June 26, 2024

Fondatorul și CEO-ul Masimo, Joe Kiani, vorbește la o conferință de presă în Bengaluru, pe 2 ianuarie 2017.

Manjunath Kiran |. AFP |

cu toate că Votează pentru schimbare La adunarea anuală de anul trecut, acționarii producătorului de dispozitive medicale camp Investitorul activist Politan Capital Management a declarat că preocupările lor privind guvernanța au rămas în mare parte nerezolvate.

Cu doar o lună până la reuniunea anuală din 2024, Politan, care a câștigat deja două locuri în consiliu, caută să facă un alt pas înainte. Politan, condus de Quentin Koffey Numiți doi directori suplimentari și a spus consiliului de administrație al companiei că, fără alegerea lor, conducerea va continua să funcționeze fără supraveghere. Masimo fondator și Joe Chiani Spune că nu se va întoarce dacă acționarii îl votează.

„Aceasta este ultima oportunitate pentru acționari de a efectua schimbări semnificative”, a scris Politan într-o scrisoare către acționarii Masimo miercuri, subliniindu-și părerile investitorilor înainte de întâlnire. CNBC a obținut o copie a scrisorii și a informației care o însoțește.

Masimo, cunoscut pentru litigiile de succes în materie de brevete măr Watch a fost vizat inițial de Politan anul trecut, după ce activistul a susținut că managementul defectuos, lipsa unei conduceri independente a consiliului de administrație și o achiziție defectuoasă au determinat compania să se îndepărteze de activitatea sa de bază.

Walter Piecyk de la LightShed spune că pauza vânzărilor Apple Watch nu este o mare problemă „atât în ​​ceea ce privește cantitatea, cât și calitatea”.

Influențați de opiniile lui Politan, investitorii au votat anul trecut pentru a-i alege pe Coffey și Michelle Brennan în consiliul de administrație.

Dar Coffey a scris în scrisoare că îmbunătățirile guvernanței nu au atins încă nivelul pe care îl merită acționarii, menționând că consiliul lui Masimo „nu revizuiește, nu aprobă și nici nu vede bugetul”.

„Acest lucru l-a făcut pe domnul Chiani să cheltuie tot ce a vrut”, a scris Coffey.

Pentru conferința din acest an, Politan a nominalizat-o pe Darlene Solomon; Agilentși Bill Jellison, care Stryker.

Acțiunile lui Masimo au continuat să scadă, scăzând cu 28% față de întâlnirea de anul trecut, în timp ce S&P 500 a câștigat 26% în acest timp. Politan a spus că nu a putut face nicio modificare semnificativă în modul în care operează compania și a spus că consiliul lui Masimo rămâne în imposibilitatea de a supraveghea Chiani sau direcția companiei.

Activistul a spus că, cu o guvernare adecvată, valoarea acționarilor companiei ar putea crește cu 10 miliarde de dolari. Capitalizarea sa actuală de piață este de 7 miliarde de dolari.

„În principiu, scopul viitorului vot este simplu: să abordeze refuzul de lungă durată și intenționat al lui Massimo de a permite supravegherea independentă”, a scris Coffey în cea mai recentă scrisoare.

Bătălia proxy de anul trecut a fost extrem de competitivă și costisitoare. Massimo a luat măsuri active pentru a-l respinge pe Politan, introducând charte care obligă compania să-și dezvăluie lista de acționari.Multe dintre aceste eforturi au fost respinse de judecătorii din Delaware.Chiani a amenințat că va demisiona dacă Kofi va fi ales.

Reprezentanții lui Masimo nu au răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

„Acţionarii vorbesc”

Chiani rămâne CEO și multe dintre aceleași teme rămân. Dar în lupta cu procurori din acest an, Chiani a ocupat unul dintre locurile de conducere vizate de Politan.

„Acționarii au vorbit”, a spus Politan în discursul său. — Dar nimic nu s-a schimbat.

O parte cheie a lui Politan prezentare acționarilor anul trecut Miliardul de dolari din jurul lui Masimo obține Sound United este proprietarul unor mărci audio de ultimă generație, cum ar fi Bowers & Wilkins și Denon. Politan a evidențiat acordul din 2022 ca un exemplu al ceea ce se întâmplă atunci când există o structură de guvernare slabă. a lui Massimo Stocurile scad 37% după anunțarea achiziției.

În timp ce Kiani continuă să susțină că parteneriatul îl va ajuta pe Masimo să-și aducă tehnologia medicală în case, compania a declarat în martie că va ține seama de preocupările investitorilor și spin off mărci de consum.

Dar lucrurile sunt încă greu de rezolvat. Politan a spus în scrisoarea de miercuri că Chiani a desființat comitetul special de spinoff condus de Coffey pentru că a „respins sau modificat” multe dintre cererile directorului executiv. Chiani a căutat drepturile de proprietate intelectuală valoroase ale lui Masimo, licențierea numelui Masimo, sediul corporativ și aeronavele, precum și o infuzie în numerar de 150 de milioane de dolari pentru noua companie, potrivit documentelor depuse de activiști și companii.

Politan a evidențiat, de asemenea, presupusele „compensații uriașe” și cheltuielile „genuoase” ale lui Chiani, menționând vacanțele în Caraibe și Europa la bordul avionului corporativ al lui Massimo și angajamentele de acțiuni în valoare de sute de milioane de dolari.

Sigla Masimo este afișată la sediul Masimo pe 27 decembrie 2023 din Irvine, California.

Mario Tama |. Getty Images

Chiani a declarat pentru CNBC la începutul acestui an că terți sunt interesați de asociere în participație, dar nu a oferit detalii specifice. Coffey a spus că el și consiliul lui Masimo nu au fost informați cu privire la numele potențialilor parteneri decât după semnarea acordului tentativ. Acţionarii nu au fost încă anunţaţi.

„Politan vrea ca separarea să se facă corect”, a scris Coffey în scrisoarea de miercuri. „Timp de 18 luni am solicitat o revizuire strategică a cheltuielilor de afaceri și de îngrijire a consumatorilor ale Sound United”.

Politan a mai subliniat în scrisoare că investitorii s-au opus practicilor de compensare ale companiei și selecțiilor directorilor de mai bine de un deceniu.

Politan a remarcat că Masimo s-a clasat în mod constant în ultimele 0,1% dintre companiile Russell 3000 într-un vot de compensare a drepturilor de vot de la existența metricului. Chiani ar avea dreptul la peste 400 de milioane de dolari în plăți de schimbare a controlului dacă își pierde locul în consiliu sau compania finalizează o spin-off în favoarea sa. Dosar de supraveghere.

Politan a spus că acțiunea sa trebuie să reușească, deoarece intransigența conducerii va face dificilă pentru alți acționari să ia măsuri similare în viitor.

„De mai bine de doi ani, Politan a depășit obstacolele fără precedent create de consiliul lui Masimo”, a spus activistul „Ne îndoim că vreun acționar va încerca din nou să facă acest lucru”.

ceas:CEO-ul Masimo, Kiani, spune că investitorii în domeniul sănătății nu înțeleg partea de consum a afacerii

CEO Masimo: Investitorii noștri în domeniul sănătății nu știu ce să facă cu partea de consum a afacerii

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *