June 14, 2024

Un model al robotului umanoid planificat de la Tesla Inc., Optimus, este expus la Seoul Mobile Show, joi, 30 martie 2023, la Goyang, Coreea de Sud. Getty Images

Bloomberg |. Getty Images

Valoarea totală a S&P 500 este în prezent de 45,5 trilioane de dolari, potrivit FactSet. Tesla CEO Mosc a susținut joi că robotul umanoid Optimus Prime al companiei sale ar putea costa în cele din urmă producătorul auto mai mult de jumătate din valoarea sa de piață.

La adunarea anuală a acționarilor din Austin, Texas, din 2024, Musk, care s-a descris ca fiind „morbid de optimist”, a declarat că Tesla nu doar că începe un „nou capitol” în viața sa, ci este pe cale să scrie o carte „nouă carte”. Optimus Prime pare să fie unul dintre personajele principale.

Tesla și-a dezvăluit pentru prima dată planurile de a dezvolta roboți umanoizi la un eveniment de Ziua Inteligenței Artificiale din 2021, prezentând un dansator într-un tricou care arăta ca un robot elegant și androgin.

În ianuarie, Tesla a arătat capacitatea robotului său Optimus de a plia hainele într-un videoclip demonstrativ care a fost imediat criticat de inginerii robotici ca fiind înșelător. Acești roboți nu sunt autonomi, ci sunt operați sub control uman.

La adunarea acționarilor de joi, Musk nu a spus ce ar putea face Optimus astăzi. El a sugerat că acești droizi ar putea funcționa într-o zi ca R2-D2 și C-3PO din Star Wars. Ei ar putea să gătească sau să facă curat pentru tine, să lucreze într-o fabrică sau chiar să-ți învețe copiii, a sugerat Musk.

În ceea ce privește valoarea pentru acționari, Musk a spus că Optimus ar putea fi catalizatorul pentru ca valoarea de piață a Tesla să ajungă într-o zi la 25 de trilioane de dolari.

Adresându-se unei mulțimi de fani în mare parte adulți din auditoriul Gigafactory, Musk a promis că Tesla va „limita producția” Optimus Prime până în 2025 și va testa roboți umanoizi în propriile fabrici anul viitor.

El a prezis că până în 2025, „Tesla va avea peste 1.000 sau mii de roboți Optimus”.

Este o șansă lungă chiar și pentru Musk, care este renumit pentru că a făcut promisiuni ambițioase investitorilor și clienților, care în cele din urmă nu se concretizează – de la dezvoltarea unui sistem care ar putea transforma Tesla-urile existente în unele cu capabilități de încărcare software funcțional pentru mașini autonome. la stațiile de schimbare a bateriilor vehiculelor electrice.

O capitalizare de piață de 25 de trilioane de dolari ar însemna că valoarea de piață a Tesla ar fi de aproximativ opt ori mai mare măr Valoarea de azi. Producătorul de iPhone este acum cea mai mare companie din lume după capitalizarea bursieră, înaintea numai Microsoft.

La închiderea de joi, Tesla era evaluată la aproximativ 580 de miliarde de dolari, ocupând locul 10 în indicele S&P 500.

Musk nu a oferit un calendar pentru a ajunge la 25 de trilioane de dolari. El a spus că mașinile cu conducere autonomă ar putea oferi companiei o valoare de piață între 5 și 7 trilioane de dolari.

CEO-ul ARK Invest, Cathie Wood, vorbește despre prețul țintă de la Tesla de 2.600 de dolari: trebuie să apară platforma de taxi cu conducere autonomă

Musk a spus că este de acord cu datele oferite de Cathie Wood, directorul executiv al ARK Invest, un optimist pe termen lung pentru Tesla. Săptămâna aceasta, ARK a stabilit un preț țintă de 2.600 USD pentru acțiunile Tesla până în 2029, pariând pe afacerea comercială cu robotaxi în care compania nu a intrat încă.

Prețul țintă al lemnului este echivalent cu capitalizarea de piață a Tesla de peste 8 trilioane de dolari.

Remarcile lui Musk la adunarea anuală au venit după ce acționarii au votat pentru reintroducerea planului de compensare de 56 de miliarde de dolari al CEO-ului, la cinci luni după ce un tribunal din Delaware a ordonat companiei să revoce planul. Mulțimea a aplaudat în timp ce propunerile au fost citite cu voce tare și au fost anunțate rezultatele preliminare.

După ce a citit votul acționarilor, Musk a urcat pe scenă și a spus: „Vreau doar să spun ceva pasional! Te iubesc”.

Acțiunile Tesla au scăzut cu 27% în acest an, așa cum crede compania scăderea vânzărilor Acest lucru este parțial legat de îmbătrânirea gamei de produse pentru vehicule electrice din China și de intensificarea concurenței. De asemenea, compania a implementat concedieri masive. Musk a încurajat investitorii să privească dincolo de condițiile actuale de afaceri și să se concentreze mai mult pe viitorul conducerii autonome, al roboticii și al inteligenței artificiale.

Una dintre cele mai îndrăznețe declarații ale lui Musk de joi a fost afirmația sa că Tesla a depășit dezvoltarea siliciului până acum. Nvidia Când vine vorba de inferență sau de procesul de a trage concluzii din material nou atunci când este utilizat un model de învățare automată antrenat.

Acțiunile Nvidia au crescut de aproape nouă ori de la sfârșitul anului 2022, ca urmare a cererii de cipuri de inteligență artificială. Compania este acum Evaluat la aproximativ 3,2 trilioane USD.

O preocupare în jurul lui Musk este cât de concentrat este pe Tesla, având în vedere toate celelalte angajamente ale sale. El deține și operează compania de social media X, este CEO al SpaceX și a fondat The Boring Co. și Neuralink. În martie anul trecut, a fondat un alt startup, xAI, care recent a strâns 6 miliarde de dolari În ceea ce privește capitalul de risc.

Un acționar l-a întrebat pe Musk la întâlnire cât de important este el personal pentru viitorul Tesla.

„Sunt un puternic promotor al acestui viitor”, a spus el, subliniind rolul său în inovare.

Când vine vorba de roboți umanoizi, alte companii, inclusiv startup-uri tehnologice, urmăresc piața, a spus el. Printre concurenți se numără Boston Dynamics, Agility, Neura și Apptronik.

„Ceea ce este cu adevărat important este dacă putem fi mai rapizi decât toți ceilalți și să ne facem produsul cu ani mai devreme decât ei și să o facem mai bine”, a spus Musk.

ceas:Acţionarii Tesla aprobă pachetul de compensare de 56 de miliarde de dolari al lui Musk

Acţionarii Tesla aprobă un pachet de compensare de 56 de miliarde de dolari pentru CEO-ul Musk

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *