June 13, 2024

CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, vorbește cu presa după o zi a investitorilor la sediul central nord-american al companiei din Auburn Hills, Michigan, 13 iunie 2024.

Michael Weiland/CNBC

Auburn Hills, MI – stea Compania, creată prin fuziunea din ianuarie 2021 a Fiat Chrysler și PSA Groupe, a obținut 8,4 miliarde de euro (9 miliarde de dolari), a declarat joi directorul executiv Carlos Tavares.

Cifra este mai mult decât dublă față de cea așteptată inițial când fuziunea a fost anunțată în 2019 și reprezintă o creștere față de cifra actualizată. 5 miliarde de euro Reducerea este așteptată în termen de cinci ani de la finalizarea fuziunii, care va crea unul dintre cei mai mari producători auto din lume.

Tavares a spus că cele mai mari reduceri au fost realizate în partajarea și consolidarea activelor de inginerie între vehiculele companiei, urmate de achiziții.

Reducerea costurilor a fost o prioritate pentru veteranul executiv auto. Alte măsuri de economisire a costurilor includ reinventarea lanțului de aprovizionare și a operațiunilor companiei și Reducerea personalului.

„Nu căutăm o cale, știm încotro mergem”, a spus Tavares la un eveniment pentru investitori la sediul nord-american al producătorului auto. „Înainte cu curaj” în 2030 Plan strategic.

De când a fost de acord să fuzioneze în decembrie 2019, Stellantis și-a redus numărul de angajați cu 15,5%, la aproximativ 47.500 de angajați până în 2023, potrivit dosarelor publice. Disponibilizări suplimentare în Statele Unite și Italia în acest an care implică mii de muncitori din fabrici au stârnit indignarea sindicatelor din ambele țări.

Mai mulți directori ai Stellantis au declarat pentru CNBC că disponibilizările au fost dificile, dar eficiente. Alții, care au vorbit sub rezerva anonimatului din cauza potențialului impact, au spus că activitățile sunt epuizante și chiar excesive.

Aceasta este o știre de ultimă oră. Vă rugăm să reveniți pentru alte actualizări.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *