June 25, 2024

Sigla Nvidia Corporation este văzută la Computer Showcase anual din Taipei, Taiwan, 30 mai 2017.

Xiao Tailong |

Tranzacționare agitată după ce bursele globale de semiconductori au scăzut marți Nvidia in timpul ultimei sedinte.

Acțiunile companiilor de cipuri europene și asiatice au scăzut la tranzacționarea timpurie, deoarece investitorii au reacționat la pierderea de peste 500 de miliarde de dolari din valoarea de piață a Nvidia în trei sesiuni. Cu toate acestea, unele acțiuni și-au recuperat pierderi, acțiunile gigantului american de producție de cipuri crescând cu aproximativ 5,5% începând de la 11:40 a.m. ET marți.

Companie de semiconductori cu sediul în Elveția STMicroelectronicsPrețul acțiunilor a scăzut cu aproximativ 1,44% în acea zi.

in Europa, ASMLAcțiunile gigantului olandez de echipamente cu cipuri Nvidia și-au revenit, inversând pierderile de mai devreme în cursul zilei și închizându-se cu 0,18%. ASML este un jucător important pe piața globală a semiconductorilor. Compania produce și vinde mașini de litografie cu ultraviolete extreme (EUV), care sunt folosite de producătorii de napolitane pentru a crea circuite integrate.

soitekÎntre timp, a scăzut cu 0,1%, în timp ce ASMI Acțiunile au crescut cu 0,6% după ce au scăzut la începutul sesiunii. paneuropean Stoke 600 S-a închis cu aproximativ 0,3%.

Acțiunile din Asia de semiconductori au înregistrat, de asemenea, volatilitate în acea zi. Taiwan Chip Corporation MediaTek Acțiunile companiilor coreene au scăzut cu 1,8% Samsung scădere cu 0,3%.

British Semiconductorcel mai mare producător de cipuri din lume și SK hynix S-a scuturat cu succes de sentimentul negativ, crescând cu 0,5%, respectiv 0,9%.

Acțiunile Nvidia revin

Anterior, prețul acțiunilor Nvidia a scăzut brusc timp de trei zile de tranzacționare consecutive. Creștere cu 13% față de maximul istoric de joi.

Nvidia a încheiat luni în scădere cu 6,7%, a doua cea mai mare scădere din acest an, dar acțiunile au început să revină la începutul tranzacțiilor de marți.

Compania a ocupat primul loc săptămâna trecută măr și Microsoft Fiind cea mai valoroasă companie din Statele Unite, capitalizarea sa de piață depășește 3,4 trilioane de dolari. Până la închiderea de luni, valoarea de piață a Nvidia s-a evaporat cu peste 540 de miliarde de dolari.

Nvidia spune că cererea pentru prețurile sale unități de procesare grafică (GPU) de inteligență artificială rămâne ridicată.

Companii, inclusiv Microsoft, Google, Amazon, Oracolși Yuan cumpără cipuri în valoare de miliarde de dolari pentru a-și alimenta centrele de date și serviciile cloud.

Mai târziu în acest an, Nvidia va începe să livreze un cip de inteligență artificială de generație următoare numit Blackwell, despre care unii analiști spun că ar putea declanșa un alt ciclu de creștere semnificativ pentru producătorul de cipuri și partenerii săi.

— Kif Leswing de la CNBC a contribuit la acest raport.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *