June 20, 2024

India a promovat energic construcția infrastructurii și a făcut progrese semnificative în conectivitatea și modernizarea drumurilor, căilor ferate și aeroporturilor.

Puneet Vikram Singh, Fotograf de natură și concept, |

În ultimii doi ani, premierul Modi a vorbit cu încredere despre obiectivele sale ambițioase: Faceți din India o economie dezvoltată până în 2047.

Acum, toți ochii sunt ațintiți asupra Modi și a alianței sale conduse de Partidul Bharatiya Janata pentru a vedea dacă pot menține impulsul economic și Continuați să îmbunătățiți viața a milioane de oameni Acesta este al treilea mandat consecutiv.

Încrederea în BJP a scăzut. Partidul de guvernământ al lui Modi nu a reușit să câștige majoritatea absolută în camera inferioară a parlamentului pentru prima dată din 2014 și acum este forțat să se bazeze pe aliații din coaliția sa.

Reema Bhattacharya a spus: „Guvernul trebuie să găsească un teren comun și să construiască un consens pe mai multe fronturi, nu numai cu partenerii de coaliție, ci și cu alte grupuri de părți interesate, pentru a promova legislația cheie în parlament și pentru a calma preocupările naționale. Sentimentul anti-incumbență crește pe plan intern.

„Eșecul de a face acest lucru ar putea duce, de asemenea, la noi eșecuri politice pentru partidul de guvernământ în următorul tur al alegerilor de stat programate pentru sfârșitul acestui an”, a avertizat ea.

Primiți un rezumat săptămânal al știrilor din India în căsuța dvs. de e-mail în fiecare joi.
Abonează-te acum

Analistii spun ca o alianta condusa de Modi este putin probabil sa submineze economia si dezvoltarea Indiei. Cu toate acestea, ei au remarcat că noul guvern trebuie să restabilească acum încrederea oamenilor și să se asigure că poziția Indiei în sudul global este menținută.

Noul guvern încă nu și-a conturat principalele priorități. Cu toate acestea, analiştii prevăd că aceste patru domenii vor fi pe primul loc pe ordinea de zi.

1. Promovarea infrastructurii

India a experimentat construcția de infrastructură pe scară largă S-au înregistrat progrese semnificative în conectarea și modernizarea autostrăzilor, căilor ferate și aeroporturilor.

Anul trecut, firma de consultanță Ernst & Young a prezis India va fi o economie de 26 de trilioane de dolari până în 2047și a subliniat că construirea capacităților de infrastructură a țării va fi cheia pentru atingerea acestui obiectiv.

Samir Kapadia, directorul executiv al India Index și șeful managementului Vogel, a declarat: „De când Modi a preluat mandatul, a făcut tot posibilul pentru a construi porturi, căi ferate și diverse infrastructuri dure pentru a îmbunătăți mobilitatea afacerilor. Își va dubla eforturile în acest sens.

India rămâne în continuare în urma Chinei în această privință și trebuie făcut mai mult dacă dorește să urmeze o traiectorie de mare creștere pentru a continua să atragă investitori străini.

exista buget interimar În luna februarie a acestui an, ministrul de Finanțe Nirmala Sitharaman se aștepta ca cheltuielile de capital să crească cu 11,1%, până la 11,11 trilioane de rupii indiene (133,9 miliarde de dolari) în anul fiscal 2025, concentrându-se în principal pe construcția de căi ferate și aeroporturi.

Noi patrupede sunt plasate după ce construcția unui drum de coastă este finalizată înaintea musonului din Mumbai, India, 11 iunie 2024.

Fotografii Noor |. Fotografii Noor |

Dar îmbunătățirea conectivității între orașe nu ar trebui să fie singurul domeniu de interes, a spus Santanu Sengupta, economist din India la Goldman Sachs.

Sengupta a declarat pentru CNBC: „Pe lângă construirea infrastructurii fizice, India trebuie să fie fermă în reformele structurale… Trebuie să se gândească la pământ și să elibereze teren pentru a construi mai multe infrastructuri, cum ar fi fabrici. Acest lucru va conduce la creșterea locurilor de muncă în domeniu, el a adăugat.

Cu toate acestea, analiștii subliniază că guvernul s-ar putea confrunta cu rezistență în acest sens, deoarece puterea de slăbire a lui Modi poate îngreuna achiziția de terenuri pentru proiect.

„Atingerea acestor obiective poate fi mai dificilă dacă partidele la nivel național au cvasi-voto din cauza structurilor de coaliție”, a declarat Richard Rossow, consilier principal și președinte al Studiilor de Politică SUA-India la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale.

2. Consolidarea industriei prelucrătoare

Angajații de la Padget Electronics, o subsidiară a Dixon Technologies, lucrează la o linie de asamblare a telefoanelor mobile vineri, 22 martie 2024, în Noida, India.

Bloomberg |. Getty Images

Prognozele de la Counterpoint Research și de la Electronics and Semiconductor Association of India indică Industria semiconductoarelor din India va avea o valoare de 64 de miliarde de dolari până în 2026o creștere de trei ori de la 23 de miliarde de dolari în 2019.

„Acesta ar putea deveni cel mai mare susținător al Indiei în următorii cinci până la 10 ani”, a spus Kapadia, „Modi crede cu tărie că, dacă India poate intra în producția de semiconductori, și dacă o face corect, India poate deveni o economie care va fi agitată. ”

3. Ca răspuns la șomaj ridicat

Șomajul este una dintre cele mai mari probleme în acest momentSumedha Gupta, analist senior la Economist Intelligence Unit, a declarat că cea mai populată țară din lume se confruntă cu o nepotrivire tehnologică care este și mai mult exacerbată de o nepotrivire a competențelor.

„Există deja o nepotrivire între nivelurile de calificare ale lucrătorilor din țară și cererea angajatorilor de inovare ridicată. Aceasta va persista cu siguranță în acest deceniu și, posibil, chiar în anii 2030”, a spus ea pentru CNBC.

Rata șomajului din India a crescut la 8,1% în aprilie, de la 7,4% în martie. Centrul de Monitorizare a Economiei Indiene.

Un sondaj realizat de Centrul pentru Studiul Societăților în Dezvoltare în aprilie înainte de alegeri a arătat că Șomajul este cea mai mare îngrijorare27% din cei 10.000 de respondenți au spus. Mai mult de jumătate (62%) dintre respondenți au spus că găsirea unui loc de muncă a devenit mai dificilă în ultimii cinci ani ai celui de-al doilea mandat al lui Modi.

Muncitori în construcții din Mumbai, India, 5 iunie 2024.

Bloomberg |. Getty Images

Analiștii subliniază că acum este responsabilitatea noului guvern de coaliție să îmbunătățească standardele locale de educație și formarea de competențe pentru a se asigura că oamenii sunt angajați cu profit în industriile potrivite.

Vivek Prasad, lider de piață, PwC India, a declarat: „În timp ce cei cu studii superioare și experiență practică sunt de așteptat să găsească locuri de muncă în industrie, crearea de oportunități de angajare largi și echitabile trebuie să fie o metodă sexuală mai incluzivă.

Prasad a declarat pentru CNBC că noua politică de educație și formare profesională va „angaja indivizi de la toate nivelurile lanțului valoric al producției și va asigura că beneficiile progresului economic sunt împărțite între societate”, adăugând că promovarea angajării femeilor este esențială pentru stimularea creșterii economice a Indiei. .

4. Creșterea investițiilor străine

De la veteranul investitor pe piețele emergente Mark Mobius la strateg global David Roach, experții de piață rămân optimiști în ceea ce privește India.

Potrivit Federației Mondiale a Burselor, Bursa Națională de Valori din India are o capitalizare totală de piață de 4,9 trilioane de dolari SUA, ocupând locul trei în regiunea Asia-Pacific. Capitalizarea bursieră a Indiei este de așteptat să crească la Va ajunge la 40 de trilioane de dolari în următorii 20 de ani.

indicele de referință frumos 50 și Sensex Ambele companii au avut performanțe puternice până în acest an, crescând cu 8% și, respectiv, 7%, potrivit datelor London Stock Exchange Group (LSEG).

Cu toate acestea, analiștii au declarat pentru CNBC că investițiile străine directe trebuie să accelereze ritmul pentru a stimula în continuare creșterea și dezvoltarea economică.

Mark Mobius enumeră sectoarele în care este optimist în India

Sengupta, de la Goldman Sachs, a spus că investițiile străine directe în India au fost relativ slabe anul trecut, deoarece ratele ridicate ale dobânzilor din SUA au făcut dificilă mediul de finanțare a capitalului privat.

„Odată ce ratele dobânzilor se îndoaie și condițiile de finanțare devin mai ușoare, India ar putea atrage mai multe intrări de investiții străine directe din Statele Unite”, a declarat Sengupta pentru CNBC.

Prabhat Ojha, partener și șef al practicii clienților din Asia la Cambridge Associates, a remarcat că ușurința de a investi în India „mai are un drum lung de parcurs” pentru a continua să atragă capital străin.

El i-a sfătuit pe investitori să se concentreze mai mult pe sectorul bancar din India – care are în prezent calități bune de creștere și practici de alocare a capitalului.

„Băncile indiene au făcut o curățare din 2017 până în 2019 și se află într-o poziție foarte sănătoasă astăzi”, a declarat Ojha pentru CNBC.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *