June 26, 2024

Jakub Bolczyk |. Fotografii Noor |

Furnizorul de telecomunicații din Qatar Ooredoo a declarat miercuri pentru CNBC că acesta și Nvidia Respectă toate reglementările SUA și va permite în continuare accesul la cea mai recentă tehnologie.

Ooredoo la începutul acestei săptămâni s-a asociat cu Nvidia, marcând prima intrare pe scară largă a producătorului de cipuri pe piața din Orientul Mijlociu. Companiile nu au dezvăluit valoarea tranzacției.

Conform acordului, mii de GPU-uri (unități de procesare grafică) ale Nvidia vor fi implementate în 26 de centre de date din Qatar și alte cinci țări: Kuweit, Oman, Algeria, Tunisia și Maldive. Cipurile vor ajuta centrele de date să proceseze cantitățile mari de informații care vor alimenta chatbot-urile de inteligență artificială și alte instrumente care reprezintă o parte importantă a infrastructurii de inteligență artificială a națiunii.

Colaborarea urmează restricțiilor de anul trecut în S.U.A. Vânzările anumitor cipuri avansate către unele țări din Orientul Mijlociu din cauza temerilor că aceste tehnologii ar putea fi interceptate de China.

Washingtonul permite exportul unor cipuri Nvidia în regiune, iar Nvidia, AMD și Intel Ambii au spus că intenționează să producă cipuri mai puțin puternice pentru export pe piața chineză. Aceste restricții sunt în primul rând pentru cipurile A100 și H100, nu pentru GPU-urile (un alt tip de semiconductor) în centrul acestei tranzacții.

Ooredoo din Qatar discută despre lansarea Nvidia în Orientul Mijlociu

Ooredoo a declarat pentru CNBC că acordul respectă toate reglementările din SUA. În cadrul parteneriatului, nu au fost create noi licențe pentru diferite napolitane.

CEO-ul Ooredoo a declarat pentru CNBC: „Ca operator de telecomunicații, este normal să facem față unor reglementări foarte stricte. Suntem obișnuiți să avem de-a face cu autoritățile de reglementare și agențiile guvernamentale, fie că sunt locale sau internaționale”.

„Colaborăm îndeaproape cu diferitele agenții de reglementare și cu Nvidia pentru a obține toate aprobările necesare și pentru a oferi toate asigurările necesare”, a adăugat el.

China și Statele Unite sunt angajate într-un remorcher pentru achiziționarea și protejarea celei mai noi tehnologii de inteligență artificială. Cel mai important grup de inteligență artificială din Emiratele Arabe Unite, G42, promite că va elimina treptat hardware-ul chinez pentru a liniști Washingtonul. Ulterior, a fost încheiată o afacere de 1,5 miliarde de dolari cu Microsoft.

Statele din Golf își folosesc imensa bogăție energetică pentru a încerca să devină pionieri în inteligența artificială, investind în dezvoltarea tehnologiei și importând cantități mari de cipuri folosite în centrele de date cu inteligență artificială.

CEO-ul Ooredoo a spus că aceste cipuri sunt cea mai recentă generație de GPU-uri care vizează în mod special inteligența artificială și „vor fi capabile să furnizeze aceste modele de inteligență artificială și învățarea extremă a mașinilor și utilizarea modelelor care generează inteligența artificială”.

Acestea vor fi utilizate pentru serviciile guvernamentale pentru cetățeni și pentru a crește productivitatea și eficiența în afaceri generale și în cercetare și dezvoltare.

Parteneriate în cloud Parteneriatul dintre Ooredoo și Nvidia își propune să poziționeze producătorul de cipuri ca o sursă centrală de tehnologie de inteligență artificială în regiune, despre care Ooredoo spune că va stimula inovația, creșterea și va crea locuri de muncă. Aceste țări vor putea folosi cea mai recentă platformă de inteligență artificială completă a Nvidia pentru a servi clienților Ooredoo și non-Ooredoo prin centre de date independente.

Înainte de a-și anunța parteneriatul cu Nvidia, Ooredoo s-a angajat, de asemenea, să investească 1 miliard de dolari pentru a-și crește capacitatea centrului de date regional. CEO-ul Ooredoo, Aziz Aluthman Fakhroo, i-a spus lui Dan Murphy de la CNBC că se așteaptă ca investiția să se achite în următorii ani.

„Cererea pe care o vedem din cloud, adăugând acum stratul AI depășește planurile noastre cele mai optimiste, așa că probabil că vom depăși acea investiție în următorii trei până la cinci ani.”

Ooredoo, susținută de Qatar Investment Authority, care este listată atât în ​​Qatar, cât și în Abu Dhabi, intenționează să dezvolte o platformă alimentată de inteligență artificială și alimentată de Nvidia, în speranța de a satisface cererea pieței.

Săptămâna trecută, Nvidia a devenit pentru scurt timp cea mai valoroasă companie din lume, depășind Microsoft. Producătorul de cipuri și-a revenit în tranzacțiile de marți, inversând o serie de pierderi de trei zile care a șters peste 550 de miliarde de dolari din valoarea sa de piață.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *