June 18, 2024

Hong Kong va continua să conducă lumea ca cel mai scump oraș în care să locuiască expații până în 2024, potrivit companiei de consultanță Mercer.

Huang Junye |. Getty Images

Cel mai mare centru financiar din Asia este din nou cel mai scump oraș în care să locuiască pentru lucrătorii internaționali, a spus Mercer.

Potrivit statisticilor, Hong Kong este considerat cel mai scump oraș în care să locuiască expații, urmat de Singapore și Zurich. Clasamentul costului vieții în 2024.

Orașele elvețiene – Zurich, Geneva, Basel și Berna – dețin 4 din 10 locuri. Orașul New York ocupă locul șapte.

Primele cinci rămân neschimbate față de anul trecut, dar Londra urcă cu nouă locuri, de pe locul 17 pe locul 8.

Top 10 cele mai scumpe orașe pentru expatriați:

  1. Hongkong
  2. Singapore
  3. Zurich, Elvetia
  4. Geneva, Elvetia
  5. Basel, Elveția
  6. Berna, Elveția
  7. New York City, SUA
  8. Londra, Regatul Unit
  9. Nassau, Bahamas
  10. Los Angeles, SUA

Sondajul a comparat costurile a peste 200 de articole din 226 de orașe, inclusiv prețurile pentru locuințe, transport, alimente, îmbrăcăminte, bunuri de uz casnic și divertisment.

Fluctuațiile valutare sunt măsurate în dolari americani, folosind New York City ca punct de referință.

Orașele din Nigeria, Pakistan și Kârgâzstan sunt cele mai puțin costisitoare orașe în care să locuiască expații, Lagos și Abuja din Nigeria coborând pe locurile 178, respectiv 86, pe locurile 225 și 226.

Piața imobiliară la înălțime

Mercer a raportat că inflația ridicată și tensiunile economice și geopolitice în creștere duc la creșterea prețului locuințelor, utilităților, taxelor locale și educației.

Yvonne Traber, șeful afacerii de mobilitate globală a Mercer, a subliniat într-un comunicat de presă: „Cosul ridicat al vieții îi poate determina pe expatriați să-și ajusteze stilul de viață, să reducă cheltuielile discreționare și chiar să lupte pentru a satisface nevoile de bază”.

Cu excepția Nassau, Bahamas, toate celelalte orașe din primele 10 au raportat creșterea costurilor locuințelor începând cu 2023, prețurile crescând cu 8% în Hong Kong și Singapore, cu 7% în New York și cu 6% în Zurich.

„Acest cost va fluctua foarte mult în întreaga lume între 2023 și 2024, prețurile de închiriere variind semnificativ între orașe”, se arată în raport.

Prețurile cresc, de asemenea, deoarece oferta de locuințe nu reușește să țină pasul cu cererea.

„Asemenea costuri sunt deosebit de provocatoare în zonele cu creștere mare a populației sau cu terenuri limitate disponibile pentru dezvoltare. Alți factori precum costurile de construcție și prețurile terenurilor influențează, de asemenea, accesibilitatea locuințelor”, se arată în raport, adăugând că acest lucru va lăsa angajaților venituri disponibile minus alte cheltuieli.

nu rata:

adăuga,Abonați-vă la CNBC Make It Newsletter Obțineți sfaturi și trucuri pentru a avea succes în muncă, bani și viață.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *