June 21, 2024

Sigla Shein poate fi văzută pe smartphone-uri, în timp ce site-ul retailerului online chinez poate fi deschis pe laptopuri.

Monica Skolimosca |. Image Alliance |

Experții spun că speranța companiei Shein de comerț electronic fondată în China de a se lista în SUA sunt din ce în ce mai slabe, deoarece Tensiunile cresc Afacerile și comerțul dintre Beijing și Statele Unite sunt în dificultate.

Compania a fost evaluată ultima dată la 66 de miliarde de dolari. depunere secretă publică Noiembrie în Statele Unite. De atunci, a întâmpinat rezistență în încercările sale de a se alătura peisajului comerțului cu amănuntul din SUA, inclusiv prin Mai multe încercări respinse Potrivit rapoartelor anterioare ale CNBC, aceasta a devenit membră a Federației Naționale de Retail, cea mai mare asociație comercială din industrie.

Parvenitul din comerțul electronic a devenit public, în timp ce a devenit un nume cunoscut în Statele Unite, oferind prețuri mici și abilitatea de a oferi rapid noi stiluri. Compania este gata să preia Cota de piata principala de la comercianții cu amănuntul din SUA, în special decalaj, Corporația TJX și magazinul universal macy’sconform datelor UBS de anul trecut, și continuă să provoace Ţintă, Walmart și Amazon.

Dar, pe măsură ce rezistența politică la IPO-ul său din SUA crește, Shein pare să-și schimbe direcția, compania se pregătește Cerere secretă pentru emisiune de 50 de miliarde de lire sterlineAcesta va avea loc la Londra în săptămânile următoare. Angelo Bochanis, analist IPO la Renaissance Capital, a declarat că compania ar putea prefera să se coteze în Statele Unite, deoarece oferta ar putea aduce o evaluare mai mare decât în ​​Marea Britanie.

Dar drumul său a fost dificil, oficialii federali și de stat cerând Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse să revizuiască sau chiar să blocheze IPO-urile în S.U.A.

„Cenzura companiilor cu vizibilitate ridicată și rădăcini în China este foarte populară din punct de vedere politic în Statele Unite chiar acum”, a spus Bochanis.

Beauchanis a spus că, teoretic, o IPO la Londra ar putea fi mai ușoară decât o IPO în SUA. Bursa de Valori din Londra „înfometată de câștiguri mari”, în timp ce Parlamentul Regatului Unit se dizolvă Întâmpinarea unui deficit de IPOShein poate evita unele obstacol El a spus că altfel s-ar putea confrunta cu o astfel de situație.

Jay Ritter, profesor de finanțe la Universitatea din Florida, care studiază ofertele publice inițiale, a spus că, dacă IPO-ul lui Shein la Londra va avea succes, este puțin probabil ca acesta să continue să fie listat în Statele Unite.

Nu toate companiile legate de China sunt prinse de tensiunile politice tot mai mari. Compania de vehicule electrice din China Zekel Listatăîn Statele Unite luna trecută. A devenit una dintre primele companii chineze proeminente care a făcut acest lucru în Statele Unite, deși administrația Biden o face din ce în ce mai mult în Statele Unite. Reprimarea vehiculelor electrice produse din China.

Relațiile cu China și confidențialitatea datelor

Bochanis a spus că Shein este una dintre „puținele” companii chineze care a obținut o recunoaștere profundă a mărcii în rândul consumatorilor din SUA.

Amploarea potențialei emisiuni și procesul îndelungat și important care ar urma îl fac pe Shein o țintă atractivă pentru politicienii ambelor partide care doresc să pară duri cu companiile cu legături cu Beijingul.

Fondată în China, Shein și-a mutat sediul în Singapore. Dar o mare parte a lanțului de aprovizionare al companiei este încă localizată în țară.

În decembrie, Comisia pentru Energie și Comerț al Camerei a trimis o scrisoare Shein a căutat informații despre colecția companiei de date despre utilizatori și despre legăturile sale cu guvernul chinez, spunând că potențialele legături cu Beijingul „prezintă riscuri serioase pentru comerțul electronic, siguranța consumatorilor și confidențialitatea și securitatea datelor oamenilor”.

Grupul a trimis o scrisoare similară către TikTok, populara platformă de socializare deținută de compania-mamă chineză ByteDance.

Susan Ariel Aronson, profesor la Universitatea George Washington, a declarat că Partidul Comunist Chinez poate solicita legal oricărei companii chineze să partajeze informații despre clienții săi. În timp ce Shein are sediul în străinătate, producția sa legată de China și rapoartele că compania solicită permisiunea de la Beijing pentru a-și lista produsele în Statele Unite au ridicat îngrijorări în rândul oficialilor americani cu privire la datele pe care le-ar putea împărtăși guvernului chinez.

Această relație a inspirat Statele Unite ale Americii propun interzicerea TikTok. Legislația adoptată de Congres luna trecută încearcă să forțeze platforma să-și vândă activele din SUA sau să înceteze toate activitățile din țară până pe 19 ianuarie.

ByteDance și câțiva creatori de pe platformă au intentat procese pentru a bloca factura.

Deși Shein nu va avea acces la găurile de date deținute de giganții rețelelor sociale precum TikTok, interdicția propusă ridică mai multe îndoieli cu privire la IPO-ul companiei în SUA.

„(Congresul) tocmai ne-a arătat că, dacă se consideră că o anumită companie chineză reprezintă o amenințare, ea poate unifica și adopta o lege care este mult mai puternică decât un ordin executiv sau un ordin prezidențial”, a spus reprezentantul național Antonia Zeno Antonia. spuse Tzinova.

Probleme de transport Shein

Pentru Sheein, controlul politic dincolo de confidențialitatea datelor poate fi mai dificil de depășit.

Retailerul a fost mult timp acuzat că folosește muncă forțată în lanțul său de aprovizionare și conditii precare de munca pentru angajatii sai.

În 2021, Statele Unite au adoptat Legea privind prevenirea muncii forțate uigure, care interzice companiilor să producă bunuri în regiunea Xinjiang din China, care sunt renumite pentru munca forțată uigură. Lagăre de internare uiguri Deși agențiile guvernamentale americane susțin că lanțul de aprovizionare al lui Shein are legături cu regiunea Xinjiang, compania nu își produce propriile bunuri, ci folosește micro-producători din China, ceea ce face materialele mai greu de urmărit.

Xie Yinyou Negat de multe ori taxe de muncă forțată, spunând că a implementat un sistem pentru a sprijini conformitatea cu legile SUA în cadrul companiei.

De asemenea, compania a fost criticată pentru că folosește legile vamale din SUA lacune.

Deoarece compania nu importă produse în vrac și le vinde din depozitele din SUA, ci le livrează la comandă, este scutită de unele dintre cele mai mari taxe de import din SUA. Rivalii au criticat practica ca ii conferă lui Schein un avantaj competitiv nedrept.

— Gabrielle Fonrouge de la CNBC și Reuters au contribuit la acest raport.

Nu ratați aceste rapoarte exclusive de la CNBC PRO

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *