June 25, 2024

Cisco a început operațiunile în China în 1994.

Imagini Sopa |

Dalian, China- Cisco Șeful companiei din Greater China a declarat marți pentru CNBC că compania este „foarte optimistă” în ceea ce privește creșterea afacerilor pe măsură ce companiile chineze de vehicule electrice se extind în străinătate.

Huang Ming, vicepreședinte și CEO al Cisco Greater China, a declarat că domeniul vehiculelor electrice este a doua cea mai mare afacere a gigantului tehnologic din SUA din regiune – cea mai mare parte a veniturilor Cisco în Greater China provine de la companii de producție, dintre care vehiculele electrice sunt cea mai mare categorie. .

Producătorii chinezi de mașini electrice și-au intensificat eforturile de expansiune globală anul trecut, pe măsură ce concurența internă s-a intensificat.

Cu toate acestea, tensiunile comerciale au escaladat, Statele Unite (și posibil Uniunea Europeană) majorând tarifele de import pentru vehiculele electrice din China.

Acest lucru nu limitează neapărat creșterea lor. producător chinez de mașini, Cum ar fi BYDda Investește în fabrici locale.

Wong a spus că Cisco, care furnizează echipamente de rețea și software pentru companii, lucrează cu cel puțin 10 clienți de vehicule electrice pentru a-i ajuta să înființeze fabrici, birouri și centre de cercetare și dezvoltare în străinătate.

„Cel puțin până acum, nu auzim clienți (de vehicule electrice) spunând: „Oh, prin urmare, trebuie să încetăm să investim sau trebuie să încetinim”, a adăugat el.

“De fapt, este opusul. Se întâmplă multe. Vor continua să împingă și să meargă înainte și vom vedea cum se dezvoltă asta.”

Cisco se va concentra pe securitate, proiecte AI în noi investiții în Taiwan și Vietnam

Shiv Shivaraman, partener și managing director, șeful Asia al companiei de consultanță AlixPartners, a declarat că nu este clar cât de multe cheltuieli ar presupune o astfel de extindere a afacerii.

„Dar ar trebui să vă așteptați că vor exista cheltuieli de capital legate de producție, precum și cheltuieli de capital legate de birouri”, a spus el. „Cred că tarifele se vor accelera, dacă nu vor crește.”

Lăsați întreprinderile chineze să reia creșterea

Compania de tehnologie din SUA a întâmpinat provocări pe piața chineză, deoarece ambele țări se bazează din ce în ce mai mult pe companiile naționale în numele securității naționale.

CEO-ul Cisco, Chuck Robbins, a declarat analiştilor în 2019 Războiul comercial chino-american a avut un „impact semnificativ” asupra afacerilor sale din China.

Cisco a declarat la acea vreme că veniturile sale din țară au scăzut cu 25% pe o bază anuală în trimestrul încheiat la sfârșitul lunii iulie 2019.

„Ceea ce vedem este atitudinea statului față de afaceri… Noi doar – nu suntem invitați să licitam”, a spus Robbins „Nici măcar nu mai avem voie să participăm”.

De asemenea, vânzările către operatori au scăzut semnificativ, a spus el.

Privind în perspectivă, domnul Huang speră că afacerea din China va relua creșterea în acest an. El nu a menționat în mod specific perioada 2019 în discursul său.

El a menționat că atât companiile de stat, cât și cele nede stat se îndreaptă către Cisco pe măsură ce se extind la nivel global. „Așa că ne schimbăm atenția și portofoliul către acest lucru”, a spus Huang.

De asemenea, susțin afacerile Cisco sunt companiile de internet chineze, cum ar fi Alibaba Wong a spus că afacerile se extind la nivel global. Cisco beneficiază, de asemenea, de capacitatea sa de a conecta diferiți furnizori de unități de procesare grafică pe piața gigantului de inteligență artificială, a adăugat el. Nvidia restrânsă.

GPU-urile sunt sisteme-pe-un-cip care alimentează instruirea și implementarea celor mai recente modele de inteligență artificială.

În cel mai recent raport trimestrial al Cisco de la sfârșitul lunii aprilie, veniturile totale au scăzut cu 13% față de an, veniturile în regiunea Asia-Pacific, Japonia și China scăzând cu 12% în aceeași perioadă.

Huang a subliniat că cea mai recentă scădere a veniturilor din Asia Pacific, Japonia și China a fost cauzată de o bază ridicată și se aștepta la o creștere mai rapidă în următorii ani sau doi.

„Regiunea Asia-Pacific rămâne regiunea Cisco cu cea mai rapidă creștere”, a spus el.

— Jordan Novet de la CNBC a contribuit la acest raport.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *