June 14, 2024

Pe 20 februarie 2024, un cetățean a numărat RMB în orașul Fuyang, provincia Anhui, China.

CFO |. Publicarea viitorului |

În mai, băncile chineze au adăugat 950 de miliarde de yuani (130,93 miliarde de dolari) în împrumuturi în yuani, o creștere față de aprilie, dar care nu corespunde așteptărilor analiștilor.

Analiștii intervievați de Reuters estimaseră că împrumuturile vor crește la 1,255 de miliarde de yuani în mai de la 730 de miliarde de yuani în aprilie, dar încă sub cei 1,36 trilioane de yuani plătiți în aceeași perioadă a anului trecut.

Banca Populară a Chinei nu a furnizat o defalcare lunară, dar Reuters a calculat datele din mai pe baza datelor din ianuarie-mai publicate vineri de Banca Populară a Chinei și le-a comparat cu datele din ianuarie-aprilie.

Banca centrală a declarat că noile împrumuturi în primele cinci luni ale acestui an au fost de 11,14 trilioane de yuani.

Datele au arătat că masa monetară M2 a crescut cu 7,0% față de an, mai puțin decât așteptările analiștilor de 7,2%. M2 a crescut cu 7,2% de la an la an în aprilie.

Luna trecută, soldurile creditelor în RMB au crescut cu 9,3% față de anul trecut, comparativ cu 9,6% în aprilie. Analistii se asteptau la o crestere de 9,5%.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *