June 20, 2024

Leonardo Urbano, în vârstă de 30 de ani, s-a așezat pe o canapea în curs de pregătire pentru eliminare în Sydney.

leonardo urban

Se spune că gunoiul unui om este comoara altuia. De fapt, Leonardo Urbano a câștigat până la 100.000 USD (66.306 USD) anul trecut, scotocind prin gropile de gunoi din Sydney după pietre ascunse și vânzându-le.

Prada lui includea articole precum genți Fendi, un aparat de cafea, bijuterii din aur și o sumă mare de numerar.

În fiecare zi, după micul dejun, Urbano se urca pe bicicleta sau mașina lui și căuta gunoi pe străzile din Sydney. Fiecare zi aducea surprize diferite.

“Puteai vedea munți de lucruri – ca niște munți literali. Atunci am găsit majoritatea lucrurilor”, a spus Urbano. „Acolo sunt lucrurile mari, cum ar fi frigiderul, dulapul, canapeaua”, se minunează el.

Leonardo Urbano spune că găsește uneori articole de lux printre grămezi de haine aruncate, cum ar fi această geantă despre care spune că este de la Fendi.

leonardo urban

În Australia, oferit de consiliile locale Serviciu gratuit de colectare a gunoiului Rezidenți de două ori pe an sau mai mult. Pe atunci, oamenii aruncau adesea pe străzi mobilier și obiecte mari, care apoi erau duse la gropile de gunoi. Tânărul de 30 de ani a spus că alte descoperiri comune includ computere, aspiratoare Dyson și televizoare, adesea în stare bună.

Urbano a spus că gospodăriile cu mai multă putere de cheltuieli ar putea renunța la electronicele mai vechi pentru a face loc modelelor mai noi, chiar dacă acestea sunt încă în stare de funcționare.

„Când vor un gadget nou, cumpără unul nou și apoi îl aruncă pe cel vechi, doar pentru că bateria poate să nu mai fie atât de bună”, a spus el. Alteori, descoperirile sale pot avea nevoie de niște curățări și reparații minore.

Leonardo Urbano a spus că vinde articole pe care le găsește pe platforme precum Facebook Marketplace.

leonardo urban

El ia articolele pe care le găsește pe marginea drumului spre casă, selectează câteva pentru a le păstra sau a le oferi, iar restul le vinde pe platforme precum Facebook Marketplace.

Urbano a spus că de obicei încearcă să vândă articolele într-o săptămână sau două din cauza spațiului limitat din propriul său apartament. Dacă nu vând, le aruncă pentru a face loc pentru noi transporturi.

“Cred că este bine să dai o mulțime de lucruri gratis. Apoi oamenii vor începe să recicleze și vor începe să fie atenți la tot gunoiul”, a spus el.

Haine, numerar și computere

„Prietenii mei sunt șocați de câte haine bune, precum hainele perfecte, ajung la gunoi”, a spus el, adăugând că uneori acele haine și genți încă mai conțin articole mari care au fost uitate în buzunare.

Urbano a spus că a vândut recent o geantă Fendi mică pentru aproximativ 200 de dolari. Urbano a spus că atunci când găsește un articol de lux, încearcă să verifice autenticitatea acestuia verificând numărul de serie pe site-uri precum Entropy. El a spus că a consultat și prietenii care vând bunuri de lux.

Urbano a speculat că unele dintre echipamentele informatice pe care le-a găsit ar fi aparținut unor studenți străini și că dispozitivele electronice voluminoase au fost lăsate în urmă pentru că erau prea voluminoase.

În Australia, consiliile locale oferă rezidenților servicii gratuite de colectare a gunoiului de două sau mai multe ori pe an. Atunci oamenii aruncă adesea mobilierul și obiectele mari pe străzi.

leonardo urban

De atunci, alții i s-au alăturat în aventura sa în scufundări cu tomberon.

Urbano a spus că descoperirile sale de anul trecut au inclus:

  • Peste 50 de televizoare
  • 30 de frigidere
  • Peste 20 de mașini de spălat
  • 50 computere/laptop-uri
  • Până la 15 canapele
  • 50 aspirator
  • Peste 150 de ghivece și plante
  • Peste 100 de lămpi și tablouri decorative
  • 849 USD în numerar

conform Cel mai recent raport național de doi ani al deșeurilor din Australia În anul fiscal 2020-2021, țara a generat aproximativ 75,8 milioane de tone de deșeuri. Acesta este a crescut cu aproape 3% Comparativ cu anul financiar 2018-2019, aproximativ 30% din deșeuri au fost trimise la groapa de gunoi.

Urbano se numește „Avocat gunoaie” deoarece afirmă că „gunoiul” are dreptul de a trăi o altă zi. El a scotocit prin tomberoane în ultimii patru ani. A spus la CNBC că plătește chiria cu banii pe care îi câștigă din vânzarea pentru care găsește liber în apartamentul lui.

Leonardo Urbano a descoperit un tablou al de două ori finalist al Premiului Archibald, Dapeng Liu, estimat la 3.000 de dolari.

leonardo urban

Unele obiecte de colecție demne de remarcat includ un tablou al de două ori finalist al Premiului Archibald, Liu Dapeng, estimat la 3.000 de dolari, o piesă centrală antică victoriană britanică și un aparat de cafea din Italia în valoare de aproximativ 400 de dolari.

El a mai împărtășit că nu a fost nevoit să cumpere produse de curățat de ani de zile.

„Când oamenii se mută, trebuie să returnați apartamentul complet gol”, explică Urbano.

„De ani de zile am tot găsit detergent de rufe care avea 30 până la 40 la sută, așa că l-am luat acasă”, a spus el.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *