June 19, 2024

Oamenii trec pe lângă sediul Băncii Populare Chineze din Beijing, China, pe 28 septembrie 2018.

Jason Lee |

BEIJING – Agenția de rating Fitch nu se mai așteaptă ca China să reducă ratele dobânzilor de politică în acest an și a amânat așteptările privind o reducere a ratei pentru anul viitor, deoarece Rezerva Federală menține ratele dobânzilor ridicate.

Fitch estimează în prezent că China își va menține facilitatea de creditare pe termen mediu (MLF) pe un an neschimbată la 2,5% anul acesta și o va reduce la 2,25% anul viitor. În martie, agenția de rating a prezis o retrogradare în 2024.

„Există mai mulți factori în spatele acestui lucru”, a spus Jeremy Zook de la Fitch Ratings. „În primul rând, pe plan extern, preocupările legate de cursul de schimb al dolarului (Banca Populară a Chinei) au fost atenuate de schimbările în așteptările pentru Fed. Performanță. .

Anul viitor, „pe măsură ce Fed începe să scadă ratele de politică monetară, credem că asta ar trebui să ofere Băncii Populare a Chinei mai mult spațiu de manevră”, a spus el. Zucker se așteaptă ca Beijingul să folosească mai mult politica fiscală în acest an.

acest Fed s-a menținut constant săptămâna trecută De asemenea, a mai spus că va reduce ratele o singură dată până la sfârșitul anului. Acest lucru este în contrast puternic cu așteptările investitorilor pentru 2024 Fed se va relaxa în curând Politica monetară după o creștere bruscă a ratelor dobânzilor.

Fed Collins avertizează împotriva reacționării excesive la datele bune despre inflație

USD/USD se consolidează pe măsură ce Fed înăsprește politica RMBNumărul este aproape de a atinge din nou minimul din 2008, potrivit datelor Wind Information. Deprecierea RMB a crescut presiunea asupra ieșirilor de capital.

„În plus, pare să existe o îngrijorare reală că marjele nete ale dobânzilor băncilor sunt destul de scăzute, ceea ce pune, de asemenea, provocări pentru Banca Populară din China”, a spus Zucker. Marja netă a dobânzii (NIM) Este o măsură a profitabilității unei bănci, deoarece calculează diferența dintre dobânda pe care o instituție financiară o primește de la debitori și ceea ce trebuie să plătească pentru depozite.

ultima oara China reduce MLF pentru un an Conform datelor oficiale de la Wind Information, timpul este august 2023.

Banca Populară a Chinei stabilește MLF în fiecare lună, Folosiți-l pentru a ghida rata de referință a ofertei de împrumut (LPR)este principala referință pentru ratele dobânzilor la împrumuturi ale instituțiilor financiare.

Potrivit CNBC, guvernatorul Băncii Populare Chineze, Pan Gongsheng, a declarat într-un discurs mai devreme de miercuri că politica monetară va rămâne „sprijinitoare” și a remarcat că cursul de schimb al yuanului „rămâne practic stabil în situația complexă”. transcriere chineză.

El a subliniat că marile economii dezvoltate au amânat în mod repetat schimbările de politică monetară, iar „diferența dintre ratele dobânzii dintre China și Statele Unite este încă la un nivel relativ ridicat”.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *