June 25, 2024

Jordan Bardella (centru), președintele partidului de extremă-dreapta Mitingul Național (RN) al Franței și lider al Parlamentului European, participă la evenimentul Eurosatory Land and Air-Land Defense de la centrul de expoziții Paris-Nord din Villepinte, la nord de Paris și siguranță. targuri.

Julian de Rosa |. AFP |

Marine Le Pen este numele care vine în minte atunci când oamenii se gândesc la partidul de extremă-dreapta Mitingul Național al Franței, dar protejatul ei Jordan Bardella ar putea fi împins în partid după alegeri anticipate Una dintre cele mai puternice figuri din Franța.

Tineretul, aspectul și cunoștințele lui Bardera în rețelele sociale au contribuit la atragerea alegătorilor mai tineri, pe măsură ce a urcat în rândurile Adunării Naționale (RN) eurosceptice și anti-imigrație, devenind președintele partidului în 2022.

În curând, dacă RN va câștiga o majoritate totală la viitoarele alegeri parlamentare, probabil că va deveni prim-ministru – și are doar 28 de ani.

Pentru cineva care are doar 28 de ani, promovarea lui Bardera de la purtătorul de cuvânt al partidului în 2017 la funcția de președinte al partidului în intervalul de cinci ani este oarecum remarcabilă.

Rândurile partidului continuă să facă progrese

Născut în 1995 în Drancy, o suburbie de nord a Parisului Seine-Saint-DenisÎntr-o regiune care a devenit sinonimă cu sărăcia, ratele mari ale criminalității și locuințe publice inadecvate, Bardera este singurul copil al unor părinți italo-americani, deși bunicul tatălui său era algerian.

Bardera a excelat în economie și științe sociale la o universitate privată și s-a alăturat Raliului Național (cunoscut pe atunci ca Frontul Național) la vârsta de 16 ani. politică.

Experții spun că Bardera își promovează adesea trecutul mediu pentru a atrage alegătorii, în special cei care ar putea fi implicați în activități antiguvernamentale recente. protest vestă galbenă Abordarea creșterii costurilor vieții și a inegalității economice.

Comentatorii politici au subliniat că tatăl lui Bardera era de fapt un om de afaceri de succes care locuia în suburbia bogată Montmorency, unde Bardera și-a petrecut o mare parte din copilărie după ce părinții săi au divorțat. Cu toate acestea, Badla și RN au profitat la maximum de „originile sale umile”.

„În timp ce mulți din instituția politică din Franța au studiat politica, Bardella a studiat geografia înainte de a renunța pentru a se concentra asupra carierei sale politice. El nu se sfiește să vorbească despre începuturile sale umile și este unul dintre puținii oameni de mare profil capabili să valorifice mai întâi. politicienii – Joseph Downing, membru în vizită la Institutul de Studii Europene de la London School of Economics and Political Science – a scris: Într-o analiză recentă.

Președintele Uniunii Naționale, Marine Le Pen, se alătură președintelui Uniunii Naționale, Jordan Bardera, la ultimul miting dinaintea alegerilor pentru Parlamentul European din 9 iunie la Dome din Paris – Palais des Sports, 2 iunie 2024.

Fotografii Noor |. Fotografii Noor |

El a adăugat: „Chiar și liderul de extremă stânga Jean-Luc Mélenchon, deși s-a născut în Maroc din părinți coloniști europeni, nu are unele dintre calificările de proprietate parlamentară ale lui Bardera”.

Ascensiunea lui Bardera a fost alimentată de sprijinul liderului partidului Marine Le Pen, care i-a atras atenția după ce s-a întâlnit cu fiica prietenului ei apropiat și confidentului ei Frédéric Chatillon. De fapt, el a fost numit purtător de cuvânt al partidului în câteva săptămâni de la întâlnirea cu Le Pen în 2017. Doi ani mai târziu, a devenit membru al Parlamentului European (PE), iar în 2022 a devenit președinte de partid.

Ascensiunea fulgerătoare a lui Bardera în cadrul partidului ia adus porecla de „Puiul de leu” al lui Le Pen, dar poate fi o mișcare mai strategică a politicianului veteran, deoarece încearcă să-și modernizeze partidul și să atragă noi alegători.

A avea un politician tânăr și (unii spun) frumos popular pe rețelele de socializare – Bardera are 1,6 milioane de urmăritori pe TikTok – a înmuiat imaginea și reputația de extremă dreapta a partidului și a îmbunătățit imaginea și atractivitatea partidului în rândul tinerilor și alegătorilor de sex feminin. Acest fenomen este chiar cunoscut sub numele de „Badra Mania” Sute de tinere au participat la evenimente de campanie pentru a-l vedea pe scenă pe tânărul politician.

Popularitatea lui Bardera a alimentat, de asemenea, criticile la adresa „băiatului afișului” de extremă dreapta. Criticii spun că percepțiile și retorica lui în mass-media cu privire la abordarea problemelor legate de imigrație și criminalitate pot atrage alegătorii ca un „strigăt de bătaie”, dar îi lipsește substanța și specificul, iar politicile trec pe spate.

Bilanțul său de vot în calitate de membru al Parlamentului European a fost, de asemenea, analizat, cu acuzații că ar fi susținut anumite aspecte în retorica sa publică, cum ar fi drepturile femeilor la avort și egalitatea de remunerare, precum și măsurile de control al imigrației. Dar a lipsit de la voturile Parlamentului European pe astfel de probleme. Bardella a negat acuzațiile de absență de la serviciu.

În cursa dintre Jordan Bardella, președintele partidului de extremă-dreapta Mitingul Național (RN) francez și principalul candidat la alegerile pentru Parlamentul European, și Marine Le Pen, președintele grupului parlamentar Raliul Național de extremă-dreapta (RN) al Franței. întâlnire, suporterii fluturau steaguri franceze.

François Lou Presti |. AFP |

Bardera are Spuneți alegătorilor că va „restaura ordinea”, va reduce imigrația și va combate criminalitatea Dar el și Le Pen s-au dat înapoi de la unele dintre promisiunile și retorica lor mai dure, cum ar fi retragerea Franței din NATO și au redus poziția tradițional pro-rusă a partidului. El a spus că susține în continuare transporturile de arme către Ucraina, dar nu și desfășurarea de trupe terestre, așa cum sugerase Macron.

„În primul rând, Le Pen și Bardela încearcă să liniștească alegătorii și piețele că nu vor zgudui bara.

„Au desubliniat cererile fiscale anterioare ale lui Le Pen (inversarea reformei pensiilor, reduceri semnificative de taxe pentru tinerii și/sau cetățenii cu venituri mici). În schimb, Le Pen a promis că un guvern condus de RN va lucra cu președintele Macron. Ca centru politic. , RN pare să fi abandonat în liniște sprijinul pentru Putin în manifestul său anterior”, a menționat el.

Șansa lui Bardera

Bardera își datorează ascensiunea la putere deciziei șocante a președintelui francez Emmanuel Macron de a convoca alegeri anticipate după ce RN a terminat înaintea partidului său Renaștere la alegerile pentru Parlamentul European de la începutul lunii iunie.

Această mișcare este luată în considerare Un pariu riscant pentru Macron Pentru că ar putea să-și întărească în mod semnificativ oponenții politici de extremă dreapta înainte de alegerile prezidențiale din 2027. Analiștii spun că Macron ar fi pariat pe RN-ul să aibă un rol mai important în politica franceză, dar nu a reușit să impresioneze atunci când avea mai multă putere, slăbind-o înainte de votul din 2027.

Jordan Bardella, președintele partidului naționalist și populist de dreapta francez, Mitingul Național (RN), a participat la ultimul său miting înaintea viitoarelor alegeri pentru Parlamentul European.

Fotografii Noor |. Fotografii Noor |

Unele sondaje efectuate în iunie au arătat că RN populist naționalist conduce cu până la 35% din voturi, înaintea grupului de stânga Noul Front Popular (25-26%), cu Alianța Comună de centristă a lui Macron pe locul trei. % din voturi.

Chiar dacă cel mai probabil votul va avea ca rezultat un parlament suspendat, analiștii spun că o prezentare puternică la mitingurile naționale va face presiuni asupra lui Macron pentru a numi un prim-ministru din partidul său.

Până atunci, premierul va avea un cuvânt important de spus în politicile interne și economice ale Franței, în timp ce Macron, în calitate de președinte, va continua să fie responsabil de politica externă și de apărare.

Jordan Bardella, președintele Raliului Național, se adresează presei la sosirea în Medef, joi, 20 iunie 2024, la Paris, Franța.

Bloomberg |. Bloomberg |

Mitingul Național a spus că, dacă partidul va avea performanțe bune, îl va nominaliza pe Bardera ca prim-ministru, în timp ce șeful partidului, Marine Le Pen, va deveni candidatul partidului la alegerile prezidențiale din 2027.

Bardella a spus săptămâna trecută că va accepta funcția de premier doar dacă republicanii vor primi o majoritate totală a voturii, totuși, republicanii ar putea să se opună perspectivei de a conduce un guvern minoritar fragil și indisciplinat.

La rândul său, Bardera a subliniat recent că „are nevoie de o majoritate absolută pentru a guverna” și și-a provocat susținătorii să iasă și să voteze.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *