June 17, 2024

Un farmacist deține marca de tezepatidă Eli Lilly and Company, marca Mounjaro, la o farmacie din Provo, Utah, SUA, luni, 27 noiembrie 2023.

George Frey |. Getty Images

O creștere a cererii pentru o categorie de produse Scăderea în greutate și tratamentul diabetului Demis Eli Lilly și Compania Anul trecut a atins noi culmi. Dar producătorul de medicamente are mai mult de lucru succes câștigat cu greuofițer financiar ieșit Anat Ashkenazi a spus CNBC.

Ashkenazi, care ar face-o interveni; În calitate de noul director financiar scrisoare Pe 31 iulie, diabetul Lilly a împușcat Mounjaro, iar medicamentul pentru obezitate lansat recent, Zepbound, a oferit venituri neașteptate și optimism pentru investitori cheie. Ashkenazi a preluat funcția de director financiar al lui Eli Lilly în 2021, după ce a petrecut aproximativ două decenii la gigantul farmaceutic. Ea a apărut la inaugurarea CNBC schimbator Listată la începutul acestui an.

„Trebuie să fii un student foarte bun al acestei industrii, să înțelegi această industrie din interior spre exterior, să înțelegi această industrie”, a spus ea într-un interviu pentru CNBC înainte de a-și anunța plecarea „Doar atunci când înțelegem întregul sistem putem naviga în el Ei bine, și, prin urmare, aduc valoare… acesta este rolul meu de CFO.”

Mandatul ei nu a fost lipsit de provocări: Eli Lilly și rivalii Novo Nordisk Ambele companii se luptă să producă suficiente tratamente pentru a satisface cererea fără precedent, ceea ce duce la penuria națională a acestor medicamente.

Ei au primit săptămânal injecții cu o parte dintr-o clasă de medicamente numite agoniști GLP-1, care imită anumiți hormoni produși în intestin pentru a suprima apetitul unei persoane și pentru a regla zahărul din sânge. Unii analiști estimează valoarea de piață a acestor medicamente 100 de miliarde de dolari până la sfârşitul acestui secol.

Ashkenazy a spus că creșterea veniturilor lui Eli Lilly a permis companiei să investească masiv în extinderea producției, permițând în cele din urmă să ajungă mai multe medicamente la pacienți.

„Pe măsură ce începem să vindem produse și să avem venituri și fluxuri de numerar asociate cu aceste vânzări”, compania speră să „reverse fluxul de numerar în afacere pentru a investi în acele unități de producție”, a spus ea.

Eli Lilly și Compania Neasteptat Pentru a satisface ritmul de creștere a cererii în acest an sau chiar în 2025, a spus Ashkenazi la întâlnirea din martie. Dar gigantul farmaceutic a făcut progrese încurajatoare până acum.

Fotografie făcută pe 5 martie 2021, la fabrica farmaceutică Eli Lilly and Company din Branchburg, New Jersey.

Mike proaspăt |

Ashkenazi a spus că Eli Lilly are mai multe site-uri de producție în construcție sau „extindere”, inclusiv două fabrici în Carolina de Nord, două fabrici în Indiana, o fabrică în Irlanda și o fabrică în Germania, precum și cea mai recentă mutare a companiei de la a șaptea unitate achiziționată de Nexus Pharmaceuticals. Eli Lilly and Company a spus, de asemenea, la sfârșitul lunii trecute că va fi așa S-au investit suplimentar 5,3 miliarde USD Fabrica sa de producție este situată în Lebanon, Indiana.

Ashkenazy a spus că facilitățile extind amprenta de producție „existentă, foarte mare” a companiei în Statele Unite și Europa. Eli Lilly a cheltuit peste 18 miliarde de dolari din 2020 pentru a construi, extinde și cumpăra fabrici de producție în aceste regiuni, a declarat compania în mai.

Ashkenazy a remarcat că Eli Lilly abordează și o altă barieră în calea accesului pacienților: acoperire limitată de asigurare pentru medicamentele de slăbit în Statele Unite.

Unii angajatori și alte planuri de sănătate rămân reticente în a acoperi medicamentele pentru slăbit GLP-1 din cauza prețului lor ridicat, despre care cred că le-ar putea strânge sever bugetele. Asigurătorii au alte întrebări, cum ar fi cât timp primesc efectiv tratament pacienții.

Cu toate acestea, Ashkenazi a spus că acoperirea Zepbound de către asigurătorii comerciali din SUA se îmbunătățește, acoperirea comercială de la 1 aprilie fiind de aproximativ 67%.

„Nu este suficient să aveți doar un medicament extrem de eficient, sigur, care poate face o diferență reală în îngrijirea sănătății oamenilor, ci și să aveți acces la acesta”, a spus Ashkenazy.

Ea speră, de asemenea, că, pe măsură ce Eli Lilly și alți producători de medicamente își demonstrează capacitatea de a trata o varietate de afecțiuni legate de obezitate, pacienții de pe Medicare vor vedea în cele din urmă o acoperire extinsă a medicamentelor pentru pierderea în greutate.

Eli Lilly studiază eficacitatea tezepatidei, ingredientul activ din Zepbound și Mounjaro, la pacienții cu afecțiuni de sănătate, inclusiv obezitate și boală hepatică grasă, apnee obstructivă în somn, boală cronică de rinichi și insuficiență cardiacă.

sub noi îndrumăriPlanul Medicare Partea D, lansat în martie, acoperă tratamentele pentru obezitate care au fost aprobate de autoritățile de reglementare pentru a oferi beneficii suplimentare pentru sănătate. Planurile de medicamente eliberate pe bază de rețetă Medicare administrate de companii private de asigurări (numite Partea D) nu acoperă în prezent aceste medicamente numai pentru pierderea în greutate.

Ashkenazy a spus că o problemă mai mare este concepția greșită de lungă durată că obezitatea este o „alegere a stilului de viață” mai degrabă decât o boală cronică.

Eli Lilly încearcă să schimbe asta.

„Scopul nostru este să ne asigurăm că societatea, sistemul de sănătate și pacienții înșiși se uită cu adevărat la acest lucru și înțeleg că este o boală cronică… și, prin urmare, ar trebui tratate ca atare”, a spus Ashkenazy.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *