June 20, 2024

GalaadMedicamentul experimental de două ori pe an al companiei pentru prevenirea HIV arată 100% eficient în faza avansată a studiului explica Joi.

Niciuna dintre cele aproximativ 2.000 de femei care au primit lenapavir în studiu nu a fost infectată cu HIV, potrivit unei analize intermediare, care a determinat comitetul independent de monitorizare a datelor să recomande ca Gilead să elimine orbirea din studiul de fază 3 și să furnizeze HIV tuturor pacienților din studiu. Oamenii oferă tratament. Alți participanți au luat o pastilă standard în fiecare zi.

Rezultatele aduc Gilead cu un pas mai aproape de lansarea unei noi forme de profilaxie pre-expunere (PrEP) și extinderea afacerii sale HIV. Prețul acțiunilor companiei a crescut cu aproximativ 7%Joi.

„Lumea are nevoie de mai multe opțiuni PrEP pentru oameni, astfel încât aceștia să poată alege opțiunea care este cea mai bună pentru ei”, a spus Jared Baeten, vicepreședinte al dezvoltării clinice HIV la Gilead.

Gilead trebuie mai întâi să reproducă aceste rezultate înainte de a solicita aprobarea de la U.S. Food and Drug Administration. Compania se așteaptă să împărtășească date dintr-un studiu de fază 3 în curs de desfășurare la bărbați care întrețin sex cu bărbați la sfârșitul acestui an sau la începutul anului viitor.Dacă aceste rezultate sunt pozitive, compania ar putea aduce Lenacapavi pe piață pentru PrEP încă de la sfârșitul anului 2025.

În urmă cu mai bine de un deceniu, Truvada lui Gilead a devenit primul Aprobarea PrEP pentru populațiile neinfectate cu HIV care prezintă un risc ridicat de infecție. Pastilele zilnice domină piața, dar producătorii de medicamente se concentrează acum pe dezvoltarea de injectabile cu acțiune prelungită.

profilaxia pre-expunere reduce riscul Dacă este luată corect, șansa de a contracta HIV prin actul sexual este redusă cu 99%, iar șansa de a contracta HIV prin consumul de droguri injectabile este redusă cu 74%. Cu toate acestea, conform datelor, doar puțin mai mult de o treime dintre oamenii din Statele Unite ar putea beneficia de PrEP. date De la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Factorii politici de sănătate și susținătorii sperăOpțiunile cu acțiune prelungită ar putea ajuta oamenii care nu pot sau nu vor să ia medicamente zilnice și ar putea preveni mai bine răspândirea unui virus care a ucis aproximativ 1 milion de oameni. noua infectie 2022 la nivel mondial.

„Este foarte important să avem mai multe opțiuni în afară de pastilele zilnice, deoarece medicamentele orale nu ne vor permite să punem capăt acestei epidemii”, a spus. Bruce Richman, director executiv fondator al Campaniei nonprofit pentru Prevenirea Accesului. „Trebuie să ne asigurăm că oamenii au opțiuni care se potrivesc stilului lor de viață”.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente recunoscut oficial Prima injecție de PrEP va fi disponibilă în 2021. Aproximativ 11.000 de oameni iau Apretude, conform producătorului său, ViiV.

Tim Oliver, un lucrător în domeniul sănătății publice în vârstă de 28 de ani din New York, a spus că nu i-ar deranja să meargă la medic pentru a face vaccinul Apretude. Dar el a adăugat că unii dintre prietenii săi i-au spus că ar prefera să continue să-și ia pastilele zilnice decât să-și ia vaccinul. Opțiunile cu acțiune lungă pot fi mai atractive pentru pacienți.

Analistul RBC Capital Markets, Brian Abrahams, se așteaptă ca vaccinul lui Gilead să crească semnificativ numărul de persoane interesate de medicamentele pentru prevenirea HIV. El estimează că vânzările de vârf vor fi aproape de 2 miliarde de dolari. Noul medicament PrEP de la Gilead, Descovy, a avut venituri de aproximativ 2 miliarde de dolari anul trecut.

Activiștii îi îndeamnă pe Gilead să se asigure că oamenii din țările cu venituri mici și medii au acces la Lenapavir. Compania a fost mult timp criticată pentru prețul medicamentelor sale pentru HIV. Descovy costă 26.000 de dolari pe an.

Gilead a declarat într-o declarație în care a anunțat joi rezultatele studiului său cu lenacavir că intenționează să transmită o actualizare cu privire la modul în care intenționează să abordeze accesul la medicament în țările cu rate ridicate de HIV.

— CNBCLeanne Miller a contribuit la acest raport.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *