June 26, 2024

Un nou raport sugerează că alternativele de carne pe bază de plante, în ciuda faptului că sunt ultra-procesate, pot fi mai sănătoase pentru inimă decât carnea.

Angela Weiss |. AFP |

Un nou raport sugerează că alternativele de carne pe bază de plante, în ciuda faptului că sunt ultra-procesate, pot fi mai sănătoase pentru inimă decât carnea.

O revizuire a cercetărilor anterioare arată că factorii de risc pentru boli de inimă, inclusiv colesterolul total, Colesterolul LDL Potrivit lucrării publicate miercuri în Canadian Journal of Cardiology, greutatea corporală și greutatea sunt îmbunătățite atunci când diferite cărni de origine animală sunt înlocuite cu alternative pe bază de plante.

„Carnurile pe bază de plante sunt o alternativă sănătoasă și sunt în mod clar asociate cu factori de risc cardiovascular redusi”, a spus autorul principal al studiului, dr. Ehud Uhl, profesor de medicină la Universitatea British Columbia din Vancouver.

Noul studiu, care a analizat studiile publicate între 1970 și 2023, a constatat, de asemenea, că alternativele de carne variază foarte mult în ceea ce privește conținutul lor nutrițional, cum ar fi conținutul de sodiu și grăsimi saturate.

Un studiu clinic citat de cercetători a constatat că atunci când participanții au consumat alternative pe bază de plante, au scăzut colesterolul total cu 13%, colesterolul LDL cu 9%, trigliceridele cu 53% și colesterolul HDL cu 53%.

Wuerl și colegii săi s-au concentrat pe două mărci de burgeri – una care era mai veche și una care era mai nouă și mai apropiată de gustul cărnii de vită. Conținutul de grăsimi saturate al burgerilor vechii mărci este de 6% din doza zilnică recomandată, în timp ce burgerii noii companii sunt de 30%. La fel, vechea marca avea 0% colesterol, in timp ce noua marca are o DZR de 27%.

Acest nou raport adaugă un alt strat întrebării despre modul în care burgerii pe bază de plante afectează sănătatea.

Majoritatea înlocuitorilor de carne sunt foarte procesate. Alimentele ultraprocesate tind să fie sărace în fibre și bogate în sare, zahăr și aditivi și sunt asociate cu Risc mai mare de boli de inimă și deces prematur.

Un studiu publicat luna aceasta The Lancet Regional Health – Europa Se sugerează că consumul de alimente ultra-procesate pe bază de plante, inclusiv înlocuitori de carne, poate crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. Cu toate acestea, studiul nu a comparat direct înlocuitorii de carne cu carnea reală.

Wuerl a replicat că nu toate alimentele ultraprocesate sunt nesănătoase și că termenul nu ar trebui să fie „sărutul morții” pentru mâncare.

„Aruncarea, în sine, nu este neapărat un lucru rău”, a spus Uhl. „Este adevărat că aceste cărnuri pe bază de plante sunt foarte procesate, dar nu este vorba că ar conține cantități mari de grăsimi saturate sau anumiți carbohidrați care provoacă consecințe adverse”.

Wuerl a spus că este nevoie de un studiu randomizat pentru a compara bolile de inimă și accidentul vascular cerebral la persoanele care mănâncă înlocuitori de carne față de cei care mănâncă carne obișnuită.

„În mod evident, poate fi dificil să se efectueze un studiu dublu-orb, deoarece oamenii pot fi capabili să spună dacă mănâncă carne sau un înlocuitor”, a spus el. „Dar unele dintre cărnurile mai noi pe bază de plante au un gust foarte apropiat de carnea adevărată”.

Dr. Walter Willett, profesor de epidemiologie și nutriție la Harvard T.H Chan School of Public Health, a spus că, deși unele alternative pe bază de plante pot fi mai bune pentru inimă decât pentru carne, „în general, cea mai bună opțiune este să mănânci întreaga plantă. Mâncare sexuală”. alimente. “

Potrivit lui Willett, cele mai sănătoase alimente naturale sunt combinații dintre următoarele ingrediente:

  • nuca
  • sămânță
  • Alimente din soia și alte leguminoase
  • cereale integrale
  • vegetal
  • fructe
  • Ulei vegetal lichid, cum ar fi uleiul de măsline

O dietă vegetariană sau pescatariană „include cantități moderate de produse lactate, ouă și pește de două ori pe săptămână”, a spus Willett.

Dar nu toată lumea este pregătită. „Deci cred că există loc pentru alimente ultraprocesate”, a spus el.

CEO-ul Impossible Foods discută despre renovarea „mai „carnoasă” a companiei și despre viitorul bazat pe plante

a arătat un studiu Publicat în American Journal of Clinical Nutrition în 2020, participanții au consumat carne timp de opt săptămâni și alternative de carne pe bază de plante timp de opt săptămâni.

Când participanții au mâncat înlocuitori de carne, „colesterolul și tensiunea arterială au scăzut cu aproximativ 10%, ceea ce este destul de substanțial”, a spus Willett. „Ceva se poate încadra în definiția ultra-procesată, dar asta nu înseamnă că este rău.”

Marie-Pierre Saint-Onge, profesor asociat de medicină nutrițională la Columbia University Irving Medical Center, a spus că oamenii trebuie să ia în considerare diferențele dintre alternativele de carne pe bază de plante. De exemplu, cantitatea de grăsimi saturate dintr-un înlocuitor de carne depinde de marcă.

„Consumatorii trebuie să aibă mai multe cunoștințe și cunoștințe despre faptele nutriționale”, a spus St. Onge. „Dacă un burger pe bază de plante conține 35 până la 40 la sută din aportul zilnic de sodiu, nu este o opțiune bună pentru tine dacă ai hipertensiune arterială”.

Dr. Anurala, director de cercetare a insuficienței cardiace la Mount Sinai Foster Heart Hospital din New York, a declarat că sunt necesare studii de urmărire mai lungi pentru a determina dacă alternativele de carne pe bază de plante sunt mai sănătoase.

„Este nevoie de un efort concertat – la fel ca înainte dieta mediteraneana — Aflați despre planurile de alimentație pe bază de plante și efectele lor pe termen lung”, a spus Lara.

Pentru opțiuni mai sănătoase, ea recomandă să verificați etichetele alternativelor de carne:

  • continutul de sodiu
  • Conținut de grăsimi saturate
  • Sursă de proteine, cum ar fi mazărea sau soia
  • Gluten, potrivit pentru persoanele cu sensibilități
  • îndulcitori artificiali

Oamenii sunt disperați după soluții simple și încearcă să identifice intervenții dietetice specifice, a spus Lara, dar alimentele individuale nu fac o dietă generală mai sănătoasă.

„Trebuie să adoptăm o abordare holistică, inclusiv o dietă echilibrată, bogată în fructe și legume și inclusiv exerciții fizice”, a spus ea.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *