June 18, 2024

Președintele american Joe Biden vorbește despre siguranța armelor la hotelul Washington Hilton din Washington, DC, pe 11 iunie 2024.

Saul Loeb |. AFP |

Administrația Biden Se iau măsuri executive pentru a proteja soții fără acte ai cetățenilor americani, o mișcare care va proteja aproximativ 500.000 de imigranți de deportare.

Casa Albă a anunțat marți politica pentru anul electoral, descriind-o ca„Noi eforturi pentru reunirea familiilor.” NBC News raportAcțiunile executive pentru protejarea soților ar putea fi anunțate în curând, la îndemnul susținătorilor imigrației și a parlamentarilor democrați și în timp ce președintele Joe Biden îi judecă pe alegătorii latino-americani în statele cheie de luptă.

Parlamentarii au fost informați cu privire la plan și cel puțin unii au fost invitați la Casa Albă pentru a face anunțul, au spus surse.

„Acesta este cel mai mare lucru de la DACA”, a spus un avocat al imigrației și o sursă familiarizată cu chestiunea, adăugând că a fost o mișcare politică inteligentă a administrației Biden.

Casa Albă este nerăbdătoare să evidențieze abordarea dură a politicii față de trecerea ilegală a frontierei și angajamentul său de a desființa rețelele de contrabandă, prefigurand potențialul de controversă asupra politicii.

Biden „crede că este esențial să ne asigurăm granița”, a spus el într-un comunicat de presă care subliniază noua acțiune de marți.

„El crede, de asemenea, în extinderea căilor legale și în menținerea familiilor împreună, în timp ce imigranții care au locuit în Statele Unite de zeci de ani, au plătit taxe și au contribuit la comunitățile lor fac parte din țesutul social al țării noastre”, se arată în comunicat.

Acțiunea are scopul de a „oferi beneficii semnificative țării”, permițând non-cetățenilor și copiilor lor care au locuit în țară de cel puțin 10 ani și sunt căsătoriți cu cetățeni americani să solicite rezidența permanentă fără a părăsi țara.

Declarația a adăugat că soții eligibili au locuit în Statele Unite de o medie de 23 de ani.

Planul ar face, de asemenea, mai ușor pentru unii imigranți fără acte să obțină cărți verzi și o cale către cetățenia SUA.

Sursele au mai spus că soții fără acte vor putea obține permise de muncă de la caz la caz.

Acțiunea include planuri care să permită beneficiarilor DACA care au obținut o diplomă postliceală și caută un loc de muncă în același domeniu să obțină mai rapid vize de muncă.

Mișcările sunt de așteptat să fie contestate în instanță.

Biciul majorității din Senat Dick Durbin, D-Ill., președintele Comisiei Judiciare din Senat, a remarcat posibilitatea unui proces, spunând într-o declarație că adoptarea legislației ar fi „singurul lucru care va aduce dreptate celor care o merită” acțiune înrădăcinată personal.” , întemeiați o familie, continuați-vă educația și continuați să contribuiți la societatea noastră fără teama de deportare”, dar el a menționat că este puțin probabil, având în vedere opoziția republicană față de reforma anterioară a imigrației.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *