June 22, 2024

Site-ul propus pentru centrul de date al Meta Platforms Inc. din afara Talavera de la Reina, Spania, în iulie 2023.

Paul Hanna |. Getty Images

Citi a spus că companiile imobiliare din întreaga lume se concentrează în prezent pe un singur domeniu: centrele de date.

„Una dintre temele emergente convingătoare în domeniul imobiliar global este extinderea companiilor industriale și diversificate în centre de date”, a spus Citi.

„Rentabilitatea potențială mai mare din dezvoltarea centrelor de date generează un interes puternic din partea companiilor imobiliare globale de a explora și extinde amprenta centrelor de date”, a adăugat banca într-un raport din 17 iunie.

Citi a remarcat că temele majore, cum ar fi inteligența artificială și nearshoringul, stimulează creșterea centrelor de date.

Centrele de date dețin cantitățile mari de putere de calcul necesare pentru sarcinile de lucru AI, o nevoie care va crește pe măsură ce multe companii de tehnologie dezvoltă rapid infrastructura AI. Modelele de limbă mari necesită o capacitate semnificativă a centrului de date.

Citi a remarcat că un număr tot mai mare de companii industriale caută să transforme depozitele în centre de date. Dar banca a spus că crede că cererile uriașe de energie ale centrelor de date hiperscale pentru a alimenta cererile de inteligență artificială și disponibilitatea limitată a transmisiei de energie „frenă” creșterea ofertei.

„Ca urmare, ne așteptăm ca cererea să mențină creșterea sau să depășească oferta în următorii ani, ceea ce duce la indicatori cheie de performanță mai buni și randamente de creștere pentru categoria centrelor de date”, a spus Citi.

„Prevăzăm că dezvoltarea și construcția capacității centrelor de date la scară largă va crește semnificativ în următorii șapte ani, stimulând interesul diverșilor actori industriali și diversificați din întreaga lume”, se arată în raport, de asemenea, că cererea pentru puterea centrului de date va dura o formă compusă Până în 2030, rata anuală de creștere va rămâne la adolescenți.

„Nu am fi surprinși dacă unele companii industriale lucrează mai direct cu furnizorii și platformele existente de centre de date, intrând în lanțurile lor de aprovizionare și creând avantaje reciproce, reamenajând depozite și intrând pe piața centrelor de date la scară largă”, a adăugat acesta.

Au beneficiat stocurile individuale

Banca a numit trei „beneficiari direcți” ai cererii în creștere pentru centre de date: trusturi de investiții imobiliare listate în SUA. Digital Real Estate Trustcompanie de centre de date Equinics și listate în Australia următorul DC.

Digital Realty a spus că jumătate din comenzile sale din primul trimestru „poate fi legate de o anumită formă de volum de lucru AI”, iar aproximativ jumătate din volumul său de vânzări provine și din sarcinile de lucru anticipate de AI, potrivit Citi.

Compania a adăugat: „Considerăm că rezervările pentru centrele de date ale Digital Realty vor continua să crească și, pe baza perspectivei noastre de sus în jos a industriei și având în vedere cota pe care o poate capta DLR, rezervările sale la centrele de date le pot depăși pe ale noastre. Așteptată. „Digital Realty are oportunitatea de a realiza rezervări puternice și prețuri favorabile, rezultând o rentabilitate mai bună a capitalului. “

În ceea ce privește Equinix, Citi a spus că oferă un „centru de valoare” pentru clienți pentru a se conecta la o serie de cloud-uri și a genera servicii de inteligență artificială. Există, de asemenea, un spin-off Nvidia aici, Equinix furnizând „servicii complet gestionate” pentru Nvidia AI, a spus Citi.

„Credem că perspectivele de creștere par subevaluate la prețurile curente”, a spus banca.

Alți beneficiari ai „diversificării” – inclusiv cei care își transformă activele depozitului – includ companiile listate la Singapore Keppel Data Center REITși Trustul industrial Mapletreeși CapitalaLand India TrustPotrivit Citibank.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *