June 19, 2024

Participanții schiază cu Hoods to Woods Foundation la Big Snow American Dream pe 13 iunie 2024 în East Rutherford, New Jersey.

Danielle DeVries | CNBC

EAST RUTHERFORD, N.J. — Pentru Zyshawn Gibson, în vârstă de 16 ani, schiul la parcul de schi interior al Big Snow American Dream din East Rutherford, N.J., este o schimbare binevenită a decorului.

Participarea lui Gibson la parcul de schi a fost posibilă prin Hoods to Woods Foundation, o organizație nonprofit din New York și New Jersey, care „crește gradul de conștientizare a copiilor din centrul orașului prin snowboarding”. Site-ul organizației. Cofondatorul Omar Diaz estimează că de-a lungul istoriei sale de 15 ani, Hoods to Woods a ajutat sute de tineri defavorizați, precum Gibson, să dezvolte noi interese și puncte de vânzare prin snowboarding.

„Îmi este imposibil să stau acasă”, a spus Gibson pentru CNBC în sala de pauză a clădirii Snow Building. „Este altceva decât să fii pe stradă și să fii în pericol sau ceva de genul acesta”.

Creația lui Diaz și a co-fondatorului Brian Paupaw, Hoods to Woods este dedicată oferirii de noi oportunități adolescenților și tinerilor adulți din medii similare. Organizația a organizat programe de câteva săptămâni în zonele urbane ale ambelor state.

Participanții schiază cu Hoods to Woods Foundation la Big Snow American Dream pe 13 iunie 2024 în East Rutherford, New Jersey.

Danielle DeVries | CNBC

Organizația este doar una dintre câteva din întreaga țară care lucrează pentru a implica oamenii de culoare în activități în aer liber, inclusiv sporturi de iarnă, unde sunt adesea marginalizați și subreprezentați.

A Participarea la cercetare în 2019-2020 Datele publicate de American Ski Industry Company arată că rata de participare a americanilor albi rămâne la 67,5%. Prin comparație, asiaticii au reprezentat 7,7% dintre participanți, negrii 9,2% și hispanicii 14%.

La fel, a Cercetare demografică Datele actualizate în 2023 de către Asociația Națională a Zonelor de Schi au arătat că participanții albi au reprezentat 88,1% dintre vizitatori.

Un factor care contribuie la această disparitate este barierele mari de intrare în aceste sporturi de iarnă, având în vedere costul mediu al echipamentului și transportului. Același studiu de la Snowsports Industries America a arătat că mai mult de jumătate dintre participanții la sporturile de iarnă au câștigat peste 75.000 USD anual în 2019-2020.

distruge barierele

Dar organizații precum Hoods to Woods și-au făcut misiunea să dărâme aceste ziduri.

Fondată în 2009 de doi schiori cu experiență, Paupaw și Diaz, organizația non-profit își propune să dea înapoi comunității prin introducerea tinerilor în aer liber prin schi.

Co-fondatorul Omar Diaz (dreapta), fiul său Sebastian (în centru) și voluntarul Veronica Vogman în timpul ninsorii abundente din East Rutherford, New Jersey, pe 13 iunie 2024, American Dream pozează pentru o fotografie în timpul unui eveniment de schi cu Hoods To Woods Foundation .

Danielle DeVries | CNBC

„Este important să reprezinți oameni care seamănă cu mine și chiar vin din mediul meu pentru că poți fi în munți și auzi oamenii vorbind, dar nu sună ca tine”, a spus Diaz, „Ai crescut într-un mediu urban. iar la munte, toată lumea din jurul tău sună complet diferit”.

Întregul program, inclusiv lecții de schi, transport și mese, este gratuit pentru participanții adolescenți. Paupaw și Diaz au strâns bani pentru a plăti călătoria și mâncarea.

Organizația acceptă și donații de echipamente sau cadouri, iar Big Snow și-a împrumutat gratuit facilitățile organizației nonprofit de-a lungul anilor.

comunitatea în aer liber curat

Pe lângă Hoods to Woods, există și alte organizații non-profit în Statele Unite dedicate unor cauze similare.

De exemplu, marginea exterioară Fondatorul Annette Diggs a declarat pentru CNBC că organizația cu sediul în Washington își propune să „(abordeze) subreprezentarea femeilor negre, indigene și de culoare în sporturile de zăpadă”. De asemenea, organizația lucrează pentru a include femeile care aparțin comunității LGBTQ+, inclusiv participanții trans și queer-identificați.

„Ceea ce este unic la Edge este că lucrăm cu comunitatea – mulți dintre participanții noștri sunt educați de oameni din comunitate, și anume oameni de culoare și maro”, a spus ea.

Ciera Young, care este neagră și are scleroză multiplă, a învățat schiul adaptiv printr-o bursă Edge.

„Sunt atât de recunoscător că antrenorii mei m-au ascultat și mi-au spus: „Vrem să ne asigurăm că poți schia așa cum vrei și că te simți împuternicit”, a spus ea. „Este incredibil să fii într-o cameră cu alți oameni BIPOC.”

Zyshawn Gibson (stânga) și Tah’gee Van Dunk schiează cu Hoods to Woods Foundation la Big Snow American Dream pe 13 iunie 2024 în East Rutherford, New Jersey.

Danielle DeVries | CNBC

Între timp, organizația nonprofit din Vermont călăreț puțin probabilFondată în 2020 cu planuri de a construi un centru comunitar în aer liber condus de oameni de culoare, co-fondatorul Abby Crisostomo își propune într-o zi să devină un „spațiu radical incluziv”.

Crisostomo estimează că în cei patru ani de la înființare, Unlikely Riders a găzduit peste 145 de evenimente, a donat 2.500 de articole de echipament de iarnă și a îndrumat gratuit peste 570 de membri ai comunității. Pe lângă schi și snowboarding, organizația prezintă ciclismul montan oamenilor de culoare și comunității LGBTQ+ creând în același timp un mediu primitor.

Afacerile mici precum Skida sau angajații de culoare ToughCutie joacă un rol important în susținerea eforturilor motocicleților improbabili, donând echipament și găzduind evenimente.

Ajunge la o concluzie cu succes

În plus față de misiunea sa de incluziune, co-fondatorii Hoods to Woods au subliniat importanța mentoratului în cadrul programului, care include conectarea cu participanții comunității și contribuția la îmbunătățirea cunoștințelor financiare, a aplicațiilor la colegiu și a oportunităților de angajare.

„Am văzut copii care au avut probleme de comportament la școală și acasă întorcându-se la 180 de grade pentru că au putut să fie într-un mediu în care ar putea fi ei înșiși și să gândească liber”, a spus Paupaw. „Pentru mine, acesta este unul dintre cele mai puternice lucruri la care am fost martor ca persoană și ca co-fondator al acestui proiect”.

Prin Hoods to Woods, Diaz, Paupaw și voluntarii lor au construit multe relații cu participanții. Unii oameni se întorc la munca de voluntariat după absolvirea programului.

Participanții și voluntarii participă la un eveniment de schi cu Hoods to Woods Foundation la Big Snow American Dream pe 13 iunie 2024 în East Rutherford, New Jersey. Mai mult de jumătate dintre voluntarii programului sunt instructori de snowboard certificați.

Danielle DeVries | CNBC

„Este combinația perfectă”, a spus Diaz pentru CNBC. “A da înapoi tinerilor, a face o diferență în viața lor, a face asta într-un loc pe care-l iubesc – sunt fericit. Nu există o modalitate mai bună de a da înapoi.”

Miquan Chisholm, 27 de ani, a fost unul dintre primii participanți la program în urmă cu 15 ani. Acum este un voluntar dedicat cauzei. Fiica lui are doar 3 ani acum, dar el își imaginează să se alăture comunității într-o zi.

“Mi-a schimbat viața pentru că mi-a oferit o perspectivă diferită asupra vieții. Nu m-am gândit niciodată că voi schia ca bărbat de culoare… M-am îndrăgostit de asta”, a spus el. „Hood to Woods mi-a dat cu adevărat încrederea de a încerca lucruri noi și de a fi deschis la lucruri din viață și de a realiza că există oportunități pentru oameni.”

Nu ratați aceste rapoarte exclusive de la CNBC PRO

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *