June 17, 2024

Un coridor mare cu supercalculatoare în centrul de date din camera serverelor.

Studio Luza |. Getty Images

Pe măsură ce cererea de cloud computing și inteligență artificială crește, Malaezia devine un centru de date puternic în Asia de Sud-Est și pe continentul african.

În ultimii ani, țara Atragerea de miliarde de dolari în investiții în centre de dateinclusiv cele ale giganților tehnologiei Google, Nvidia și Microsoft.

James Murphy, director general al companiei de informații DC Byte pentru centrele de date Asia Pacific, a declarat că cea mai mare parte a investițiilor este concentrată în micul oraș Johor Bahru, care se învecinează cu Singapore.

„Se pare că în câțiva ani (Johor Bahru) va depăși Singapore de la o bază de practic zero în urmă cu doi ani pentru a deveni cea mai mare piață din Asia de Sud-Est”, a spus el.

Johor Bahru este desemnată piața cu cea mai rapidă creștere din Asia de Sud-Est DC Byte Global Data Center Index 2024.

Princeton Digital Group spune că campusul său din centrul de date din Johor va fi operațional în 6 săptămâni

Furnizarea totală a centrului de date a orașului este de 1,6 gigawați, inclusiv proiectele în construcție, angajate sau aflate în stadiile incipiente de planificare, se arată în raport. Capacitatea centrului de date este de obicei măsurată prin puterea pe care o consumă.

Dacă întreaga capacitate de planificare din Asia va intra online, Malaezia va fi depășită doar de țări importante precum Japonia și India. Înainte de aceasta, Japonia și Singapore conduc în prezent regiune în ceea ce privește capacitatea centrului de date în timp real.

Indicele nu oferă o defalcare detaliată a capacității centrului de date din China.

modificări ale cererii

Nadeem Meghji de la Blackstone: Centrele de date sunt cea mai interesantă clasă de active pentru întreaga noastră firmă

Cererea din ce în ce mai mare pentru servicii AI necesită, de asemenea, centre de date dedicate pentru a găzdui cantitățile mari de date și puterea de calcul necesare pentru antrenarea și implementarea modelelor AI.

Murphy a spus că, în timp ce multe centre de date AI vor fi construite pe piețe mature precum Japonia, piețele emergente vor atrage și investiții datorită caracteristicilor lor favorabile.

Centrele de date AI necesită cantități mari de spațiu, energie și apă pentru a se răci. Drept urmare, piețele emergente precum Malaezia (unde energia și terenul sunt ieftine) au un avantaj față de orașele-stat mici cu resurse limitate, cum ar fi Hong Kong și Singapore.

Efecte de propagare din Singapore

Singtel discută planurile sale de extindere a centrului de date

Ca urmare, investițiile semnificative și capacitatea planificată au fost transferate de la Singapore la vecinul Johor Bahru de-a lungul anilor.

Singapore și-a schimbat recent atitudinea A elaborat o foaie de parcurs Creșteți capacitatea centrului de date cu 300 de megawați, cu condiția ca mai multe proiecte să îndeplinească standardele de eficiență ecologică și de energie regenerabilă. Astfel de eforturi au fost Atrageți investiții De la companii precum Microsoft și Google.

Totuși, Singapore este prea mic pentru generarea verde la scară largă, așa că piața are încă multe constrângeri, a spus Murphy de la DC Byte.

criza resurselor

CEO-ul Vertiv spune că răcirea lichidă a centrului de date se accelerează și se accelerează în continuare

După cum citează un raport, oficialii locali sunt din ce în ce mai îngrijorați de amploarea acestei utilizări a puterii. Ultimele rapoarte de la The Straits Times.

Primarul Consiliului Municipal Johor Bahru, Mohd Noorazam Osman, a spus că investițiile în centrele de date nu ar trebui să compromită nevoile locale de resurse, având în vedere provocările cu care se confruntă orașul în ceea ce privește alimentarea cu apă și energie.

Între timp, un oficial al Comisiei de Investiții, Comerț și Consumator din Johor a declarat pentru ST că guvernul statului va implementa mai multe orientări privind utilizarea energiei verzi în centrele de date în iunie.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *