June 19, 2024

Pe 19 iunie 2024, președintele rus Vladimir Putin a fost întâmpinat de liderul nord-coreean Kim Jong Un la o ceremonie de bun venit pe aeroportul Phenian din Coreea de Nord.

Gavriel Grigorov | prin Reuters

Președintele rus Vladimir Putin a primit miercuri o mare primire la Phenian, Coreea de Nord, în timp ce oficialii occidentali erau îngrijorați de legăturile tot mai mari dintre cele două puteri nucleare.

Televiziunea de stat nord-coreeană a arătat că, după ce Putin a sosit pe Aeroportul Internațional Phenian în jurul orei 2:45 a.m., ora locală, cei doi lideri s-au îmbrățișat călduros pe covorul roșu din afara Aeroportului Internațional Phenian, demarând prima sa vizită în 24 de ani.

Rapoartele televiziunii de stat i-au arătat pe cei doi lideri plecând împreună într-o mașină și au arătat imagini cu străzile Phenianului mărginite cu steaguri, bannere și afișe care promovau Putin și legăturile cu Rusia.

Liderii Rusiei și Coreei de Nord au împărtășit „gânduri interioare reprimate” în timpul primei lor întâlniri și au convenit să dezvolte în continuare relațiile dintre cele două țări, a informat KCNA.

Ziarul oficial al partidului de guvernământ din Coreea de Nord a raportat marți că Putin a lăudat conducerea lui Kim și s-a angajat să contribuie la dezvoltarea comerțului și la consolidarea securității în Eurasia. Articolul a adăugat că el a sprijinit Coreea de Nord împotriva inamicului său „periculos și agresiv”.

Înaintea vizitei, care va dura două zile, oficialii ruși au mai spus că cele două țări ar putea semna un acord. „Parteneriat strategic cuprinzător” În legături din ce în ce mai adânci.

Țările occidentale care impun sancțiuni severe Rusiei și Coreei de Nord au urmărit îndeaproape progresul vizitei și impactul potențial al războiului Rusiei în Ucraina și al tensiunilor din Peninsula Coreeană.

A spus secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg conferință de presă comună Marți, vizita lui Putin „a confirmat alianța foarte strânsă dintre Rusia și state autoritare precum Coreea de Nord, precum și China și Iran”. Stoltenberg a făcut aceste comentarii alături de secretarul de stat al SUA Antony Blinken.

Oficialii americani au susținut că Phenianul a furnizat zeci de rachete balistice și peste 11.000 de containere de muniție pentru războiul Rusiei din Ucraina și că Putin ar putea folosi călătoria pentru a face lobby pentru achiziționarea de mai multe arme.

„Desigur, suntem îngrijorați și de potențialul sprijin rus pentru Coreea de Nord în ceea ce privește sprijinirea programelor sale de rachete și nucleare”, a spus Stoltenberg.

Experții Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale (CSIS) spun că summitul Putin-Kim ar putea duce la legături militare mai strânse

Victor Cha, vicepreședinte senior pentru Asia și președinte al Coreei de Sud la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale, a declarat miercuri pentru „Squawk Box Asia” de la CNBC că a fost de acord că aprovizionarea Coreei de Nord cu arme către Rusia ar putea fi reciprocă prin sprijinul Kremlinului pentru aceasta. program nuclear.

„Întrebarea este cât de puternic crede Putin că are nevoie de muniția Coreei de Nord pentru a supraviețui și a câștiga războiul”, a spus Cha.”.

La începutul anului trecut, Jin Comandă expansiune „exponențială”. Arsenalul nuclear al țării și dezvoltarea de rachete balistice intercontinentale mai puternice, potrivit rapoartelor presei de stat.

„Furnizorul numărul unu (pentru extindere) va fi probabil Rusia”, a spus Cha. „Aceasta este o problemă reală pentru Statele Unite… Un război în Ucraina este cel mai bun lucru care i s-ar putea întâmpla lui Kim Jong Un”.

Casa Albă a avertizat că orice ajutor rusesc pentru programele de armament ale Coreei de Nord ar putea avea repercusiuni asupra Coreei de Sud.

Marți, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat într-o conferință de presă că relația în creștere dintre Rusia și Coreea de Nord „ar trebui să fie de mare îngrijorare pentru toți cei interesați de menținerea păcii și stabilității în peninsula coreeană”.

Cu toate acestea, Cha a spus că Statele Unite ar putea fi limitate în capacitatea sa de a încetini fluxul de arme între Rusia și Coreea de Sud, fără a risca un război direct.

„(Administrația Biden) îi acordă mai multă atenție publică, dar din punct de vedere politic, chiar nu văd niciun indiciu că încearcă să facă ceva în privința asta”, a spus el.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *