June 24, 2024

Candidatul independent la președinție Robert F. Kennedy Jr. vorbește în timpul unui miting de campanie la Legends Event Center, pe 20 decembrie 2023, în Phoenix, Arizona.

Rebecca Noble |. Getty Images

acest Curtea Supremă de Justiție Două contestații legate de coronavirus depuse de Children’s Health Defense, un grup anti-vaccin fondat de candidatul independent la președinție Robert F. Kennedy Jr., au fost respinse luni.

Judecătorul a decis să nu examineze cazurile, dar hotărârile instanțelor inferioare împotriva grupului rămân în vigoare.

Unul dintre cazuri contestă autorizarea de urgență de la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a unui vaccin Covid-19 în decembrie 2020, iar celălalt vizează autorizarea unui vaccin Covid-19 de la Universitatea Rutgers din New Jersey.

În cazul FDA, organizația a susținut în documentele instanței că vaccinul COVID-19 „este ineficient și nu are o revizuire adecvată”. Curtea de Apel al Circuitului al 5-lea al SUA din New Orleans a constatat că grupul lui Kennedy nu avea calitatea juridică de a da în judecată.

În disputa Rutgers, Curtea de Apel al 3-lea Circuit al Statelor Unite din Philadelphia a concluzionat că reclamanții „nu au susținut nicio cerere rezonabilă de reparare”.

Kennedy însuși a părăsit organizația pe care a fondat-o în aprilie 2023 pentru a candida la președinție. El nu a reușit să avanseze la primarul democrat și acum candidează ca independent.

Pe traseul campaniei, și-a minimalizat în mare parte activitățile sale anti-vaccinare, dar noiembrieEl a vorbit la Conferința pentru apărarea sănătății copiilor.

Deși Kennedy a părăsit Rutgers, el este în continuare listat ca avocat al lui Rutgers în documentele depuse la Curtea Supremă.

Într-un caz separat legat de vaccin, instanța a respins, de asemenea, o contestare a deciziei din Connecticut de a abroga scutirile religioase pentru vaccinările școlare.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *