June 12, 2024

Noi turnuri înalte în construcție și turnuri vechi în afara Rotherhithe și Bermode West, pe malul râului Tamisa, în Londra, Marea Britanie, 16 ianuarie 2024.

Mike Camp |. În imagini |

LONDRA – Creșterea economică britanică a stagnat în aprilie, au arătat miercuri datele preliminare, blocând o revenire modestă de la recesiunea de anul trecut.

Economiștii chestionați de Reuters se așteptau ca creșterea să se stabilească după ce a crescut cu 0,4% în martie.

Privind la intervalul de timp mai lung, imaginea a fost puțin mai luminoasă, produsul intern brut a crescut cu 0,7% în cele trei luni până în aprilie.

Producția din construcții a scăzut pentru a treia oară consecutiv, cu 1,4%, producția scăzând cu 0,9%. Cel mai important sector al serviciilor din Marea Britanie a continuat să crească, crescând cu 0,2%.

Regatul Unit a reușit o creștere modestă în primele trei luni ale anului, ieșind dintr-o recesiune superficială pe parcursul primului trimestru.

Lindsay James, strateg de investiții la Quilter Investors, a atribuit încetinirea din aprilie vremii sumbre recente.

„Ploile continue i-au împiedicat pe consumatori să cheltuiască bani și au determinat o stagnare a creșterii economice în această lună”, a spus James într-un e-mail.

„În timp ce recenta îmbunătățire a vremii poate stimula cifrele din luna mai, al doilea trimestru a început lent și mai este mult de făcut dacă vrem să ajungem din urmă cu creșterea de 0,6% din primul trimestru”.

acest raport trimestrial de creștere Luna trecută au intensificat pariurile că Banca Angliei va începe să reducă ratele dobânzilor în iunie, dar așteptările pieței s-au schimbat semnificativ de atunci.

Banca Angliei se va reuni pe 20 iunie pentru a decide cu privire la următorul pas în politica monetară.

Datele mixte privind forța de muncă publicate marți au arătat că rata șomajului din Regatul Unit a crescut în mod neașteptat la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani și jumătate, în timp ce creșterea salariilor a fost mai mare decât se aștepta, la 6%.

Aceasta este o știre în curs de dezvoltare și va fi actualizată în curând.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *