June 12, 2024

Arthur Mensch, fondatorul startup-ului francez de inteligență artificială Mistral AI, a participat la expoziția Viva Technology organizată la Centrul de Expoziții Porte de Versailles din Paris, Franța, pe 22 mai 2024.

Chesnot |. Getty Images Divertisment |

Startup-ul francez de tehnologie Mistral AI a strâns 600 de milioane de euro (645 de milioane de dolari) în finanțare, în timp ce banii continuă să se reverse în cursa inteligenței artificiale.

Runda de finanțare, anunțată marți de companie, evaluează Mistral AI la 5,8 miliarde de euro (aproximativ 6,2 miliarde de dolari), a declarat pentru CNBC o persoană familiarizată cu problema care nu era autorizată să vorbească public.

Mistral AI nu a dezvăluit multe detalii despre această rundă de finanțare. dar Timpuri financiare Firma de capital de risc General Catalyst a condus runda, participând și investitori existenți.

Startup-ul francez există de puțin peste un an, dar a strâns deja o sumă uriașă de finanțare și concurează cu OpenAI pentru a deveni campionul european al inteligenței artificiale. Mistral AI construiește așa-numitele modele de limbaj mari (LLM), care stau la baza aplicațiilor precum chatboții popularizați de ChatGPT.

Astfel de eforturi sunt costisitoare și necesită investiții semnificative în infrastructură, cum ar fi achizițiile Nvidiade semiconductori.

Runda de semințe a lui Mistral, care se referă la o investiție foarte timpurie în companie, s-a ridicat doar la 105 milioane de euro când compania a anunțat investiția anul trecut.

Arthur Mensch a devenit co-fondator și CEO al Mistral Un pic ca o vedetă rock În tehnologia europeană, startup-urile continentale caută să concureze cu giganții americani Microsoft, Google și Amazon.

Cu toate acestea, acești giganți caută și să se asocieze cu aceste companii tinere. În februarie, Microsoft anunță investiții în Mistral.

Pe platforma socială

„Acest lucru ne va accelera foaia de parcurs pe măsură ce continuăm să punem inteligența artificială de ultimă oră în mâinile tuturor”, a adăugat el.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *