June 19, 2024

Comercianții lucrează pe platforma de tranzacționare a Bursei de Valori din New York (NYSE) pe 13 decembrie 2023 în New York City, Statele Unite.

Brendan McDermid |

Acest raport provine din CNBC Daily Open de astăzi, buletinul nostru informativ pentru piețele internaționale. CNBC Daily Open îi ține pe investitori la curent cu tot ce trebuie să știe, indiferent unde se află. Îți place ce vezi? Vă puteți abonaAici.

Ce trebuie să știi astăzi

Nvidia ia coroana
Nvidia peste marti Microsoft deveni Cea mai valoroasă companie listată din lume Capitalizarea bursieră ajunge la 3,34 trilioane USD. Etapa de hotar vine după ce acțiunile sale au crescut cu 170% în acest an și au crescut de peste nouă ori de la sfârșitul anului 2022, cauzate de un boom al inteligenței artificiale generative. Cota Nvidia pe piața de cipuri de inteligență artificială a centrelor de date este la fel de mare ca cea a Microsoft, care este de până la 80%. măr, scrisoareși Amazon Luați procesoarele de care aveți nevoie pentru modelele dvs. de inteligență artificială.

Un alt record
acest Indicele S&P 500 încet spre Un alt record la fel de Nvidia A răsturnat dominația Microsoft Cea mai valoroasă companie din lume. acest Indicele Nasdaq Tranzacționarea se apropie de final pentru ziua respectivă, iar prețul de închidere este pozitiv. acest Dow Jones Industrial Average O ușoară creștere de 56 de puncte. Vânzările cu amănuntul pot ridica îngrijorări cu privire la cea mai mare economie din lume, în timp ce Prețurile petrolului din SUA rsau ziua urmatoare. Randamentul obligațiunilor de trezorerie pe 10 ani Ministerul de Finante cădea jos.

fiind atacat
companie boeing CEO-ul Dave Calhoun confruntat cu critici acerbe de la un panel al Senatului care supraveghează problemele de siguranță ale companiei, plângerile avertizorilor și compensarea acesteia. Senatorul Josh Hawley i-a acuzat pe Calhoun și Boeing că au „exploat miniere” companiei prin tăierea colțurilor și i-a criticat 33 de milioane de dolari. Plan de compensare. — Sincer, domnule, cred că este o parodie că încă mai lucrezi, spuse Hawley. Calhoun a apărat eforturile Boeing de a îmbunătăți calitatea și siguranța producției în urma exploziilor recente ale panourilor ușilor din aer.

Creșterea vânzărilor este temperată
S.U.A Cheltuielile cu amănuntul au crescut cu doar 0,1% în mai, nu a îndeplinit așteptările. Creșterea lentă, împreună cu o revizuire în scădere a datelor din aprilie, indică o încetinire a cheltuielilor de consum. Întrucât cheltuielile reprezintă două treimi din activitatea economică, investitorii speră că orice slăbiciune va determina Rezerva Federală să scadă ratele dobânzilor pentru a stimula creșterea. Piața se așteaptă la cel puțin două reduceri de dobândă în acest an, dar oficialii Fed au indicat că ar putea exista o singură reducere a dobânzii.

Taiwan și India ating noi cote maxime
acest Indicele ponderat Taiwan A atins un record, depășind pragul de 23.000, dintre care British Semiconductor și Industria de precizie Hon Hai – Cunoscut și ca Foxconn. Samsung Electronics crește cu 2,15%, crescând acțiunile din Coreea de Sud Cospi superior. a Japoniei Index Nikkei 225 Apare ca investitor Digerarea datelor economiceși Softbankdeține designeri de cipuri braţ, în creștere cu 1,8%. indian Jucăuş Indicele a urcat, de asemenea, la un nou maxim, după ce datele slabe privind vânzările cu amănuntul din SUA au stârnit speranța unei reduceri a ratei de la Rezerva Federală. din Hong Kong Hang Seng Indicele CSI 300 a crescut cu 1,97%, în timp ce indicele CSI 300 a scăzut cu 0,42%.

(PRO) Reechilibrare Nvidia
de vineri Indicele S&P 500 Datorită ascensiunii fulgerătoare a Nvidia, reechilibrarea, care este adesea trecută cu vederea, primește multă atenție. Această schimbare ridică provocări pentru ETF-urile axate pe tehnologie și ar putea afecta deținerile lor de acțiuni grele, cum ar fi Nvidia, Microsoftși măr. Aceasta este Ce înseamnă asta pentru investitori.

linia de jos

Rezerva Federală a declarat că ar putea reduce ratele dobânzilor o dată înainte de sfârșitul anului, în timp ce investitorii se așteaptă la două reduceri ale dobânzilor. Instrumentul FedWatch al CME.

Investitorii profită de orice date care indică slăbiciune economică care ar putea determina Rezerva Federală să reducă din nou ratele dobânzilor. Cel mai nou date de vânzare cu amănuntul Datele au arătat că cheltuielile consumatorilor, care reprezintă aproximativ două treimi din activitatea economică, abia au crescut în mai. Scoateți mașina și cade literalmente.

Paul Ashworth, economist șef pentru America de Nord la Capital Economics Într-un mesaj către investitori, s-a notat că„Poate că gospodăriile nu sunt atât de imune la creșterea ratelor dobânzilor pe cât am ajuns să credem. Desigur, nu ne așteptăm la o scădere generală a consumului, dar chiar și o încetinire modestă a creșterii consumului ar putea fi suficientă pentru a declanșa o recesiune.” Actul delicat de echilibrare al Fed susține reducerea ratelor în septembrie.

Președintele Rezervei Federale din Boston, Susan Collins Exprimând un optimism prudent În ceea ce privește datele recente despre inflație.

“Este prea devreme pentru a spune dacă inflația va reveni în mod sustenabil la ținta de 2 procente. Incertitudinea rămâne ridicată și volatilitatea datelor lunare, inclusiv a datelor despre inflație, rămâne ridicată”, a spus Collins în Lawrence, Massachusetts o lună sau două de știri promițătoare, așa cum ar fi nepotrivit să luăm prea multe semnale de la date dezamăgitoare la începutul anului.”

Guvernatorul Fed Adrianna Coogler a sugerat posibilitatea unei reduceri a ratei dobânzii la sfârșitul acestui an.

„Dacă economia se dezvoltă așa cum mă aștept, ar putea deveni oportun să începem relaxarea politicii mai târziu în acest an”, a spus Kugler la Institutul Peterson pentru Economie Internațională din Washington.

Așteptarea prea mult timp pentru a reduce ratele ar putea bloca economia, deoarece consumatorii își strâng cureaua. După cum scrie Jeff Cox de la CNBC, Fed riscă să trimită economia în contracție Nicio reducere a ratei acum. Cox a citat-o ​​pe economista Claudia Sam, care a dezvoltat o regulă testată în timp care arată probabilitatea unei recesiuni.

Wall Street este foarte conștient de acest risc. Indicele S&P 500 Un alt record, câștigurile sale în ultimele zile de tranzacționare au fost minime. Maximul de marți coincide cu Nvidia În fruntea listei celor mai valoroase companii. Creșterea fulgerătoare a Nvidia va continua probabil, pe măsură ce ETF-urile puternice în tehnologie cumpără miliarde de dolari din acțiuni pentru a-și reechilibra portofoliile.

Jeff Cox, Kif Leswing, Bob Pisani, Leslie Josephs, Alex Harring, Samantha Subin, Spencer Kimball, Yun Li, Lim Hui Jie de la CNBC au contribuit la acest raport.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *