comentarii. Cu toate acestea, mișcarea ar putea crește presiunea asupra companiei. Elliott a declarat în raportul său că a chestionat acționarii, angajații și clienții înainte de a-și dezvălui participația.

Ceilalți acționari de top ai Southwest includ Putnam Investment Management și T. Rowe Price, precum și BlackRock și Vanguard. Excluzând interesul financiar al lui Elliott, acționarii instituționali controlează în mod colectiv aproximativ 60% din stocurile restante ale Southwest.

— Leslie Josephs de la CNBC a contribuit la acest raport.

Elliott nu a vrut să conducă o companie aeriană, doar o schimbare: Fmr. CEO-ul United Airlines deține un pachet de 2 miliarde de dolari în Southwest Airlines

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *