June 18, 2024

Un pieton și un jogger trec pe lângă clădirea Reserve Bank of Australia (RBA) în timpul blocării parțiale din cauza coronavirusului, luni, 18 mai 2020, în Sydney, Australia.

David Gray |. Getty Images

Piețele din Asia-Pacific s-au redresat marți, în condițiile în care acțiunile Wall Street au crescut peste noapte, în timp ce investitorii așteptau decizia Băncii de Rezervă a Australiei privind rata dobânzii.

Se așteaptă ca Reserve Bank of Australia să mențină ratele dobânzilor la 4,35%, dar investitorii se vor concentra pe limbajul folosit în declarația sa de politică monetară.

„Inflația mai largă se mișcă în direcția greșită, iar inflația are o bază largă”, a spus ING într-un raport de previzualizare. Rata globală a inflației din Australia a urcat la 3,8% în aprilie, de la un minim de 3,4% în decembrie 2023.

„Concluzia este că trebuie să vedem o încetinire clară a creșterii inflației de la o lună la lună, altfel inflația se va deplasa și mai mult în a doua jumătate”, au adăugat analiștii.

australian Indicele S&P/ASX 200 Acțiunile au crescut cu 0,92% înainte de decizia RBA.

a Japoniei Index Nikkei 225 A crescut cu 0,83% după ce luni a scăzut cu aproape 2%, în timp ce Topix a câștigat 0,48%.

Marți, Reuters a raportat că guvernatorul Băncii Japoniei, Kazuo Ueda, a declarat parlamentului japonez că banca centrală ar putea majora ratele dobânzilor în iulie, în funcție de datele economice la acea vreme.

coreeană Cospi Producătorii de cipuri Samsung Electronics și SK Hynix au crescut cu aproximativ 2,3% și, respectiv, 3%, crescând acțiunile lor cu 0,84%.

Producătorul auto Hyundai Motor a atins și el un nou record, în creștere cu aproximativ 3,05% știri despre planurile sale A enumerat filiala sa indiană din Mumbai.

din Hong Kong Hang Seng Index Indicele CSI 300 a scăzut cu 0,17%, în timp ce indicele CSI 300 a crescut cu 0,15%.

Peste noapte în America, Indicele S&P 500 Prețul de închidere a atins un nou maxim, deoarece Wall Street urmărea să extindă câștigurile de săptămâna trecută.

Indicele a crescut cu 0,77% pentru a închide la 5.473,23 puncte, în timp ce Indicele Nasdaq A crescut cu 0,95%. acest Dow Jones Industrial Average A crescut cu 0,49%, punând capăt patru pierderi consecutive.

— Samantha Subin și Tanaya Macheel de la CNBC au contribuit la acest raport.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *