June 18, 2024

Un muncitor separă portocale pentru vânzare la o fermă de citrice din Pida de Gerais, Minas Gerais, Brazilia, 6 iunie 2024.

Pedro Villela |. Getty Images |

Industria sucului de portocale are probleme.

Prețuri pentru produse de bază pentru micul dejun A urcat recent la cote maximetulburat de o furtună perfectă condusă de climă vreme extremaconstrângerile continue de aprovizionare și o boală a citricelor cunoscută sub numele de ecologizare.

Prețurile au crescut la sfârșitul lunii trecute, determinate de centrul de cercetare Fundecitrus a avertiza Brazilia, cel mai mare producător și exportator de suc de portocale din lume, este probabil să aibă una dintre cele mai proaste recolte de suc de portocale din ultimele trei decenii.

Criza a determinat chiar unii producători și blenderi de sucuri de portocale să exploreze dacă fructele alternative, cum ar fi mandarinele, merele și perele, ar putea fi folosite pentru a dilua băutura.

„Fără nicio soluție pe termen scurt în vedere și riscul de agravare a bolii, situația rămâne gravă”, a declarat Kees Cools, președintele Federației Internaționale de Fructe și Legume (IFU), într-un e-mail pentru CNBC.

Pe 28 septembrie 2023, sticle de suc de portocale Simply Orange au fost expuse spre vânzare într-un magazin alimentar din Los Angeles, California.

Mario Tama |. Getty Images |

Suc de portocale concentrat congelatTranzacționarea la Bursa Intercontinentală din New York s-a încheiat luni la 4,29 USD per liră, aproape dublu față de prețul de acum un an.

Contractul de referință a renunțat la câștiguri în ultimele săptămâni, retrăgându-se de la maximul zilnic de aproape 5 dolari pe liră pe 28 mai.

Cum merge asta?

Analiștii de la grupul de cercetare Mintec au spus că Brazilia rol de mare influență În modelarea industriei sucului de portocale, în fiecare ciclu sunt produse aproximativ 300 de milioane de cutii de portocale (fiecare cântărind aproximativ 40,8 kg). Cu toate acestea, combinația de vreme extremă, cum ar fi inundațiile și secetele și ecologizarea a dus la o scădere semnificativă a recoltelor.

Fundecitrus a prezis într-un raport publicat pe 10 mai că producția braziliană de portocale va ajunge la 232,4 milioane de cutii în sezonul 2024-2025. Comparativ cu ciclul anterior, aceasta a fost o scădere de 24%.

IFU a spus: „Revenirea la nivelurile normale de stoc în Brazilia va necesita câteva recolte succesive consecutive. 40% din plantațiile din Brazilia sunt afectate de boli de ecologizare, iar riscul ca acest număr este în creștere, împreună cu condiții climatice instabile pentru a obține astfel de recolte extraordinare. posibilitatea este foarte redusa.

“Prin urmare, se așteaptă ca prețurile ridicate să continue. Deși cererea a scăzut ușor, nu este suficient pentru a reechilibra piața”, a adăugat el.

Lucrătorii de la o fermă de citrice au pus portocale în coșuri într-un camion de vânzare în Piedade de Gerais, Minas Gerais, Brazilia, 6 iunie 2024.

Pedro Villela |. Getty Images |

O boală incurabilă care provoacă fructe amare, raspandite, cunoscută sub numele de boala fructelor verzi, împreună cu condițiile meteorologice dure, reprezintă un dezavantaj pe termen lung pentru fermierii din regiunile de cultivare a portocalelor din întreaga lume.

Ecologizarea îngreunează grav producția de portocale în Florida, „Sunshine State”IFU a spus că producția a scăzut la aproximativ 17 milioane de cutii de la 242 de milioane de cutii în urmă cu 20 de ani.

Incidența ridicată a citricelor huanglongbing

Andres Padilla, specialist în cercetarea alimentară și agrobusiness la Rabobank, a declarat că incidența mare a ecologizării citricelor ar putea limita productivitatea în următoarele luni.

„Boala de ecologizare a citricelor rămâne o amenințare semnificativă în toate regiunile producătoare, iar fluctuațiile meteorologice vor limita, de asemenea, creșterea potențială pentru viitoarea recoltă din 2024/2025”, a spus Padilla. explica Într-o notă de cercetare din aprilie.

Padilla a spus că cultivatorii de citrice din Brazilia și-au intensificat opoziția față de ecologizare în ultimele luni, observând că ecologizarea este mai frecventă în plantațiile mai mici, unde fermierii au adesea resurse limitate și nu pot face ceea ce este necesar pentru a controla boala îndepărtat.

„Un alt impact al ecologizării citricelor este că fermierii vor avea un stimulent să recolteze mai devreme, reducând astfel probabilitatea unei scăderi crescute a fructelor, care poate avea un impact negativ asupra calității fructelor și poate reduce producția de suc”, a adăugat Padilla.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *