June 12, 2024

Interiorul cinematografului Alamo Drawing Room.

Salonul Alamo

Pentru prima dată în 75 de ani, un studio important de la Hollywood are un lanț de cinematografe.

Sony Pictures Compania a anunțat miercuri că a achiziționat Alamo Drafthouse, al șaptelea cel mai mare lanț de cinematografe din America de Nord. Compania de teatru a fost achiziționată de la proprietarii Altamont Capital Partners, Fortress Investment Group și fondatorul Tim League.

Din 1948 până în 2020, distribuitorilor de filme le-a fost interzis să dețină companii de expoziție în temeiul așa-numitului Decret Consimțământ Paramount. În timp ce studiourilor li se permite să dețină site-uri de teatru individuale – de exemplu, Disney deține Teatrul El Capitan și Netflix deține Teatrul Egiptean și Teatrul Paris din New York – Departamentul de Justiție nu are voie să dețină lanțuri de cinematografe.

Aceste decrete au fost abrogate în 2020.

CEO-ul Alamo Drafthouse, Michael Kustermann, va continua să conducă lanțul de cinematografe dine-in și va raporta lui Ravi Ahuja, președinte și CEO al nou-formate unități Sony Pictures Experience.

Cele 35 de cinematografe ale companiei vor continua să fie administrate de Alamo Drafthouse, care va rămâne cu sediul central în Austin, Texas.

„Așteptăm cu nerăbdare să construim pe inovația care a făcut din Alamo Drafthouse un succes și, desigur, vom continua să salutăm conținut de la toate studiourile și editorii”, a spus Ahuja într-un comunicat.

Achiziția vine după ce Alamo Drafthouse a solicitat protecția în caz de faliment din capitolul 11 ​​în 2021 din cauza perturbărilor cauzate de pandemia de coronavirus. A fost salvat de o firmă de capital privat. Cu toate acestea, doar săptămâna trecută, cinci locații din nordul Texasului s-au închis după ce un francizat a depus faliment.

„Suntem încântați să facem istorie cu Sony Pictures Entertainment și să găsim casa și partenerul potrivit pentru Alamo Drawing Room Cinema”, a spus Kusterman. „Am fost creați de iubitorii de film pentru iubitorii de film. Știm cât de important este acest lucru pentru Sony și aceasta este o dovadă în plus a angajamentului lor față de experiența teatrală. Împreună, vom continua să inovăm și să oferim atât colegilor noștri de echipă, cât și cinefililor.” Noi oportunitati interesante iti ies in cale.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *