June 21, 2024

Carlsberg Producătorul britanic de băuturi răcoritoare Britvic a fost pe drumul spre cea mai mare scădere de o zi din ultimii patru ani, vineri, după ce compania a declarat că a respins o ofertă de preluare de 3,11 miliarde de lire sterline (3,9 miliarde de dolari) de la producătorul danez de bere.

Acțiunile Carlsberg au scăzut cu 8,7% începând cu ora 09:04, ora Londrei, potrivit datelor LSEG. Aceasta este cea mai mare scădere a prețului acțiunilor pe o zi a companiei din 12 martie 2020, când prețul acțiunilor a scăzut cu 8,77%.

Acțiunile Britvic au crescut cu 12,5% la aceeași știre.

Mai devreme în cadrul întâlnirii, anunță Brittwich Pe 17 iunie, compania a respins o ofertă modificată în numerar de la Carlsberg pentru a achiziționa producătorul britanic de băuturi răcoritoare pentru 1.250 de pence pe acțiune. Compania a spus că propunerea „subevaluează în mod semnificativ Britvic și perspectivele sale actuale și viitoare”. Este a doua ofertă a lui Carlsberg după ce oferta sa de 1.200p per acțiune Britvic din 6 iunie a fost respinsă.

Carlsberg a confirmat că a respins cea de-a doua propunere, spunând că propunerea „reprezintă o oportunitate convingătoare pentru acționarii Britvic de a-și realiza investiția în totalitate în numerar, la o evaluare atractivă”.

Acesta a menționat că potențiala tranzacție este în concordanță cu cea a companiei strategie de creștere pe termen lung Planurile au fost conturate în luna februarie a acestui an – un punct cheie fiind extinderea portofoliului său de bază de lagers, lagers și ale.

Britvic este proprietarul mărcilor mari din Marea Britanie Robinsons Pumpkin și al băuturilor răcoritoare Tango și deține, de asemenea, drepturi exclusive de îmbuteliere cu licență de 20 de ani în Marea Britanie pentru mărcile carbogazoase ale gigantului american de alimente și băuturi PepsiCo. Conform acordului semnat în octombrie 2020.

Această știre de ultimă oră este în curs de actualizare.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *