June 14, 2024

Vedere aeriană a turnurilor rezidențiale în construcție în Hangzhou, China, pe 15 martie 2024.

STR |. AFP |

China are nevoie de reforme pe piața obligațiunilor, deoarece creșterea datoriilor prezintă riscuri semnificative pe termen lung pentru țară, Potrivit S&P Global.

Agenția de rating a declarat într-un raport de joi că, în ciuda eforturilor guvernului, creșterea produsului intern brut nominal a încetinit, iar nivelul datoriei rămâne ridicat.

Analiștii au remarcat că „factorii de politici înțeleg necesitatea de a controla simultan efectul de levier și de a menține creșterea economică” pentru a gestiona riscurile sistemice pe termen lung. Drept urmare, finanțarea administrației publice locale s-a înăsprit în ultimii ani.

Dar reformele pieței par să fi „trecut pe un loc din spate”, deoarece autoritățile se concentrează pe probleme stringente, cum ar fi rezolvarea crizei imobiliare, stimularea creșterii economice și reducerea datoriei publice locale, a spus S&P.

Avansarea reformelor pieței obligațiunilor poate fi necesară pentru a aborda aceste provocări „simultan”, deoarece ar putea reduce nivelul datoriilor pe termen lung, se arată în raport.

Economist Morgan Stanley: China se confruntă acum cu „povestea a două economii”

publice, private și pe scară largă Datoria ascunsă a Chinei Au existat de mult timp îngrijorări cu privire la potențialele riscuri financiare sistemice.

in aprilieFitch retrogradează perspectiva de rating de credit suveran a Chinei este o valoare negativă, Risc de citare Pe măsură ce economia se confruntă cu o incertitudine tot mai mare, finanțele publice ale țării suferă.

Agenția de rating estimează că datoria publică generală a Chinei ar putea crește la 61,3% din PIB în acest an de la 56,1% în 2023, comparativ cu 38,5% în 2019.

„Ne așteptăm ca ratele datoriilor să crească la 64,2% în 2025 și aproape 70% în 2028, față de puțin sub 60% în evaluarea noastră anterioară”, a spus Fitch.

În ultimul său raport, Standard & Poor’s a subliniat că „expansiunea extraordinară a creditului” a Chinei din cauza investițiilor mari și a eficienței scăzute a finanțării este unul dintre principalii factori care exacerbează problemele datoriei Beijingului.

Economiștii spun că economia Chinei continuă să se redreseze moderat

Agenția de rating a remarcat că cheltuielile grele pentru infrastructură și scăderea profitabilității au contribuit, de asemenea, la creșterea datoriilor.

În istoria Chinei, există Bazați-vă pe infrastructură Ca o soluție pe termen scurt pentru stimularea creșterii economice, în special după criza financiară din 2008-2009.

Atenuarea riscurilor

Nomura Research: China se confruntă cu o „recesiune a bilanțului”

În martie, guvernul a declarat că va emite 1 trilion de yuani (138,9 miliarde de dolari). Obligațiuni speciale de trezorerie „Super Long”. Până în 2024, finanțați proiecte la scară largă care sunt în conformitate cu strategiile naționale.

China a mai declarat că va îmbunătăți mecanismul pe termen lung pentru prevenirea și controlul riscurilor.

„Vom implementa un pachet de măsuri pentru a rezolva riscurile existente ale datoriilor și pentru a ne proteja împotriva noilor riscuri ale datoriilor”, a spus Beijingul într-un raport de lucru guvernamental.

Standard & Poor’s a spus în ultimul său raport că controlul datoriei, menținând în același timp creșterea, necesită îmbunătățirea eficienței finanțării investițiilor.

„Alocarea mai eficientă a creditelor este esențială, iar reforma obligațiunilor corporative poate ajuta la deschiderea drumului, deoarece este cel mai mic, dar cel mai influențat de piață, al pieței tinere de obligațiuni din China”, a menționat agenția.

Evelyn Cheng de la CNBC a contribuit la acest raport.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *