June 18, 2024

Strategul Goldman Sachs spune că vânzarea tuturor acțiunilor franceze este o „reacție neclintită” din cauza riscurilor politice

Strategii Goldman Sachs au spus că acțiunile franceze ar putea fi afectate și mai mult de riscurile politice în următoarele săptămâni și luni, dar impactul va fi concentrat în anumite zone.

Acțiunile Blue Chip din indicele Paris CAC 40 au înregistrat cea mai proastă performanță din martie 2022 săptămâna trecută, scăzând cu peste 6%, deoarece țara a anunțat în mod neașteptat un alegeri anticipate.

Piața este imediat speriat Perspectiva ca Mitingul Național de extremă-dreapta să câștige alegerile legislative din 30 iunie și 7 iulie, precum și posibilitatea unor politici fiscale populiste, măsuri care vizează băncile și instituțiile financiare. „O criză financiară în stil Lizzie Truss.”

Diferența dintre randamentele obligațiunilor franceze și germane pe 10 ani s-a lărgit cu 25 de puncte de bază, pe măsură ce acțiunile vândute și costurile împrumuturilor au crescut.

Strategii Goldman Sachs se asteapta ca aceasta raspandire sa continue sa se extinda in urmatoarele saptamani.

„Este probabil ca acest lucru să mențină presiunea asupra acțiunilor interne franceze, în special asupra acțiunilor băncilor care sunt foarte sensibile la spread-urile suverane”, au declarat strategii Goldman Sachs într-o notă de cercetare publicată vineri.

Mărcile autohtone franceze includ lanțuri de supermarketuri Carrefourcompanie de constructii cinteze și utilitate Enjiîn timp ce giganții săi cu orientare internațională includ LVMH, L’Oreal și Rémy Cointreau.

Pe termen scurt, Goldman Sachs recomandă să se concentreze asupra sectoarelor defensive, cum ar fi asistența medicală, pe fondul incertitudinii politice sporite.

Banca de investiții a spus că o victorie la raliul național ar putea slăbi și mai mult acțiunile naționale franceze, dar ar putea fi mai favorabilă afacerilor decât se aștepta pe termen lung, dacă partidul continuă să se concentreze pe a se asigura că candidatul său câștigă alegerile prezidențiale din 2027.

Acesta a adăugat că există, de asemenea, posibilitatea unui parlament suspendat și a unui blocaj politic, care ar „reduce probabilitatea unei reacții ascuțite a pieței”, dar ar fi în concordanță cu spread-uri suverane mai largi, rezultând în pierderi susținute pentru anumite acțiuni interne expuse.

expunere CAC 40

Sharon Bell, strateg senior la Goldman Sachs, a declarat că indicele CAC 40 în ansamblu are doar aproximativ 20% expunere la Franța.

„În acest moment, expunerea Franței nu este zero, iar oamenii adaugă în mod clar o primă de risc suplimentară Franței, având în vedere viitoarele alegeri”, a declarat Bell luni pentru „Squawk Box Europe” de la CNBC.

Ea a adăugat: „Această piață a avut, de asemenea, o performanță bună în ultimii ani, unele companii tranzacționând la evaluări destul de mari… 80% dintre acestea sunt companii cu sediul în afara Franței, multe dintre care câștigă dolari”.

„Cred că este o reacție fulgerătoare să vinzi toate acțiunile franceze și credem că cele mai vulnerabile sunt capitalurile mici și acțiunile interne franceze”.

Analist: Macron va face un „pariu politic uriaș” prin alegerile anticipate din Franța

Dintr-o perspectivă mai largă, conștientizarea sporită a Europei cu privire la riscul politic a contribuit la decalajul de evaluare dintre regiune și Statele Unite, a adăugat ea.

„Când vorbesc cu clienți globali (clienți asiatici, clienți din SUA) despre investiții în Europa, unul dintre primele lucruri care îmi vin în minte este riscul politic… Cu siguranță nu cred că decalajul dintre Europa și SUA se va reduce, iar punctul nostru de vedere poate fi Este mai mic, dar nu se va închide din cauza unora dintre aceste riscuri”, a spus Bell.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *