June 24, 2024

GUANGZHOU, CHINA – 17 NOIEMBRIE: O mașină sport electrică GAC Aion Hyper SSR este expusă în timpul Salonului Auto de la Guangzhou 2023 la Complexul Pazhou din China Import and Export Fair, pe 17 noiembrie 2023, în Guangzhou, provincia Guangdong, China. (Fotografia de Chen Yihang/VCG prin Getty Images)

VCG |. Grupul Visual China |

China speră că UE își va revoca decizia de a impune tarife temporare vehiculelor electrice din China, după ce ambele părți au convenit să poarte noi negocieri. Raportul Global Times duminică.

Beijingul a declarat într-o declarație că ministrul chinez al Comerțului Wang Wentao și vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, au convenit să înceapă discuții cu privire la ancheta UE antisubvenție a vehiculelor electrice chinezești. afirmație Sâmbătă.

Potrivit Global Times, care citează observatori, China speră că rezultatul ideal ar fi ca Comisia Europeană să-și revoce decizia tarifară înainte de 4 iulie și să respecte regulile Organizației Mondiale a Comerțului.

Uniunea Europeană Tarife temporare de până la 38,1% Comitetul a declarat într-o declarație că, dacă discuțiile cu autoritățile chineze nu vor ajunge la o soluție, interdicția Chinei de import de vehicule electrice va fi pusă în aplicare pe 4 iulie. afirmație mai devreme luna asta.

Acest lucru este în afara standardului A fost impus un tarif de 10% pentru vehiculele electrice importate.

Raportul cita observatorii spunând că decizia de a ridica tarifele la vehiculele electrice din China ar fi benefică pentru ambele părți, adăugând că cooperarea economică și comercială dintre China și UE este „uriașă” și ambele părți sunt dependente reciproc.

Experții au avertizat că mișcarea UE va invita China să ia contramăsuri, adăugând că dacă situația nu va fi rezolvată, ambele părți vor avea de suferit.

China se opune ferm tarifelor suplimentare Mișcarea este „protecționism flagrant” Ministerul de Comerț al Chinei a declarat pe 14 iunie că acest lucru ar putea încălca regulile OMC. Ancheta UE asupra vehiculelor electrice din China este prea selectivă Iar rezultatele nu sunt credibile.

citit raport complet În Global Times.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *