June 17, 2024

Pe 8 iunie 2024, un muncitor a sudat oțel într-un atelier din Hangzhou, provincia Zhejiang, China.

VCG |. Grupul Visual China |

Vânzările cu amănuntul ale Chinei în luna mai au depășit așteptările, crescând cu 3,7% față de an, depășind așteptările privind o rată de creștere de 3% într-un sondaj Reuters al economiștilor.

Cu toate acestea, alți indicatori economici, cum ar fi producția industrială și investițiile în active fixe, au fost sub așteptările Reuters.

Producția industrială a crescut cu 5,6% față de anul trecut, mai mică decât cea estimată de 6%, investițiile în active imobilizate au crescut cu 4% față de luna mai a anului trecut, puțin mai mică decât cea de 4,2% prevăzută de un sondaj Reuters.

Exporturile Chinei au rămas stabile, crescând cu 7,6% Creșterea anuală în dolari în mai a depășit prognoza Reuters de 6%. Cu toate acestea, importurile au crescut cu 1,8% în aceeași perioadă, mai puțin decât se aștepta.

datele de împrumut Datele publicate vineri au arătat că cererea continuă lent. Datele de la Wind Information au arătat că soldurile împrumuturilor în RMB au crescut cu 9,3% de la an la an în mai, cea mai scăzută creștere înregistrată din 1978.

Datele de la Wind Information arată că oferta monetară M1 (inclusiv numerarul circulant și depozitele la vedere) a scăzut cu 4,2% față de anul trecut în mai, cel mai mare record din 1986.

Analiștii Goldman Sachs au subliniat că mass-media de stat afiliată băncii centrale a Chinei a atribuit încetinirea creșterii M1 unei represiuni asupra împrumuturilor false și a ieșirilor legate de produsele de gestionare a averii.

Datele anterioare privind inflația pentru luna mai au arătat că prețurile de consum, excluzând alimente și energie, au crescut cu 0,6% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Aceasta este o știre de ultimă oră. Vă rugăm să verificați din nou pentru actualizări.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *