June 20, 2024

O centrală solară din Tuticorin, India, miercuri, 20 martie 2024.

Bloomberg |. Getty Images

Acest raport provine din buletinul informativ „Inside India” al CNBC de săptămâna aceasta, care vă oferă știri oportune și perspicace și comentarii de piață despre puterea în curs de dezvoltare și despre marii jucători din spatele creșterii sale fulgerătoare. Îți place ce vezi? Vă puteți abonaAici.

mare poveste

Piețele emergente au fost în criză pentru o mare parte a acestui an, deoarece Rezerva Federală a sugerat reduceri de dobândă.

Din punct de vedere istoric, pe măsură ce ratele dobânzilor din SUA scad, atractivitatea țărilor puternice Dolar favorizând treptat alte valute.

Cu toate acestea, speranțele unei astfel de ușuriri au fost năruite săptămâna trecută, când previziunile pentru o primă reducere a ratei dobânzii au fost împinse înapoi până în septembrie și probabil mai departe până în decembrie.

Companiile indiene s-ar putea să nu-i pese de această dată.

„De fapt, din perspectiva afacerilor, toate aceste creșteri ale ratelor nu au avut cu adevărat niciun impact asupra noastră”, a spus directorul executiv Sumant Sinha. reînnoiCel mai mare producător de energie curată din India și companie listată la Nasdaq a declarat pentru CNBC Inside India.

Chiar dacă Reserve Bank of India se alătură partenerilor mondiali în creșterea ratelor dobânzilor, afacerile indiene continuă să crească într-un ritm fără precedent. ReNew, de exemplu, a raportat un impuls pozitiv al vânzărilor în ultimele sale rezultate anuale. În mod surprinzător, a devenit profitabilă pentru prima dată ca companie publică.

ReNew pare să fi acoperit bine piețele din SUA și India. Compania de 2,3 miliarde de dolari operează în întregime în India, dar cei mai mari acționari ai săi sunt instituții din Statele Unite și Canada. Și-a crescut datoria în dolari, dar s-a protejat cu atenție împotriva riscului unui dolar mai slab. rupie.

Pictograma graficului bursierPictograma graficului bursier

Ascunde conținutul

Abordarea inteligentă a dat roade, iar creditorii au luat în seamă. societatea GeneralăBanca franceză a acceptat recent să-i împrumute până la un miliard de dolari în următorii trei ani, în condițiile actuale de piață. Pe lângă aceasta, instituțiile financiare nebancare au furnizat și miliarde de dolari în putere companiei, care are în prezent capacitatea de a produce aproximativ 10 gigawați de energie electrică curată.

„În ultimele 18 luni, am refinanțat de fapt obligațiuni internaționale în valoare de aproape 1 miliard de dolari prin piața de rupie”, a spus Sinha. „De fapt, luând unii dintre pași, am reușit să reducem costurile îndatorării cu aproape 60 de puncte de bază”.

Acesta nu este singurul. În toată țara, multe întreprinderi și industrii continuă să crească de parcă creșterea ratelor dobânzilor nu ar conta, iar nivelurile actuale sunt normale.

De fapt, spre deosebire de majoritatea economiilor dezvoltate, regimul ratei dobânzii din India din 2024 nu va fi diferit de cel din 2018.

făcut cu înflorire

Acest lucru este în contrast puternic cu ratele negative ale dobânzilor cu care se confruntă zona euro sau provocările cu care se confruntă Japonia în prezent. În timpul pandemiei de Covid-19, ratele dobânzilor din India au fost de doar 4%.

De atunci, însă, creșterea produsului intern brut a crescut doar în cea de-a cincea economie din lume. Agenția de rating de credit Fitch și-a ridicat săptămâna aceasta prognoza, prezicând că economia Indiei va crește cu 7,2% în acest an.

Dar ce se întâmplă dacă condițiile financiare se înăspesc și mai mult? Pe termen lung, împrumutații corporativi nu ar trebui să înceapă să rămână neplată la niveluri mai înalte?

„Nu am văzut că apar credite neperformante”, a declarat Rahul Jain, șeful de cercetare în India la Goldman Sachs.

Acțiunile ReNew Energy au scăzut cu 16% în acest an, în ciuda prognozei că profitul pe acțiune se va tripla în următorii doi ani. Acțiunile s-au vândut împreună cu altele din sector care se confruntă cu probleme fundamentale unice. în același timp, iShares Global Clean Energy ETF într-o recesiune, în timp ce Indicele S&P 500 Atingerea cotelor noi.

Există o deconectare între economie, bursă și acțiuni individuale.

În timp ce companiile sunt capabile să se dezvolte și chiar să câștige bani atunci când ratele dobânzilor sunt mari, prețurile acțiunilor lor nu reflectă întotdeauna acest lucru.

Poate că există un caz de făcut dacă Wall Street are nevoie de o reducere a ratei mai mult decât Main Street.

Întrebat dacă numără înapoi zilele până la o reducere a ratei, Sinha a spus: „Nu doar numără invers, ci așteaptă foarte, foarte nerăbdător și așteaptă de mult timp”.

Trebuie să știu

India și Statele Unite au promis că vor consolida legăturile comerciale.Consilierul pentru securitate națională, Jake Sullivan a vizitat țara săptămâna aceasta, prima de către un înalt oficial american de când au fost anunțate rezultatele alegerilor. După întâlnirea cu Modi, cele două părți au promis că vor consolida cooperarea în domeniul apărării și tehnologic.

Ambițiile de creștere ale lui Modi nu pot ignora patru domenii cheie.Premierul Narendra Modi și-a stabilit un obiectiv ambițios de a face din India o economie dezvoltată până în 2047, la un secol după ce și-a câștigat independența față de Marea Britanie. Charmaine Jacobs de la CNBC Modi evidențiază patru domenii Accentul trebuie să fie pe dacă intenționează să o transforme în realitate.

Intrările de obligațiuni au atins un maxim din ultimii zece ani. investitorii străini vor cumpăra Obligațiuni guvernamentale indiene în valoare de 2 miliarde de dolari Luna aceasta, ei vor fi incluși în indicele JPMorgan, urmărit pe scară largă, care a atins un maxim de zece ani. Peste 200 de miliarde de dolari în active urmăresc valoarea de referință, alocările către India urmează să crească treptat la 10% în următoarele 10 luni.

India înregistrează „cel mai lung” val de căldură.Delhi, al doilea cel mai populat oraș din India, se confruntă cu o criză severă a apei, deoarece temperaturile au urcat peste 45 de grade Celsius (113 de grade Fahrenheit) în anumite părți ale țării. CNBC a compilat Fotografii făcute din toată țara Deoarece seceta este de așteptat să continue în următoarele patru până la cinci zile.

Ce s-a întâmplat cu piața?

Acțiunile indiene au crescut lent, dar și-au menținut câștigurile până în prezent de când au fost anunțate rezultatele alegerilor. acest frumos 50 Indicele este setat să câștige 0,4% în această săptămână. Indicele a crescut cu 8,45% anul acesta.

Randamentul de referință al obligațiunilor de stat pe 10 ani din India rămâne relativ scăzut, randamentul scăzând sub pragul de 7%, aproape de minimele istorice.

Pictograma graficului bursierPictograma graficului bursier

Ascunde conținutul

Săptămâna aceasta, Raamdeo Agrawal a fost intervievat de CNBC, Unul dintre cei mai mari brokeri din India Firma de administrare a activelor Motilal Oswal Financial Services a declarat că investițiile private vor crește după ce va începe creșterea consumatorilor în următoarele șase luni. El se așteaptă ca beneficiile creșterii cheltuielilor de capital, care nu se bazează pe cheltuielile guvernamentale, să se facă simțite în următorii doi ani.

Între timp, Rahul Jain, șeful cercetării în India la Goldman Sachs, a declarat lui Tanvir Gill de la CNBC: Perioada „bucurilor de aur” pentru băncile indiene s-a încheiat când sunt sub presiune. Acțiunile creditorilor, cum ar fi HDFC, au avut performanțe mai slabe pe piața mai largă în acest an, deoarece investitorii se concentrează pe pierderile din credit din bilanţurile lor. În ciuda prudenței sale, Jain de la Goldman Sachs preferă băncile private din India băncilor de stat.

Ce se întâmplă săptămâna viitoare?

India va înfrunta Bangladeshul în Cupa Mondială de Cricket T20 în acest weekend. India va înfrunta și Australia luni.

Creditorul nebancar Akme Fintrade India și firma de inginerie DEE Development Engineers urmează să se coteze miercuri la bursă.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *