June 26, 2024

CEO-ul Amazon, Andy Jassy.

CNBC

Amazon Prețul acțiunilor companiei a crescut cu peste 3% în tranzacțiile intraday miercuri, împingând valoarea de piață a companiei să depășească pentru prima dată 2 trilioane de dolari.

Amazon se alătură pentru a depăși această etapă Nvidia, măr, scrisoare și Microsoft, toate valorând 2 trilioane de dolari sau mai mult. Investitorii s-au adunat recent în acțiuni de tehnologie, pe măsură ce entuziasmul cu privire la generarea de inteligență artificială atinge apogeul. Unul dintre cei mai mari beneficiari este Nvidia, care realizează procesoare grafice pentru servere în modele de inteligență artificială la scară largă și are o valoare de piață cuprinsă între 2 trilioane de dolari ajunge 3 trilioane de dolari In putin peste 3 luni.

Acțiunile Amazon au crescut cu aproximativ 26% până acum în acest an, în timp ce companiile foarte tehnologice Nasdaq A crescut cu aproximativ 18% în aceeași perioadă.

Aprilie, companie raport Rezultatele din primul trimestru au arătat că afacerea sa Amazon Web Services continuă să revină după o încetinire recentă cauzată de reducerea cheltuielilor de către companii cu cloud. Directorii Amazon au vorbit, de asemenea, pe larg despre modul în care AWS ar putea beneficia de pe urma creșterii cererii de servicii de inteligență artificială generativă.

Investitorii au salutat, de asemenea, mișcările recente ale companiei de reducere a costurilor, care au stimulat creșterea profitului Amazon în ultimele trimestre. Directorul executiv al Amazon, Andy Jassy, ​​a petrecut ani de zile încercând să limiteze cheltuielile companiei, inclusiv concedieri masive care afectează peste 27.000 de angajați Amazon.

Amazon a avut nevoie de mai mult de patru ani pentru a depăși pragul de 2 trilioane de dolari. valoarea sa de piata ajunge Va ajunge la 1 trilion de dolari în 2020, depășind pentru a doua oară în istorie valoarea de referință 2018.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *