June 17, 2024

Elon Musk părăsește Camera Reprezentanților Turciei după întâlnirea cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan înaintea celei de-a 78-a Adunări Generale a Națiunilor Unite la New York, Statele Unite, 17 septembrie 2023. Agenția Anadolu) Getty Images)

Fatih Aktas |. Agenția Anadolu |

Acest raport provine din CNBC Daily Open de astăzi, buletinul nostru informativ pentru piețele internaționale. CNBC Daily Open îi ține pe investitori la curent cu tot ce trebuie să știe, indiferent unde se află. Îți place ce vezi? Vă puteți abonaAici.

Ce trebuie să știi astăzi

Record Nasdaq
acest
Indicele Nasdaq a stabilit un preț de închidere record pentru a cincea oară consecutiv, în timp ce Indicele S&P 500 și Dow Jones Industrial Average A existat o ușoară scădere. încrederea consumatorilor scade Iunie dar sper inflație de răcire S&P 500 și Nasdaq au crescut cu 1,6% și, respectiv, 3,2% în această săptămână. omida și companie boeing Tragând Dow Jones în jos în timp ce carnaval și linie norvegiană de croazieră a fost cel mai mare întârziat din S&P 500. Ministerul de Finante alunecat Despre reducerea inflației. Prețurile petrolului din SUA a încheiat o serie de înfrângeri de trei săptămânia crescut cu 4% din cauza preocupărilor legate de aprovizionarea redusă.

amintiri totale
Microsoft avea Întârziere în emiterea retragerii, un instrument de urmărire a activității bazat pe inteligență artificială, se lansează pe noul său computer Copilot+ după o reacție împotriva problemelor de confidențialitate și securitate. Funcția realizează capturi de ecran regulate pentru a înregistra activitatea utilizatorilor, dar experții din industrie se îngrijorează că hackerii ar putea dezvolta instrumente pentru a prelua informații despre utilizatori, inclusiv nume de utilizator și parole. Vicepreședinte, Windows Corporation Pavan Davuluri a scris intr-o postare pe blog Când computerele noi sunt lansate pe 18 iunie, Recall va trece de la un instrument „disponibil pe scară largă” la o funcție de previzualizare disponibilă numai prin programul Windows Insider (WIP).

Tempus AI debutează
Inteligența artificială TempusO companie de diagnosticare medicală alimentată de inteligență artificială și-a văzut acțiunile crescând cu până la 15% Debutul pe bursa Nasdaq. acest GoogleCompania susținută a strâns 410 de milioane de dolari și a fost evaluată la 7 miliarde de dolari înainte ca prețul acțiunilor să scadă. Tempus AI își propune să folosească inteligența artificială pentru a ajuta medicii să ia decizii de tratament. În 2023, compania a pierdut 214,1 milioane de dolari cu un venit de 531,8 milioane de dolari.CEO-ul Tempus AI, Eric Lefkofsky, a declarat la CNBC:cutie de țipete„Se așteaptă ca compania să obțină un flux de numerar și un EBITDA pozitiv anul viitor.

Adobe crește
chirpicide inventar A crescut cu 15% vinericea mai mare creștere într-o singură zi din martie 2020, a doua după companiile de software creative Profitul și veniturile au depășit așteptările analiștilor. Directorul executiv Shantanu Narayen a atribuit performanța puternică creșterii liniei sale de produse și progreselor în inteligența artificială, care a atras noi clienți. Raportul Adobe contrastează cu performanța slabă recentă a altor companii de software, cum ar fi Salesforce și arată potențiale puncte luminoase în industrie.

Înfruntă China
G7 se angajează să remedieze ceea ce spun că este o problemă Influența economică a Chinei și practicile comerciale dăunătoare. Accentul lor include rezolvarea dezechilibrelor de pe piețele pentru vehicule electrice, oțel și energie regenerabilă, subliniind concurența loială fără a împiedica dezvoltarea economică a Chinei. În plus, Grupul celor Șapte a avertizat și că China va lua măsuri împotriva instituțiilor financiare care asistă Rusia. Papa Francisc a participat și la summit pentru a discuta despre potențialul și riscurile inteligenței artificiale.

(PRO) Artificial Intelligence Tailwind
J.P. Morgan este optimist în ceea ce privește prețul acțiunilor în scădere cu peste 6% în acest an Acțiuni de securitate cibernetică, prezicând renașterea nevoilor de securitate a datelor și potențialul motor al inteligenței artificiale. Compania a depășit recent așteptările privind câștigurile și este bine poziționată pentru a valorifica amenințarea tot mai mare a atacurilor ransomware.

linia de jos

Cât valorează o companie? Elon Musk, care tocmai și-a aprobat pachetul de compensații de 56 de miliarde de dolari, a făcut o altă predicție îndrăzneață: Tesla ar putea merita în cele din urmă prețul de intrare, susține el. Jumătate din valoarea S&P 500 –un uluitor de 25 de trilioane de dolari. Cu toate acestea, această evaluare nu se bazează pe succesul Tesla ca producător de mașini electrice, ci mai degrabă ca companie de robotică.

Deși Musk nu a oferit o cronologie specifică pentru această declarație, el a sugerat, de asemenea, că evaluarea Tesla ca companie de robotaxi ar putea ajunge la 5 trilioane de dolari până la 7 trilioane de dolari. Probabil că nu este o idee bună să spunem o oră anume, deoarece promisiunea din 2020 a trecut deja și mașinile complet autonome ar trebui să fie pe drumuri în 2018.

CEO-ul ARK Invest sprijină viziunea lui Musk Cathie Wood stabilește un preț țintă de 2.600 USD Până în 2029, Tesla îl vede ca pe o platformă de taxiuri autonome cu un model de venituri recurente.

„Trebuie să construim o platformă de taxi care să conducă singur, mai degrabă decât să vindem mașini și pachete de software și asta este”, a spus Wood pentru „Squawk Box” de la CNBC.

Directorul general al Wedbush, Dan Ives, are o țintă de preț pe termen scurt de 350 de dolari și consideră că Tesla va avea o anumită valoare de piață.Peste 1 trilion de dolari”.

Acest lucru este în contrast puternic cu capitalizarea actuală de piață a Tesla de 568 de miliarde de dolari, ceea ce reprezintă mai mult de jumătate din capitalizarea sa de piață din noiembrie 2021. Tesla valorează chiar mai mult decât valoarea totală Toyota, Volkswagen, Hyundai, GM, Ford și BMW.

Nu toată lumea împărtășește această perspectivă optimistă. Chris Ailman, director de investiții al sistemului de pensionare a profesorilor de stat din California, în valoare de 333 de miliarde de dolari, consideră Tesla ca fiind în primul rând un producător de automobile și consideră că evaluarea sa actuală este ridicolă.

„Chiar dacă aceste mașini ar fi echipate cu inteligență artificială, ele nu ar valorifica de 60 de ori câștigurile.” Elman a spus pentru CNBC. “Este ridicol. Nvidia tranzacționează doar la 40 de ori câștigurile, ceea ce este încă o nebunie, dar cresc. Nu cred că Tesla crește atât de repede.”

Ei bine, acțiunile Tesla au scăzut cu 2,4% vineri, la o zi după ce pachetul de compensații al lui Musk a fost aprobat, și au existat Investitorii pariază că stocul va scădea în continuare. În ceea ce privește piața, indicele S&P 500 a atins noi maxime în mod repetat în acest an, dar investitorii rămân precauți. Succesul pieței a fost condus de un grup mic de companii de tehnologie, în timp ce majoritatea acțiunilor au rămas în urmă. După cum a raportat CNBC Michael Santori a scrisLipsa unei participări largi a dus la mici fluctuații zilnice ale indicelui și la îngrijorări legate de sustenabilitatea pieței.

Jeff Cox, Michael Santoli, Jordan Novet, Katie Bartlett, Pia Singh, Riley de León, Spencer Kimball, Lisa Kailai Han și Brian Evans de la CNBC au contribuit la acest raport.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *