June 24, 2024

Skyline, Ho Chi Minh City, Vietnam

John Harper |. CD |

Pe fondul tensiunilor tot mai mari dintre Washington și Beijing, Asia de Sud-Est a devenit o alegere de top pentru companiile care doresc să mute producția din China, inclusiv cele chineze.

Kuo-Yi Lim, co-fondator și managing partner al Monk’s Hill, o firmă de capital de risc din Asia de Sud-Est, a declarat: „Pe măsură ce companiile străine și chineze își diversifică lanțurile de aprovizionare și operațiunile, Asia de Sud-Est este bine poziționată pentru a beneficia de „China+1”. ‘ fenomen foarte superficial.

„(tensiunile geopolitice) au accelerat aceste activități, care au început în timpul blocării COVID-19”, a adăugat Lin.

Strategia „China Plus One” urmărește săPrin diversificarea operațiunilor de producție și extinderea în alte țări, companiile pot reduce riscurile de a fi complet dependente de piața chineză sau de lanțul de aprovizionare, chiar dacă își mențin operațiunile în China.

Acest lucru a stimulat mai multe investiții în blocul ASEAN. Investițiile străine directe în economiile ASEAN, inclusiv Indonezia, Malaezia, Filipine, Thailanda, Singapore și Vietnam, au crescut la 236 de miliarde de dolari în 2023, comparativ cu o investiție medie anuală de 190 de miliarde de dolari între 2020 și 2022. Economiștii de la OCBC Bank au declarat într-un raport din mai.

Intrările de capital provin în principal din Statele Unite, Japonia, Uniunea Europeană și China continentală și Hong Kong.

„Regiunea ASEAN, formată din șase națiuni, a beneficiat de diversificarea lanțurilor de aprovizionare globale și regionale și de implementarea strategiei „China + 1”. Fluxurile de investiții străine directe în regiune din China continentală și Hong Kong SAR au crescut, producția și anumite servicii Industria a primit intrări uriașe”, a spus un economist la OCBC Bank.

Vietnam

Vietnamul a devenit o bază de producție importantă pentru gigantul tehnologic american Apple, deoarece încearcă să-și diversifice ansamblul de produse departe de China.

Beijingul ia măsuri dure împotriva Covid-19 neliniștea muncitorilor Fabrica emblematică de iPhone Foxconn Productie serios perturbata.

MacBook, iPad și Apple Watch Se spune Fabricat in Vietnam.

„Apropierea Vietnamului de China a făcut din acesta de multă vreme o destinație preferată pentru lanțurile de aprovizionare cu procese offshore, ceea ce poate reduce semnificativ costurile de producție”, a declarat Yinglan Tan, partener fondator al Insignia Ventures Partners.

Vietnamul a devenit principalul centru de cercetare și dezvoltare al Samsung, precum și baza sa de producție și export pentru smartphone-uri. acoperire locală.

Economistul Bank of America numește Vietnamul „un punct luminos” în Asia de Sud-Est

“Vietnamul are mai multe avantaje. Costurile sale competitive cu forța de muncă, accesul pe piață – are o mulțime de acorduri de liber schimb – ceea ce face ca Vietnamul să exporte mai ușor către alte piețe, cum ar fi UE”, economiștii de valori mobiliare din ASEAN Kai Wei Ang Bank of America. a declarat pentru „Squawk Box Asia” de la CNBC la începutul acestei luni.

Malaezia

Malaezia are companii de semiconductori precum Intel, GlobalFoundries și Infineon Creați sau extindeți o afacere În ultimii ani, situația din țară a continuat să se deterioreze pe fondul relațiilor tensionate dintre China și Statele Unite.

„Industria semiconductoarelor de lungă durată din Malaezia a cunoscut o renaștere, atrăgând noi investiții de la companii precum Intel”, a declarat Lim de la Monk’s Hill Ventures.

Observatorii din industrie spun că punctele forte ale Malaeziei au fost forța de muncă calificată în ambalarea, asamblarea și testarea așchiilor și costurile sale de operare relativ scăzute.

„Nu doar povestea semiconductoarelor din Malaezia decolează. Cu siguranță vezi mai multe investiții centru de informatii Acestea încep deja să intre în joc, mai ales în ultimele luni, și poate și alte domenii precum componentele solare, legate de vehiculele electrice. Prin urmare, Malaezia face investiții extinse în țară.

Indonezia

Singapore

Singapore a fost o „destinație grozavă” pentru companiile care doresc să înființeze sedii regionale și să se extindă în regiune, a spus o persoană. Raport de informare ASEAN.

„Astăzi, această diversificare se extinde nu numai la întreprinderile globale și lanțurile de aprovizionare precum Apple, ci și la antreprenorii și startup-urile care doresc să construiască operațiuni globale în regiunea Asia-Pacific”, a declarat Tan de la Insignia Ventures Partners.

Tan a adăugat: „Singaporul, în special, a devenit o destinație pentru acești antreprenori pentru a-și baza operațiunile globale în Singapore, reușind în același timp să strângă capital din Statele Unite și să angajeze ingineri în China”.

Companiile chineze includ TIC-tac și Shane A înființat un sediu regional în Singapore, care este văzut ca o bază stabilă pe fondul vântului geopolitic.

„Statutul Singapore de centru de încredere pentru infrastructura financiară și de reglementare va continua să atragă companiile care caută o bază asiatică în aceste vremuri incerte”, a spus Lim de la Monk’s Hill Ventures.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *