June 18, 2024

Un muncitor asistă la checkout la un magazin Costco din Teterboro, New Jersey, SUA, miercuri, 28 februarie 2024.

Stephanie Keith |. Bloomberg |

Cheltuielile cu amănuntul au fost mai slabe decât se așteptau în luna mai, deoarece consumatorii au continuat să se lupte cu nivelurile inflației din ce în ce mai mari.

Vânzările au crescut cu doar 0,1% pentru lună, cu o zecime de punct procentual mai mici decât prognozele Dow Jones, potrivit datelor Dow Jones Indices Raportul Ministerului Comerțului Marți, datele au fost ajustate mai degrabă pentru sezonalitate decât pentru inflație. Cu toate acestea, rezultatul a fost puțin mai bun decât revizuirea descendentă din aprilie de 0,2%.

Vânzările au crescut cu 2,3% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Vânzările, excluzând automobile, au fost și mai rele, scăzând cu 0,1%, comparativ cu așteptările pentru o creștere de 0,2%.

Scăderea prețurilor la benzină a dus la o scădere a veniturilor benzinăriilor, care au scăzut cu 2,2% față de lună. Acest lucru a fost parțial compensat de o creștere de 2,8% a articolelor sportive, muzică și librării.

Magazinele online au crescut cu 0,8%, în timp ce barurile și restaurantele au scăzut cu 0,4%. Magazinele de mobilă și mobilă pentru casă au scăzut și ele cu 1,1%.

futures pe bursa Randamentele trezoreriei americane au fost practic netede după publicarea raportului, în timp ce randamentele trezoreriei au scăzut.

Raportul vine pe măsură ce investitorii sunt îngrijorați de direcția economiei și de impactul acesteia asupra viitoarei politici monetare a Rezervei Federale. Cheltuielile consumatorilor reprezintă aproximativ două treimi din întreaga activitate economică, astfel încât orice slăbiciune ar putea semnala o creștere economică mai lentă și ar putea determina Rezerva Federală să înceapă să reducă ratele dobânzilor.

Datele recente privind inflația au fost oarecum încurajatoare, dar cheltuielile dau semne de slăbiciune, deoarece consumatorii sunt sub presiunea creșterii prețurilor de mai bine de doi ani.

Indicatorul Departamentului de Comerț, care este utilizat ca principal indicator al inflației de către Rezerva Federală, a arătat inflația în aprilie la o rată anuală de 2,7% sau 2,8% excluzând alimente și energie. Ținta de inflație a Fed este de 2%.

Cu toate acestea, piața stabilește prețul la două reduceri de dobândă în acest an, fiecare cu un sfert de punct procentual. Oficialii Fed la întâlnirea de săptămâna trecută Indică o singură posibilitate. După datele de vânzare cu amănuntul, comercianții de pe piața futures de fonduri federale și-au mărit pariurile că Fed va implementa politici de relaxare, prevăzând chiar și posibilitatea de trei reduceri de dobândă în acest an, potrivit CME Group. Fed Watch Măsurare.

Președintele Fed din Philadelphia, Patrick Harker, a declarat luni că o reducere a ratei la sfârșitul acestui an ar fi potrivită doar dacă datele vor coopera, adăugând că se aștepta ca o reducere a ratei să fie puțin probabilă.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *