June 26, 2024

Sanjay Mehrotra, Președinte și CEO al Micron Technology, a participat la Forumul Economic Mondial din Davos, Elveția, pe 24 mai 2022.

Adam Gallica |

Micron Acțiunile companiei au scăzut cu aproximativ 3% la tranzacționarea după orele de program miercuri, deoarece investitorii s-au îndepărtat de la rezultate mai bune decât așteptările și s-au concentrat în schimb pe previziunile de venituri care erau în conformitate cu așteptările.

Iată cum a evoluat compania față de previziunile consensuale ale LSEG pentru al treilea trimestru fiscal încheiat pe 30 mai:

  • Câștigurile pe acțiune: Ajustat 62 de cenți, estimat 51 de cenți
  • sursa de venit: 6,81 miliarde USD, estimat a fi 6,67 miliarde USD

Micron Technology, care produce memorie și stocare pentru computere, a declarat că se așteaptă la un câștig pe acțiune ajustat de 1,08 USD în trimestru, la venituri de 7,6 miliarde USD. Analiștii se așteptau la câștiguri de 1,05 USD pe acțiune și venituri de 7,6 miliarde USD.

Acțiunile sale s-au mai mult decât dublat în ultimul an, pe măsură ce compania se află în boom-ul inteligenței artificiale. Unitățile de procesare grafică (GPU) AI necesită cea mai avansată memorie Micron, cum ar fi NVIDIApermițând companiei să beneficieze de nevoia tehnică de instruire și implementare de aplicații AI, cum ar fi ChatGPT de la OpenAI.

Micron a raportat un venit net de 332 de milioane de dolari, sau 30 de cenți pe acțiune, în comparație cu o pierdere netă de 1,9 miliarde de dolari sau 1,73 de dolari pe acțiune, cu un an mai devreme.

CEO-ul Micron, Sanjay Mehrotra, a subliniat afacerea cu inteligența artificială a companiei într-o declarație, spunând în același timp că piețele sale de smartphone-uri și PC-uri rămân lente.

Mehrotra a spus că prețurile produselor orientate spre inteligență artificială ale companiei ar putea crește, iar afacerile cu centrele de date ale companiei au crescut cu 50% față de trimestrul precedent.

„Cererea puternică de produse pentru centrele de date determinată de inteligență artificială provoacă presiune asupra nodurilor noastre de vârf”, a spus Mehrotra într-o declarație „Ca urmare, în timp ce cererea pe termen scurt pentru PC-uri și smartphone-uri este stabilă, ne așteptăm să scadă prețurile. 2024.” va continua să crească.”

Micron a spus într-o conferință telefonică cu analiștii că memoria sa cu lățime de bandă mare pentru cipurile AI se va epuiza până în 2025.

„Credem că Micron va fi unul dintre cei mai mari beneficiari ai oportunității de creștere pe mai mulți ani determinate de inteligența artificială”, a spus Mehrotra.

ceas: CEO-ul Micron primește finanțare CHIPS Act

CEO-ul Micron primește 6,1 miliarde USD în finanțare Chip Act: încântat să aducă producția de cipuri de top în Statele Unite

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *