June 24, 2024

CEO-ul Oracle, Safra Katz (centru), părăsește funcția după o întâlnire pe Capitol Hill din Washington, pe 18 iunie 2024. Statele Unite sprijină Israelul în vremurile sale dificile.

Graeme Sloan |. Bloomberg |

Interdicția din SUA asupra TikTok ar putea cauza rău OracolCompania de software recunoaște în activitatea sa raport anual pe luni.

Aprilie, președintele Joe Biden a semnat un proiect de lege ByteDance din China trebuie să vândă TikTok în termen de nouă luni sau în decurs de un an, dacă o prelungire este aprobată, dacă dorește să evite o interdicție în SUA. datele curg în China.

Oracle oferă TikTok o infrastructură cloud care a depășit 150 de milioane de utilizatori In Statele Unite ale Americii

„Dacă nu putem oferi aceste servicii TikTok și redistribuim aceste capabilități în timp util, veniturile și profiturile noastre vor fi afectate negativ”, a spus Oracle în raportul său pentru anul fiscal încheiat la 31 mai.

Preocupările legate de TikTok și de proprietatea sa chineză datează din 2020, când Donald TrumpPreședintele de atunci Trump a făcut eforturi pentru vânzarea sau cesionarea activelor americane. Această presiune provoacă negocierea acordului și Microsoft. Câteva săptămâni mai târziu, Oracle declara Aceasta face parte din propunerea ByteDance către Departamentul de Trezorerie al SUA de a furniza servicii cloud pentru a ajuta TikTok să continue să fie utilizat în Statele Unite.

TikTok a avansat un plan numit „Proiect Texas” pentru a permite serviciilor TikTok pentru utilizatorii din SUA să ruleze pe Oracle Cloud Infrastructure situată în țară. TIC-tac explica Oracle va fi, de asemenea, responsabil pentru compilarea și livrarea aplicației către magazine de aplicații terțe.

„Un lucru pe care vă pot spune este că avem o relație excelentă cu oamenii de la TikTok”, a declarat directorul executiv al Oracle, Safra Catz, la o conferință telefonică cu analiștii în 2022.

Procesul TikTok urmează legislația bipartizană care vizează TikTok anul acesta și semnarea de către Biden a unui proiect de lege care autorizează vânzarea litigii Se susține că legea încalcă protecția libertății de exprimare a Primului Amendament.

Investitorul imobiliar Frank McCourt și fostul secretar al Trezoreriei Steven Mnuchin Exprimă interes A achiziționat TikTok, dar nu s-a încheiat încă niciun acord.

Oracle nu a dezvăluit detalii despre relația sa financiară cu TikTok. Analiștii Evercore au estimat în aprilie că, dacă TikTok a generat 16 miliarde de dolari în vânzări anuale din SUA, ar putea cheltui 3% până la 5% din venituri, sau 480 milioane dolari până la 800 milioane dolari, pe infrastructura cloud. a lui Oracle Venituri din infrastructura cloud Acest an fiscal a ajuns la 6,9 miliarde de dolari.

TikTok nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

ceas: Peter Harrell de la Carnegie Endowment spune că investitorii vor să vadă TikTok vândut

Peter Harrell de la Carnegie Endowment spune că investitorii vor să vadă TikTok vândut

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *