June 25, 2024

LONDRA, Marea Britanie – 19 MAI: Julian Assange face gesturi în timp ce vorbește cu presa pe balconul Ambasadei Ecuadorului pe 19 mai 2017 la Londra, Anglia. Fotografie de Jack Taylor/Getty Images)

Jack Taylor |. Știri Getty Images |

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange Se pare că intenționează să pledeze vinovat, ca parte a unui acord de pledoarie cu Departamentul de Justiție al SUA, care îl va elibera dintr-o închisoare britanică după ce a ispășit cinci ani. actele de judecată.

Documentele instanței spun că Assange este acuzat că a conspirat pentru a obține și a dezvălui informații despre apărare, ceea ce ar însemna de obicei un acord de pledoarie.

Acuzațiile americane împotriva lui Assange provin din una dintre cele mai mari publicații de informații clasificate din istoria SUA, care a avut loc în timpul primului mandat al președintelui Barack Obama. Potrivit guvernului, începând cu sfârșitul anului 2009, Assange și Chelsea ManningAnaliștii de informații militare au folosit site-ul WikiLeaks pentru a dezvălui zeci de mii de rapoarte de activitate despre războiul din Afganistan, sute de mii de rapoarte despre războiul din Irak, sute de mii de cabluri ale Departamentului de Stat și briefing-uri de evaluare a deținuților din Guantanamo Bay.

Un document judiciar care dezvăluie acordul de pledoarie al lui Assange a fost depus luni seară la Tribunalul Districtual al SUA pentru Insulele Mariane de Nord, un teritoriu american din Pacific. Assange este de așteptat să se prezinte în instanță și să fie condamnat la 62 de luni de închisoare, inclusiv timp într-o închisoare britanică, ceea ce înseamnă că va fi liber să se întoarcă în Australia, țara în care s-a născut.

Assange tine Cinci ani în închisoarea de înaltă securitate Belmarsh de la periferia Londrei, urmați de șapte ani de exil autoimpus la Ambasada Ecuadorului din Londra. Acesta ar fi născut acolo doi copii — până când i-a fost revocat azilul și a fost forțat Scos de ambasadă și a fost arestat în aprilie 2019. înlocuind rechizitoriu Un al doilea rechizitoriu care înlocuiește a fost depus împotriva lui Assange în urmă cu mai bine de cinci ani, în mai 2019. întoarcere iunie 2020.

Assange se luptă cu extrădarea în Statele Unite de mai bine de un deceniu. În martie, Înalta Curte de la Londra i-a dat voie Se solicită o audiere completă cu privire la apelul său, deoarece caută asigurări că se poate baza pe Primul Amendament în cadrul procesului din Statele Unite. În mai, doi judecători de la Înalta Curte explica El ar putea avea o audiere completă pentru a stabili dacă ar fi discriminat în Statele Unite pentru că este străin. O audiere despre dreptul lui Assange la libertatea de exprimare Programat 9-10 iulie.

Wikileaks-ul lui Assange, de asemenea publica Hackerii au compromis e-mailurile Comitetului Național Democrat, schimbând campania prezidențială din 2016. Oficialii ruși de informații atunci fi acuzat Cazul a fost introdus de avocatul special de atunci Robert Mueller în legătură cu hack-ul din 2018. Câteva zile mai târziu, la o conferință de presă comună cu președintele de atunci Donald Trump și președintele rus Vladimir Putin, Trump a respins acuzația și comunitatea de informații, spunând că Putin „Negarea lui a fost extrem de puternică și de forță„Rușii s-au amestecat în alegerile din 2016 pentru a-l ajuta să câștige.

Manning a fost condamnat la 35 de ani de închisoare militară, dar Obama și-a comutat pedeapsa în 2017, în ultimele zile ale președinției sale. Ea a fost eliberat înapoi tentativă de suicid.

Dacă dumneavoastră sau cineva pe care îl cunoașteți vă aflați în criză, vă rugăm să sunați sau să trimiteți un mesajSunați la Suicide and Crisis Lifeline la 988 sau discutați online988lifeline.org. De asemenea, puteți vizitaTalkingOfSuicide.com/resources pentru sprijin suplimentar.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *