June 20, 2024

Ilya Sutskever, un informatician ruso-israelo-canadian, co-fondator și om de știință șef al OpenAI, a ținut un discurs la Universitatea Tel Aviv din Tel Aviv pe 5 iunie 2023.

Jack Guess |. AFP |

Ilya Sutskever, co-fondatorul OpenAI Lăsând inteligența artificială Luna trecută, startup-ul și-a lansat noua companie de inteligență artificială, pe care o numește Secure Super Intelligence (SSI).

„Îmi înființez o nouă companie”, Suzkweil scrie pe X Miercuri. „Vom urmări superinteligență sigură în toate domeniile, cu un singur accent, un singur obiectiv și un singur produs.”

Sutskever este om de știință șef al OpenAI și co-conduce echipa de Superalignment a companiei împreună cu Jan Leike, care a plecat și el în mai pentru a se alătura companiei rivale de inteligență artificială Anthropic.

Echipa de Superalignment a OpenAI se concentrează pe ghidarea și controlul sistemelor AI, dar Dizolva La scurt timp după ce Sutzkwer și Lake și-au anunțat plecările.

Sutskever va continua să se concentreze pe securitate la noul său startup.

„SSI este misiunea noastră, numele nostru și întreaga noastră foaie de parcurs pentru produse, deoarece este singurul nostru obiectiv”, un cont SSI postat pe X. sunt distras de cicluri, iar modelul nostru de afaceri înseamnă că siguranța, securitatea și progresul sunt independente de presiunile comerciale pe termen scurt.

Sutskever a fondat compania împreună cu Daniel Gross, care supraveghează mărde inteligență artificială și munca de căutare și Daniel Levy, fostul OpenAI. Compania are birouri în Palo Alto, California, și Tel Aviv, Israel.

Sutskever este unul dintre membrii consiliului OpenAI care a încercat să-l înlăture pe Sam Altman în noiembrie. Altman s-a ciocnit cu Sutskever și alți directori din cauza balustradelor pe care OpenAI le-a pus în aplicare în căutarea inteligenței artificiale avansate.

După Ultraman evacuat brusc iar înaintea lui Recuperare rapidaSuzkweil și-a cerut scuze public pentru rolul său în calvar.

Sutskever a scris într-o postare din 20 noiembrie pe OpenAI este din nou împreună.

ceas: Microsoft are probleme cu inteligența artificială după ce Apple a încheiat un acord cu OpenAI

Acordul Apple-OpenAI îl dă înapoi pe Microsoft

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *