June 25, 2024

Premierul chinez Li Qiang ține un discurs la cea de-a 54-a reuniune anuală a Forumului Economic Mondial de la Davos, Elveția, pe 16 ianuarie 2024.

Dennis Balibus |

Dalian, China – Prim-ministrul chinez Li Qiang a apărat marți dezvoltarea tehnologică a țării sale, criticând în același timp eforturile de a limita cooperarea globală.

El a făcut remarcile la ceremonia de deschidere a reuniunii „Summer Davos” a Forumului Economic Mondial de la Dalian, China, într-un moment în care Uniunea Europeană este îngrijorată de importul de mașini electrice chinezești.

„Creșterea rapidă a industriilor emergente din China își are rădăcinile în avantajele noastre comparative unice”, a spus Li Keqiang printr-un traducător oficial în engleză.

El a subliniat că China are o piață mare, o rețea industrială mare, forță de muncă suficientă, scenarii de aplicații bogate și acceptare ridicată a consumatorilor.

„Așa dobândesc competitivitate industriile emergente din China”, a spus Li.

La începutul acestei luni, UE a anunțat planuri Tarife de import pentru vehiculele electrice din China. Statele Unite au spus că va crește Tariful vehiculului ajunge la 100%.

Potrivit rapoartelor, China și UE Acceptați să discutați potențialele tarife.

„În multe feluri, profunzimea cooperării internaționale determină înălțimea dezvoltării umane, așa că trebuie să ne îmbrățișăm cu brațele deschise”, a spus Li, subliniind necesitatea de a „respinge” confruntarea.

Președintele polonez Andrzej Duda și prim-ministrul vietnamez Pham Minh Chung au vorbit după Li Keqiang.

Înainte de „Davos de vară”, prim-ministrul chinez a avut întâlniri la nivel de stat cu liderii ambelor țări din China. Când Li Keqiang s-a întâlnit cu Duda, el a spus că China speră că UE va privi în mod obiectiv dezvoltarea Chinei și va crea o piață corectă. Potrivit rapoartelor oficiale din presa. Polonia face parte din Uniunea Europeană.

La întâlnirea anuală a forumului de la Davos, Elveția, în ianuarie, Li Keqiang a spus în discursul său Inovația tehnologică nu ar trebui să devină un mijloc de a restrânge alte țări.

Beijingul a cerut în mod repetat Washingtonului să ridice restricțiile impuse companiilor chineze care achiziționează tehnologie avansată de la companiile americane.

perspective economice

Li Keqiang a declarat marți că creșterea economică a Chinei va rămâne „stabilă” în al doilea trimestru și că este „încrezător” că China este „capabilă” să atingă ținta oficială de creștere de 5% pentru acest an.

Datele pentru luna mai publicate de China la începutul acestei luni au arătat Vânzările totale cu amănuntul de bunuri de larg consum au crescut cu 3,7% Comparativ cu un an în urmă, a depășit așteptările, în timp ce datele privind activitatea industrială au crescut mai puțin decât se aștepta. Datele au arătat că locuințele au continuat să fie un obstacol pentru economie, în timp ce exporturile au rămas un susținător al creșterii.

Când fondatorul Forumului Economic Mondial, Klaus Schwab, a întrebat pe scenă despre politicile economice ale Chinei, Li Keqiang a folosit o analogie între medicina tradițională chineză și box pentru a explica de ce Beijingul adopta o abordare mai țintită, mai segmentată.

„În ultimii câțiva ani, am luat multe măsuri și am făcut multe lucruri pentru a menține fundația (economică) sănătoasă”, a spus Li Keqiang, subliniind eforturile Beijingului de a sprijini inovația tehnologică și întreprinderile.

El a spus că China își sporește sprijinul pentru îmbătrânirea populației și o consideră un nou motor de creștere. Li Keqiang nu a detaliat măsurile de stimulare a consumului Publicați politica de schimb.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *